Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shamel

Test owulacyjny prze okresem??

Polecane posty

Gość Shamel

Kobitki, jak to działa???? dlaczego tydzień przed okresem mój test owulacyjny pokazuje dwie grube kreski? dodam że mam nieregularne cykle i bardzo długie ok 40, 42 dni, ok. 26dc tydzień po (jak sądze owulacji) miałam plamienie (jak sądzę impelemntacyjne) i jeszcze tego samego wieczora test wyszeł mi pozytwyny czułość 10ml, potem każdy nastęony test ciążowy pokazuje negatywnie...., poza tym bolą mnie piersi, podbrzusze jak na @ i nie wiem co mam myśleć o tym owulacyjnym... ;/;/

Gość a który to dzień cyklu
u Ciebie?

Gość Shamel
już 34dc... ;/

Gość a test ciążowy o jakiej czułoś
ci robiłaś?

Gość Shamel
25ml i 10ml nie wiem ile tych testów robiłam w rezultacie, chyba milnion i każdy był negatywny, tylko ten jeden tuz po plamieniu był pozytwyny a ta drug akreseczka była dość słaba

aha, 10 mlU/ml już widzę to dziwne, że wychodzi negatywny, bo faktycznie test owulacyjny, gdy jest się w ciąży wychodzi pozytywny, ale kreski muszą być tak samo mocno nasilone kolorystycznie albo i testowa może być jeszcze mocniejsza niż kontrolna, tak jest u Ciebie na tym teście owulacyjnym? czy po prostu jest druga kreska, ale jaśniejsza od kontrolnej?

aha, no to wszystko jasne w ciąży na pewno nie jesteś w takim razie kreski muszą być takie jak napisałam wcześniej żeby była mowa o ciąży

a to plamienie mogło być okołoowulacyjnym

Gość Shamel
dokładnie tak jest, obie kreski mocne a testowa ciut jakby mocniejsza.... sama już nie wiem, zrobie chyba bete i przestane sie stresować. nie czemu te 10ml tez pokazuja negat, czytałam gdzies na innym forum, ze moze mam zbyt rozcienczony mocz i dlatego, eh szalenstwo z tymi testami po prostu

Gość Shamel
test ciązowy jedna była jasniejsza, a druga mocniejsza, a na tescie owulacyjnym obydwie mocne.

Gość ej.no.kotku.
ja jak zaszlam w ciaze to zrobilam dwa testy jeden wyszedl pozytywnie nie moglam w to uwierzyc i zrobilam drugi i wyszedl negatywnie, a normalnie mialam @ i takie same objawy jak Ty! Wiec lepiej idz do lekara...

Gość Shamel
dzieki, własnie czuje ze coś jest na rzeczy, nie wiem czy sama sobie to wmówiłam czy faktycznie czuje ze moje ciało się zmienia... a co powiecie na temat bety, bo słyszałam ze lekarz tak wczesnie nie zobaczy fasolki, moze lepiej zrobic bete ? A Tobie w krtorym tygodniu lekarz wykryl ciąże?

aha, czyli źle zrozumiałam;) ciążowy pokazał drugą kreskę jaśniejszą, a owulacyjny obie mocne kreski? jeśli tak, to gratulacje, na bank jestes w ciąży:)

Gość Shamel
:) bardzo bym chciała :)

beta już też wyjdzie, wiadomo;) możesz zrobić i sprawdzić czy prawidłowo przyrasta po 48 h ponownie robiąc test z krwi, a do lekarza to najrozsądniej na przełomie 7 i 8 tc

Gość Shamel
ale juz nie chce robic testów ciązowych, bo powoli bankurtuje :P zrobiam ich tyle ze jakby sie mój mąż dowiedział to by sie niezle wkurzył :p teoretycznie powinnnam dostać @ 9.09 czyli za tydzien, choć moje cykle sa tak różne, ze właściwie w każdej chwili moge sie spodziewać @ dlatego też nie wiem tak naprawdę jka skutecznie sprawdzić czy jestem w ciązy czy nie i jeszcze te owulacjne, które wychodza pozytywnie.... ehh..

Gość Shamel
7-8 tydzien - dzieki właśnie nad tym sie zastanawiałam, ok jutro robie bete i zobaczymy