Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlekamleka

Porównałam Bebilon i Bebiko...co o tym sądzicie?

Polecane posty

Gość mlekamleka

Porównałam mleko Bebilon i Bebiko i okazuje się -mając dwa opakowania owych mlek przed sobą, że skład mają identyczny-calutki, mają tez te same dodatki nukleotydy, LCpufa itede...Ten sam producent. to dlaczego różnią się ceną??!!! co sądzicie o jednym czy drugim>..???

Gość no ja właśnei dlatego przestał
am przepłacać z Bebilon i przeszłam na Bebiko, ale gdy pojawiło się Nestle bez dodatku cukru zaczęłam kupować tylko Nestle

Gość sindula
Bebiko mój syn ulewał nawet wymiotował Bebilon wszystko było ok więc jakaś różnica chyba jest nie tylko w cenie

Gość no ja właśnei dlatego przestał
mój synek ulewał strasznie po moim mleku, potem po Bebilonie, a potem po Bebiko;)

Gość azu
ja chciałam zacząć dawać dziecku Bebilon to mi pediatra powiedziała że po co mam przepłacać skoro Bebiko to dokładnie to samo tyle że tańsze.

Ja próbowałam zmienic Bebilon na Bebiko i mój synek od razu się zorientował i przestał pić. Spróbowałam - jest różnica w smaku.

Gość a wcale ze nie
nie maja tego samego skladu.maja rozne proporcje roznych skladnikow,do tego bebilon nie ma 3-4 skladnikow ktore posiada bebilon.w bebiko nie ma probiotykow.do tego jest to mleko straego typu,ktore nie dostacza zadnych wartosci odzywczych tylko zapycha zoladek.jezeli chodzi wam o cene to lepiej chyba podac mleko hipp z probiotykami.niewiele drozsze od bebiko a o niebo lepsze.

Gość hipp jest NIEWIELE droższe
od Bebiko?:D dobre sobie:D

Gość mlekamleka
no przeciez piszę, że mam przed sobą dwa opakowania bebilonu i bebika i jest na nich bliźniaczy opis składu a zatem proporcji...no chodzi o ilości skłąadników począwszy od białek, tłuszczy witamin etc. przeanalizowałam KAŻDY składnik...

Gość azu
Aż spojrzałam na opakowanie Bebiko i wbrew temu co napisała "a wcale ze nie" mleko to zawiera prebiotyki, witaminy i składniki mineralne.

Gość mlekamleka
no przeciez piszę, że mam przed sobą dwa opakowania bebilonu i bebika i jest na nich bliźniaczy opis składu a zatem proporcji...no chodzi o ilości skłąadników począwszy od białek, tłuszczy witamin etc. przeanalizowałam KAŻDY składnik...

Gość kiedyś Bebilon różnił się od B
ebiko dwoma składnikami, a reszta była identyczna teraz może jest inaczej, ale nie mam pewności, bo nie mam ani jednego ani drugiego mleka w domu jednak skoro autorka tak wyczytała, to po co miałaby zmyślać?

Gość Bebilon ma opatentowaną
recepturę której nie ma żadne inne mleko ! Różnica tkwi z jakości podobnych składników , smaku i ilości dodawanych substancji. Gdyby oba mleka były identyczne to były by tez takie w smaku i jakości, porównaj też autorko strukturę proszku jednego mleka a drugiego, jego kolor oraz to jak szybko rozpuszcza się tej samej miarce wody (ta sama temperatura) i spróbuj (3 kobiałki jednego i drugiego na 90 ml wody). Spróbuj tez samego suchego proszku a dostrzeżesz różnicę. Ta róznice wynikają ze składu bo z niczego innego tak więc skład jest różny . Tu macie opinie o bebiko (bangla) http://www.bangla.pl/opinie/p2181/nutricia-bebiko-1

Gość moje dziecko po bebiko
mialo okropna biegunke po bebilonie czy naie wszytko bylo ok wiec chyba jednak jakas rozbnica jest

Gość fatałaszka
Bebiko starego typu mleko? Dobre sobie. Owszem, nazwa stara jak świat ale skład od jego poczatków zmienił się wielokrotnie. Gdyby to był zwykły zapychacz żołądka to by go nie sprzedawano, bo do sprzedazy by nie zostało dopuszczone. I nie wariujcie z tymi probiotykami - kiedys jak kobieta NIE MOGŁA KARMIĆ PIERSIĄ TO SIĘ DAWAŁO MLEKO KROWIE i wychowali się na tym zdrowi ludzie - o wiele zdrowsi od naszego pokolenia (patrz: nasi rodzice, dziadkowie)

Gość gość
Bebilon jest produkowany w Holandii a bebiko w Polsce.

Gość Bebiko a bebilon

Mój synek jest od początku na Bebilonie. Niedługo kończy 6 miesięcy i zastanawiam się czy na mleko nr 2 właśnie nie przejść na Bebiko. Tak jak autorka przeanalizowałam skład obu mlwk i jest taki sam skład i proporcje. Nawet w bebiko jest więcej bo jest tauryna a w bebilon nie ma. A czytałam też gdzieś na forum że różnica w cenie tych mlek jest ponieważ raz bebilon produkowany nie jest w Polsce a bebiko tak, i dwa opakowanie te puszki bebilonu jest to dużo większy koszt nic kartoniki. Bebiko tylko w kartonikach. Wiec wydaje mi się że dajemy się poprostu nabić w butelkę