Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmaammiii

przykry zapach z pochwy nawet po kąpieli............

Polecane posty

Gość mmaammiii

kobiety pomóżcie , mówilam juz o tym ginekologowi,ale zbagatelizowal problem, stwierdzil ze pochwa ma swoj "zapach " i już, a mnie to strasznie denerwuje, dbam o higiene, podmywam sie 2-3 razy dziennie, wypróbowalam juz chyba wszystkie dostepne płyny do higieny,łącznie z szarym mydłem i ciągle mi śmierdzi, nawet po kapieli , juz mam dosc, czuje sie ciągle nieświeżo, może któraś z Was tez miala tak problem i doradzi??

Gość azu
A może to efekt twojej przesadnej higieny? Zaburzyłaś równowagę flory pochwy i taki efekt.

Gość mmaammiii
no chyba podmywanie sie rano i wieczorem to normalne?

Gość ewidentnie masz infekcje
udaj sie do innego ginekologa, polecam globulki gynalgin i nystatyna, dzialaja w duecie i na bakterie i na grzyba a po kuracji lacibios femina

Gość azu
No piszesz że robisz to dwa, trzy razy dziennie. Ja od porodu cały czas używam Lactacydu -przeważnie raz dziennie -wieczorem. I nie narzekam na nic.

babciny prosty sposób: wstrzyknij sobie kilka razy na noc trochę jogurtu naturalnego, on pomoże odbudować właściwą florę bakteryjną. Są też preparatu bez recepty: Tantum Rosa czy tak jakoś...

Gość GaryŁeber
kochany mężula poszedł na kurVy, a Ty się musisz leczyć. Standard. I standardowo też: na pewno nie on, Ty byś sobie dała rękę za niego uciąć. Boże, jakie kobiety są naiwne

Gość mmaammiii
ja juz uzywalam wszystkiego, tantum rosa, gynalgin ,lacibios.... infekcji raczej nie mam bo nie mam żadnych upławów, tylko ten ciągły przykry zapach....

Gość azu
A jakieś badania miałaś robione? Idź do innego gina niech ci zrobi badanie czystości pochwy bo może jednak masz infekcję pochwy. A inna opcja jest taka że może to efekt twojej diety. Cebula, czosnek, mięso zmieniają zapachy ciała.

Gość hm....................
jesteś w ciąży? ja jak byłam to też wydawało mi się że tam niełądnie pachnie, ale po 1 kobieta w ciąży ma bardziej wyczulony zapach, po 2 czestsze są infekcje grzybiczne.

Gość mmaammiii
tak jestem w ciąży,ale przed ciążą też tak miałam... a co do diety to rzeczywiscie jem duzo ostrych rzeczy,cebuli,czosnku...

Gość azu
no to masz odpowiedź :)

Gość lady bronka
ja w ciąży stosowałam lactovaginal parę razy, bo miałam problemy z infekcjami, bardzo mi pomagał. zmiana diety tez nie zaszkodzi, chociaż czosnek jest zdrowy... poza tym ja tez jadam ostre rzeczy i nie mam problemów z przykrym zapachem.

Gość a czy............
lactovaginal jest na receptę?

Gość pantoflara
co ty lactovaginal nigdy nie byl na recepte, mozna go sobie nawet kupowac tak profilaktycznie dlatego to jest dobre a skuteczne

Gość to włosy smierdza
a nie pipka:D

Gość lalalalalalalalaalalppllalal!@
hm a jaki to zapach, taki rybi, czy jaki?

Tak to już z nami jest... Kobieta musiałaby się co 30 minut podmywać, żeby nie było specyficznego zapachu.

Gość raphka
Jak już jesteś tak zdesperowana, to spróbuj podmywać się samą wodą. Wiem ciężko po płynach wyobrazić sobie, że po umyciu samą wodą będziesz czysta. Trzeba trochę czasu, żeby sie przyzwyczaić ale działa. Odkąd myje się samą wodą mam cyt I, a majtki po całym dniu pachną płynem do płukania, dokładnie tak jak przed założeniem. Ale wystarczy, że założę majtki ze sztucznej tkaniny, zapach jest, nie żeby przykry ake zawsze. Tylko bawełna. Koronki na randki rozbierane i to pod warunkiem, że szybko sie rozbierzesz i żadnych wkładek na codzień. Mejsca intymne trzeba wietrzyć prócz mycia jednak. Także dziwewczyny wkładki i syntetyczne gacie do kosza, a chłopki do chirurga obrzezać się:).