Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sufitówka

WYPALENIE ZAWODOWE PIELĘGNIAREK

Polecane posty

Witam. Chciałabym pogadać o wypaleniu zawodowym w pracy pielęgniarki. Pewnie, że będzie tu wiele negatywnych głosów osób postronnych, ale ja pytam Was drogie koleżanki, czy jest tak z Wami bo ja tak czasem mam, żeby zmienić zawód na zupełnie inny ? Lubię, to co robię ale ogrom ogrom pracy braki kadrowe ,niemożliwością się obrobić, ciągłe pretensje, różnych osób itd sprawiają, ,,ze mam czasem rzucić to wszystko w cholerę. Może mam chwilowego doła, ale czy Wy też tak macie ?

pielęgniarką nie jestem, ale pracuję w szpitalu. Wszystko zależy od oddziału i oddziałowej. U nas np połowa pielęgniarek po pracy 5 lat to po prostu chore psychicznie kobiety. Koszmar!

bywa i tak, wierzę w to co mówisz, pracowałam już tu i tam i dokładnie tak jest, niestety. Wojsko.

Sufitówka, pracowałam na SORZE- obłęd. Uciekłam, bo nie chciałam zwariować, chociaż kochałam tę pracę. Ale tam pielęgniarki miały spokojnie, to raczej my zapierdalaliśmy. U mnie na oddziale oddziałowa jest w porządku, żadnego wojska, za to pacjenci potrafią wykończyć,a pielęgniarki są pierwszymi atakowanymi

Gość Egoisto ty.........
ciekawy temat. chetnie poczytam chociaz nie jestem pielegniarka. jak sie pracuje w psychiatryku?

czyżby w tym samym he he ! no, więc właśnie. Ciekawa praca, nie powiem ale czasem się udziela ...

w psychiatryku zależy jako kto. pielęgniarki mają przewalone, to one zazwyczaj padają ofiara np przemocy ze strony pacjentów, natomiast lekarze "zbierają" emocjonalną część ich życia, bo w szpitalu nie można się ograniczać tylko do farmakologii

Gość Egoisto ty.........
wspolczuje. ja pracuje za granica ze starymi ludzmi ktorzy sa chorzy na demencje.

ja tez pracowałam z takimi wiele lat i przeniosłam się do ps. ale u nas też wiele takich się przewija, przerzucają nas z oddziału na odział, i tacy chorzy też się trafiają. Czasem mam ochotę iść do sklepu na kasę. Żeby trochę " odpocząć ". A tak na serio, to nie wyobrażam sobie jakoś nie pracowac w szpitalu. Mam rozdwojenie jaźni :)

sufitówka, znam to. Dzień bez szpitala to dzień stracony, chociaz mam duuużo mniej pieniędzy w stosunku do tego, co mogłabym robić poza nim. Ale nie wiążę przyszłości z tym oddziałem. Spieprzam tylko, jak będę mogła

powodzenia. trzeba lubić swoją pracę, teraz pracowałam na takim oddziale, że przekraczając drzwi juz miałam depresję, ale udało mi się z mienić i od środy idę na inny, moim zdaniem lepszy. Chyba dlatego mnie tak wzięło, że o kasie w hipermarkecie zaczęłam myśleć he he, ale tylko bym manka narobiła nie mam głowy do pieniędzy :):):)

wszystko zależy czy w pracy ktoś chce biegać jak nakręcony czy raczej obijać się po kątach. Ja zdecydowanie preferuję pierwszy, a psychiatryczny oddział jest ciekawy tylko w filmach akcji, generalnie to nuda

oj nie zgodzę się, nie nie. Teraz pracowałam jakiś czas na zol-u. Nuda ale kapie z d... tyle roboty. Idę teraz na ostrą przyjęciówkę i wiem jak tam jest bo już miałam okazję ... nie ma nudy oj nie. Wierz mi. Zależy jaki szpital i oddział.

Gość jasne, że tak
to trzeba zmienić szpital na inny, lub oddział

Gość gość
no w wielu zawodach jest wypalenie, zazwyczaj u adwokatów, lekarzy, policjantów itd.. w korpo tez czesto, najlepiej do jakiegos coucha sie zgłosic np www.gabinet-psychologiczny.waw.pl i zaczac jakas terapie...