Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dermonnka

Pracuje w dziale HR i mam dosc tragicznych kandydatow

Polecane posty

Gość Dermonnka

Moje spostrzezenia: - ludzie po wyzszych szkolach i studiach zaocznych nalezy od razu odrzucac, - znajomosc jezyka angielskiego jest chyba coraz gorsza, - Umiejetnosci programowania kazdy łączy ze znajomoscia obslugi komputera - nalezy unikac: osoby po kierunkach humanistycznych, z ekonomicznych wybierac tylko ludzi po informatyce, ekonometrii i finansach - wszystkich innych omijac

Gość zosia ta samosia
a możesz rozwinąć temat?

Gość Dermonnka
Po prostu ludzie pisza bzdury, czesto o skonczonych studiach, gdzie "jeszcze sie nie obronili", klamia o znajomosci jezykow obcych i innych umiejetnosciach, a nierzadko lepiej byloby zatrudnic osoby na pierwszym roku studiow, ale uczelni o wyzszym poziomie - np SGH czy UE poznanskie czy krakowskie, ktorzy pracowaliby znacznie lepiej.

Gość hoookah
jesli jestes w hr to pewnie sama skonczylas badziewny kierunek pt' psychologia ; ; 0

Gość fdedfrgr
zarowno na prywatnych jak i panstwowych uczelnaich trafiaja sie debile a ze wy nie potraficie sprecyzowac ogloszenia o prace to amcie takich kandydatow jaki poziom reprezentuje wasza firma. ot filozofia

Gość hoookah
ja akurat siedze w kontenerze "skup makulatury" i jestem master chefem🖐️

Gość po co to tu wewalasz
No to zatrudniaj takich jak uważasz co nas to obchodzi?

Gość Dermonnka
Skonczylam zarzadzanie zasobami ludzkimi, ale pewnie nawet nie wiesz, co to jest.

Gość zosia ta samosia
ile masz lat? tak z ciekawości, bo piszesz jak bardzo młoda osoba

Gość Dermonnka
25

Gość heh zarządzanie zasobami
ludzkimi może skończyć każdy i czym tu się chwalić

Gość zosia ta samosia
o skonczonych studiach, gdzie "jeszcze sie nie obronili" -nie rozumiem jaka w tym jest bzdura. Skoro ktoś czeka na obronę i informuje o tym w CV to gdzie tu jest bzdura?

Gość Dermonnka
Zosia - a co ty skonczylas, ze jestes taka do przodu? Ludzie jeszcze nie pokonczyli studiow, maja zaleglosci, warunki, ale w CV pisza, ze juz je skonczyli. Dla mnie to zwykle klamstwo

Gość zosia ta samosia
widzial ktoś mojego mopa??:-o

Gość kwiaty na poddaszu
no a pochwal się ile tysięcy w tym swoim dziale HR zarabiasz 🖐️

Gość swfswfswf
ahha a kto ci prace zalatwil?? w mojej pracy jest "pani:" ktora ejst bez matury i ejst zaraz za prezesem ...ciekawe dlaczego hmmm

Gość Dermonnka
Najpierw bylam przez 9 miesiecy na bezplatnym stazu, pozniej na umowe zlecenie, a od czerwca jestem na umowie o prace

Gość jhjsjkd
to jakiegoś super doświadczenia nie masz, a szczekasz jakbyś przepracowała z 10 lat ..:O

Gość aadjdivnd
dlaczego ludzi po zaocznych nalezy odrzucac ? mam rozumiec ze wolisz zatrudnic świezaka po studiach dziennych bez doswiadczenia, zamiast osobe majaca kilka lat dowiadczenia w zawodzie ale po studiach zaocznych ? za przeproszeniem z CIEBIE TO DUPA A NIE SPECJALISTA OD HR ...

Gość a mnie śmieszy ,że tak
młoda osoba, ledwo po studiach , robi z siebie eksperta. A co do rankingu szkół wyższych droga pani od tego i owego, w rankingu są dwie polskie uczelnie, jedną z nich jest Politechnika Warszawska,,,

Gość werciasiercia
phi raptem rok ma doswiadczenia i sie rzuca ... jako specjalista HR powinnas wiedziec ze w rok sie zawodu nie nauczysz, znajac zycie gowno umiesz. tacy poczatkujacy HR SA NAJGORSI I NIEPROFESJONALNI!

Gość taki z niej specjalista
jak z Samsona psychoterapeuta dziecięcy

Gość zosia ta samosia
mam wrażenie, że czujesz się trochę panią życia tych ludzi, bo albo ich zaprosisz na rozmowę albo nie. Na szczęście z czasem człowiek uczy się nie wysyłać cv do HR, bo naprawdę szkoda zdrowia i czasu, gdy na rozmowie ma nie paść ani jedno pytanie merytoryczne. Pytałas co skończyłam: finanse i rachunkowość, na szczęście w tej działce można dostać pracę nie trafiając na rozmowę do pani z HR

Gość Dermonnka
Zosia - a na jakiej uczelni?

Gość Dermonnka
Nie pisze, ze mam niewiadomo jakie doswiadczenie. Zwracam tylko uwage na chamstwo i klamstwa ludzi skladajacych podania o prace. I to do mnie nalezy ich wyhaczenie

Gość kfdkjfdjffkjkjfggg
Dermonnka Nie pisze, ze mam niewiadomo jakie doswiadczenie. Zwracam tylko uwage na chamstwo i klamstwa ludzi skladajacych podania o prace. I to do mnie nalezy ich wyhaczenie Ojoj jak ty "zdolna" jesteś :D ja piernicze co za motloch

Gość dziewietnastolatka
"ludzie po wyzszych szkolach i studiach zaocznych nalezy od razu odrzucac" Po tym zdaniu śmiem wątpić że autorka i wykształcenie mają punkty styczne;)

Gość zosia ta samosia
najpierw skonczylam ekonomię na UW a potem podyplomówkę dokształcając się w międzyczasie.

Gość te HAERY wszystkie bym posłała
No to niestety prawda co piszesz. Młodzi są niewykształceni a chcą nie wiadomo co i kłamią bo czasem się komuś tak uda wskoczyć do jakiejś dobrej pracy. Sama jesteś młoda, to co się dziwić jak Cię na takie stanowisko dali. To jest kpina w obecnych czasach że młodzi zamiast poznać pracę dostają jakieś wysokie stanowiska głównie po znajomości i się rządzą jak by wszystkie rozumy pozjadali. Czemu starszych ludzi nie przyjmujesz, tylko patrzysz na młodych? Doświadczenia nie mają, szkół nie pokończyli, tylko kasę chcą i stanowisko dyrektora. A swoją drogą jak zarobki nędzne, to kogo się chcesz spodziewać, że kto Ci się zgłosi?