Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwakalatte

Kto ma ekspres DOLCE GUSTO ????

Polecane posty

Gość kwakalatte

j/w jesteście zadowoleni? Nie jestem jakimś zapalonym kawoszem, ale od czasu do czasu lubię latte itp. Będzie dobry DG?

Gość weoruweo
bosch tassimo lepszy

Gość wersja mobilna
mam i bardzo mi smakuje kawa

ja mam DG i jestem bardzo zadowolona, piłam kawę z Tassimo i wydawała mi sie taka trochę mało esencjonalna

Gość nie będzie dobry.
jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Mleko trzeba schłodzić i samemu spienić. Polecam przy tym takie małe trzepaczki, jakie są na baterie w sklepach za 4 złote. No chyba, że masz ekspres z dyszą do pary, tak też można, tyle że wtedy czekasz, aż się ochłodzi, jeśli chcesz zrobić kawę, bo do pompy leci ciut chłodniejsza woda. Ja mam na padsy, może ciut droższe w użytkowaniu, ale padsy są szybsze i wygodniejsze w użytkowaniu. No i zdecydowanie tańsze niż kapsułki do DOLCE. Bo w tych kapsułkach masz jakiś zabielacz, przecież mleka ci tam aż tak nie skondensowali, a najlepsze latte jest właśnie z dobrym mlekiem. Na padsy możesz kupić "Senseo Cappuccino" on ma już spieniacz mleka, jeśli rzeczywiście chcesz szybko białą kawę. Jest ciut droższy, od zwykłego, ale jeśli lubisz, to może warto się nad tą opcją zastanowić. Aha - padsy kupuję najczęściej w Holandii, jest dużo taniej, niż gdziekolwiek indziej, jak masz tam znajomych poproś, może ci przywiozą. Poza tym smak też dla mnie zdecydowanie lepszy i więcej cremy.

latte jest ok, są różne smaki: zwykły nie jest słodki, bez curowy, waniliowy, toffii, te różne smaki daje mleko aromatyzowane

Gość wersja mobilna
mam DG i uwazam ze to dobry zakup

Gość kwakalatte
nie wiem dlaczego ale moje dwie wypowiedzi zniknęły hmm

Gość kwakalatte
dziewczyny a jaki macie model DG ? Mi się podobają te jajowate/okrągłe nr zależny od koloru np. 5002

Gość kwakalatte
byłam na tej stronie już poczytałam i poobserwowałam , ale lepiej poczytać opinii innych

Gość kwakalatte
czy mleko jest dobrze spienione do kawy ?

Gość wersja mobilna
dla mnie wystarczajaco i kawa jest bardzo szybko zrobiona

Gość fikumikkku
no własnie to mnie kusi bo kawa raz dwa , szklanka , kapsułka i gotowe :) Chyba się zdecyduje na DG dzieki za podpowiedzi

Gość kwakalatte
i mają duży wybór kaw, widziałam nawet mrożoną, czekoladę i kakao

Ja mam Dolce Gusto w pracy i jestem zadowolona, natomiast nie mam porówniania z innymi

Gość kwakalatte
jeden minus , trzeba samemu wyłączyć żeby przestał nalewać :(

Gość kwakalatte
moja mama ma tchibo cafissimo smakuje mi ta kawa, ale trzeba spieniać mleko z dyszy, a w DG od razu leci z kapsułki i to na plus , ale jak spienione mleko tego nie wiem , bo zawsze lepiej recznie samemu :)

Gość wersja mobilna
no juz nie przesadzaj :D chwila stoisz przy DG i juz kawa gotowa a mocha jest naprawde pyszna wybieram sie kupic nowe smaki aha i uzywam wody filtrowanej, dobrze pamietac zeby sprawdzic zbiornik

Gość kwakalatte
Jutro pojde kupić DG Co do wody to mam instalacje w domu i moge pic prosto z kranu , takze sprzet nie bedzie sie niszczył i zdrowiej Dzieki za pomoc

Gość kwakalatte
"filtry na instalacji"

Gość jakies bzdury koles gada
Dla mnie DG to tak jakby pic kawe Cappucino z torebki - takiej kupionej w byle jakim markecie.. kawe trzeba zaparzyc osobno, najpierw espresso a pozniej spienic dysza do niej mlego..zrobic z tego latte, cappucino, moche czy tez inna kawunie :) Dolce Gusto to typowo kawa na szybko.. smaku to to nie ma, ale za to chemii ma sporo :D

Gość tak samo myślę.
Z tej kapsułki to wypływa jakaś farbka z aromatem mleka, przecież go tam nie nalali. Rzeczywiście sama chemia musi tam być

Gość wersja mobilna
mozecie tak myslec wasze prawo ale niedawno Kasia Bosadzka robila test kaw i sprawdzala tez kapsulki i co sie okazalo: byla porzadna kawa i mleko w proszku zreszta ja nie czuje chemii a kawa zrobiona z szaszetki nawet nie ma porownania :p

Gość wersja mobilna
sorki blad w nazwisku Kasia Bosacka :D

Gość nie wierzę w żadne takie testy
Kim jest ta twoja Kasia i skąd wiesz, czy firma nie zapłaciła jej za odpowiednią reklamę produktu. Nawiasem mówiąc cały ten wątek pachnie reklamą na kilometr. Nie uwierzę, że to, co wypływa z kapsułki ma cokolwiek wspólnego z prawdziwym mlekiem, a smak - to tylko kwestia chemii. Organizm da się bardzo łatwo oszukać.

Gość wersja mobilna
wpisz sobie w google i zobaczysz kim jest !

Gość kwakalatte
"Nawiasem mówiąc cały ten wątek pachnie reklamą na kilometr" He he dobre, nie nie ja reklamy nie robię po prostu zasięgnąć opinii innych :) ale ludzie od razu podstęp węszą.

Gość edeb
Mam DG i jestem bardzo zadowolona:) kawusia pyszna, tylko ta cena kapsułek...

Gość kwakalatte
Chciałam dzisiaj kupić, ale niestety nie było tego modelu co chce , zamówię z neta A jakie modele macie DG?