Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamil886656555555

Jak to jest

Polecane posty

Gość kamil886656555555

Witam, Chciałbym zapytać was, ponieważ niedługo biorę ślub z narzeczoną. Mieszkam z rodzicami (jeszcze) i siostrą (ma 21 lat). W dniu ślubu ja jadę z rodzicami czy z rodzicami i siostrą (plus jej chłopak) do narzeczonej aby tam dostać od nich błogoslawieństwo ??? Pozdrawiam

Gość wytłumaczę ci wszystko
Wsiadasz ze świadkową do samochodu i jedziecie do panny młodej. Rodzice i siostra jadą innym samochodem. Po błogosławieństwie jedziesz do kościoła z panną młodą a świadkowie albo z wami w samochodzie albo w innym. Teraz coraz częściej pary młode jeżdżą jedynie z kierowcą a świadkowie jadą w innym aucie ale jak chcecie mieć tłoczno i jeśli panna młoda chce się pognieść to możecie jechać ze swiadkami

jak ze świadkiem ? Przecież to świadkowa wyprowadza z domu pana młodego a nie świadek. Jakby to pedalsko wyglądało gdyby pan młody i świadek szli pod rękę :P

Gość a powiem
moj przyszly maz poniewaz meszkal w innej miejscowosci przyjechal ze swoim bratem swiadkiem a jego rodzice innym samochodem swiadkowa byla ze mna i pomagala mi w przygotowaniach

Gość powiem Ci tak,ja
u mnie również było tak, że mąż przyjechał do mnie ze świadkiem, a moja świadkowa ( paskudne słowo ) byla ze mną od rana, bo czesal nas ten sam fryzjer, malowala jedna wizażystka, a po wszystkim pomagała mi w ubieraniu się

Gość kamil886656555555
acha to w ten sposób. Czyli ja ze świadkową jadę po Pannę młoda a rodzice innym samochodem również. Tylko czy to nie przeszkadza skoro np. świadkową jest siostra Panny młodej ?? I czy np siostra z chłopakiem tez muszą jechać do panny młodej ???

Świadkowa jak pomoże pannie młodej się ubrać jedzie do pana młodego żeby go wyprowadzić. Razem jadą samochodem a w tym czasie świadek chwilowo jedzie samochodem sam. Gdy panna młoda wychodzi po pana młodego świadkowie od tego momentu parują się i do kościoła jadą razem a państwo młodzi razem. Nie wiem jak to wygląda gdy państwo młodzi są z różnych miejscowości. Znam tylko sytuacje gdy są z tej samej więc wypowiadam się tylko w tym konkretnym przypadku

Gość ale macie problemy
Nie lepiej zrobić tak, jak komu wygodnie po prostu?? Czy to jest jakieś super ważne kto z kim i do kogo jedzie samochodem?

W tym dniu wszystko jest istotne

Gość Renkaaa
Co za głupota, pierwsze słysze, żeby świadkowa jechała najpierw do młodej, potem do młodego, a potem znowu do młodej. U mnie świadkową będzie moja siostra, świadkiem brat narzeczonego, siostra przyjeżdza do mnie, a młody przyjedzie ze swoim bratem.

Gość Renkaaa zgadzam
się z Tobą, ale jak widac, co region to inny zwyczaj, Autorze najlepiej jak zrobisz tak, jak będzie Wam wygodnie, poza tym popytaj wśród znajomych jak to wygląda w Twojej okolicy

To młody sam wychodzi od siebie z domu ? U nas jest tak że świadkowa wyprowadza młodego. Świadek nie wychodzi z młodym pod rękę bo jakoś pedalsko by to wyglądało

Gość Renkaaa zgadzam
u mnie jest tak, że pan młody wychodzi ze świadkiem normalnie, a nie pod rękę i nie ma w tym nic pedalskiego, a starsza czeka z panną mlodą aż przyjadą

Gość Renkaaa
A to młodego ktoś musi wyprowadzić? Pierwsze słysze, ja sobie nie wyobrażam, żeby moja siostra jechała po młodego, tylko po to, żeby go wyprowadzić, zwłaszcza że jedzie się ponad 20 minut, a paliwo kosztuje. A co w sytuacji, gdy świadkowa nie ma prawa jazdy? Autobusem ma się tłuc albo taksówką? Bez przesady, jak świadkowa jest od strony młodego i nie pomaga młodej w domu, to wtedy może go wyprowadzać, ale jak jest od strony młodej to ja nie widzę sensu takiego krążenia.

Gość TakaONA89
U nas było tak że mój spod hotelu sam przyjechał z kierowcą pod mój dom, na górze czekali już jego i moi rodzice, mój poszedł do nich do pokoju i za chwilkę ja tam wyszłam , dali nam błogosławieństwo i spod domu z resztą rodziny pojechaliśmy pod kościół ;)

Gość dorociczka
a ta twoja siostra jest twoim świadkiem?Jeżeli jest twoim świadkiem to ty jedziesz samochodem tylko z siostrą,rodzice i chłopak siostry jedzie innym autem

Gość ale macie problemy
A my spotkaliśmy się wszyscy w domu narzeczonego (bo jego dom rodzinny jest duży i wygodny), tam się czesałam, malowałam, ubierałam, przyjechali świadkowie, moi rodzice, błogosławieństwo i wszyscy razem wyszliśmy sobie z domu narzeczonego! I nikt nie miał z tym żadnego problemu :P

Gość u mnie to jest tak
Z domu pana młodego wyprowadzają dwie panny i razem z nimi świadek lub świadkowa (zależy które jest ze strony pana młodego). Rodzice młodego również jada do młodej. A rodzeństwo czy rodzina to już jak uważają. Młoda zaś czeka na młodego z dwoma kawalerami. No i jak już młody wejdzie do domu młodej (bo zwykle zanim wejdzie to musi jeszcze wykonać jakieś zadanie lub zapłacić alkoholem) to się witają i staja razem, świadkowie razem no i jest błogosławieństwo. I to nie ma u mnie w rodzinie czy młodzi są z tej samej miejscowości czy z innej.