Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sexylaleczka

Jak wrocic do kraju? Kto moze pomoc?

Polecane posty

Mam meza Ormianina. Bylismy tak w sobie zakochani ze po pol roku znajomosci wzielam z Nim slub zostawiajacrodzicow, majatek ulozona przyszlosc....Po slubie zmienil sie 360 stopni!Zaczol podnosic na mnie reke !po roku maluzenstwa urodzilam cudnego synka.Zyje w piekle przez 5 lat,jestem mloda 25 latka mama i nieszczesliwa zona!Wyjechalam do jego kraju i nie umiem wrocic do ,,Domu" do Polski Raz mialam pomoc od Ambasady .Teraz nikt mnie z tad nie wyrwie a chcialam byc lojalna matka i zdecydowalam ze wroce na wakacje by ojciec zobaczyl synka ...teraz nie mam powrotu utknelam w PIEKLE zwanym Armenia.

Gość kaczorowo 25693
nie rozumiem, dlaczego nie możesz wyjechać? jeśli cię przetrzymuje to zgłoś się na policję, skoro masz dostęp do internetu to napisz jakąś wiadomość do ambasady, na policję, wszędzie gdzie ktoś może pomóc, nie znam twojej sytuacji ani sytuacjiprawnej w jakiej jesteś

Nie moge wyjechac bo nie mam grosza przy duszy tu mezczyzni pracuja kobiety zajmuja sie domem.Jak go poznalam w Polsce w dniu slubu zamieszkalismy juz razem i tez przyjelismy zasade skoro nie pracuje (ja) to on ma utrzymac rodzine.Tu w armeni nawet nie dojade taxi na policje i nic policja tu nie zrobi tylko spisze zeznania pogrozi mu paluszkiem i pujdzie a ON znowu mnie zmasakruje.Inaczej bylo na poczatku wakacji jak ucieklam i to szybka interwencja...28 czerwca pobil mnie 30 czerwca moja siostra miala urodziny dzieki czemu maz doladowal mi 5 zl bym zlozyla zyczenia .do polski minuta kosztuje 2 zl wiec mialam niecale 3 min by jej wytlumaczyc i wtedy zadzwonila do ambasady Polskiej. przyjechalidzipem 4 goryle i psycholog dziecieca jego nie bylo pojechal ogladac jeden samochod..bez bagazy tylko kazali wziasc paszporty dziecko pod reke i spier....alamy z tad puki mozemy.Nie mam sily opisywac dalej ale wspaniale sie nami zajeli i jeszcze tej nocy wylecielismy do domu!!nie zdazylam ambasadzie zwrocic pieniedzy za koszt biletow bo czekalam na odpowiedz mojej deklaracji gdzie prosilam o bezzwrotny koszt biletow.Teraz mi juz nie pomoga i jak wroce nie mam gdzie mieszkac siostra wyleciala do Tunezji

boze jaka ty bylas glupia ze wrocilas do tej jebanej armenii!!! az sie wierzyc nie chce ze oni cie przemycili do kraju a ty sie spakowalas spowrotem.. no teraz to masz nauczke niezla.. niezle bagno.. napisz siostrze maila, albo do kogos znajomego z polski i ja tu innego wyjscia nie widze jak znowu zalatwiac przez ambasade, albo niech siostra po ciebie przyleci.

Teraz nie ma co sie zastanawiac gdzie mialam glowe bo kierowalam sie sercem i wspolczuciem matczynym.Beznadzieja ...to wiem...Siosra wyjechala na miesiac i nie mam z nia kontaktu nie ma roamingu probowalam dzwonic.Ambasada...oplacila mi bilety i wize bo z dzieckiem skonczyla nam sie wiza dwa miesiace wczesniej to na odprawie visowej tez ja oplacili bysmy mogli wleciec wogule...po powrocie odpisal mi z Ambasady (bez nazwisk)..kwota wynosi 2 tys sto..darmowych wycieczeka nie beda mi robic w nieskonczonosc wiem ze to byl jednorazowy los na loteri

Gość rewqaszada
To ile tej kasy potrzebujesz? :classic_cool:

Gość martyna kownacka
o 360 stopni? no to o co chodzi?

Gość Niki 2134
kochana już ci pomogłam, wysłałam ten temat na polską policję, podałam swój kontakt, zadzwonili do mnie, upewnili ze to nie żart i będą się tym zajmować

Moi drodzy Nie moge sie spakowac i poprostu wyjechac Nie mam grosza ja nie pracuje jak kazda kobieta tutaj jestem trzymana w domu czasem tylko do sklepu 10 m dalej moge wyjsc!Wszyscy jego koledzy sa w okolo wyjde i go nie bedzie dzwonia do niego.

Osoby ktore mnie obrazaja powinny uwarzac na slowa.Ta osoba wie do kogo mowie.Wyklinanie mnie nic nie da i nie zycze nikomu podobnej sytuacji.!!!

360 STOPNI W SESIE ze gdy go w Polsce poznalam byl normalnym facetem kulturalnym,nie zwracal uwagi ze czasem przeklnenorma chyba jak u kazdego,ubieralam sie jak chcialam.Po slubie byl cholernie zazdrosny do tego stopnia ze on w pracy ja bedac w domu dzwonil co pol godziny mowil tego nie zakladaj to zalo.Nie wychodzilam z domu razem wychodzilismy na zakupy,polamal mi karte..zero kontaktow tylko z siostra...potem bylo gorzej wariowal z zazdrosci.

Do Niki 2134 Bardzo dziekuje tobie za pomoc!!! To wiele dla mnie znaczy tylko jak myslisz co oni moga zrobic?Boje sie ze to zglosza Tu na Policje i tylko dadza mu uprzedzenie wtedy boje sie pomyslec co ze mna bedzie.Teraz nie moge planowac jeszcze powrotu do Polski bo nie mam tam dachu nad glowa!! gdzie ja pujde z synkiem?! prace mam ale nie mamy gdzie mieszkac,a to na pierwszym miejscu musze zalatwic.

Gość szagafada
sexylaleczka, nick masz niezbyt adekwatny do opisywanej sytuacji :O Jak cie powaznie traktowac jak sama siebie nazywasz "sexylaleczka"? :O Obrocic sie o 360 stopni.... :D Chodzialas w szkole na matematyke? 360 stopni to kolo :D Obrocic sie o 360 stopni to znalezc sie w punkcie wyjscia :D czyli byc takim samym jak na poczatku. Czyli pral cie od samego poczatku? ;-) Czego od nas oczekujesz? Jakiego rodzaju pomocy? Byc moze, precyzyjnie sformulowana prosba czy tez pytanie pomoze ci uzyskac to, czego szukasz.

Bo byl taki od zawsze zapewne wychowany od urodzenia!dlatego wrocil do tego jaki Zapewne byl.Zaczepki co do mojego nicku sa nie potrzebne .Mam ten nick po moim mailu jak nie widac mail mam juz pare lat przed poznaniem meza!!!! i mysle ze kto z osob co mnie znaja czy tez ambasada ktora posiada moj mail mnie moga po nim rozpoznac wiec po raz kolejny prosze sobie darowac zaczepki bo mam inne problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po pierwsze zglaszam sie do ludzi o POMOC NIE pisze ksiazki !!!!Mowie co mnie spotkalo i alarmuje do osob ktore sa w stanie mi pomoc !! Wszelkie porady sa mile widziane lecz komentarze chamskie czy zaczepki lub objazdy pod moim adresem mam szeroko w dupie!!!!!!! olewam takie incydenty i zglaszam do usuniecia nie bede czytac tyle! kolejna sprawa musze miec plan i ulozyc kolejnosc rzeczy czyli najpierw kwaterunek z synkiem w polsce!Potem bilety i aktywowanie visy bo pare dni temu sie nam skonczyla dlatego to juz zalatwiam z mezem mowiac ze nie mozemy by tu nielegalnie.(bez waznej vizy nie wyjedziemy)w tym tyg bede miec. i tyle o reszte sie nie martwie :(

Jesteś pewna, że wiza jest Ci potrzebna? Wydaje mi się, że do własnego kraju możesz zawsze wrócić, nawet jeśli paszport straci ważność. Nie masz żadnej rodziny w kraju, która mogłaby Ci kupić bilet na samolot? Istnieją na pewno jakieś fundacje, które pomagają. Przeszukaj internet. Przychodzi mi do głowy La Strada, oni zajmują się wprawdzie handlem ludźmi, ale napisać z zapytaniem co robić nie zaszkodzi. Na pewno będą mogli przynajmniej udzielić jakichś informacji.

Gość ta pierwsza jest ok
i po co się tak produkujecie ludzie? Ten temat się tu pojawia co kilka dni a wy doradzacie prowokatorce...

Do Planning Co z tego widzialam,jak kupila mi ambasada bilety na lotnisku poszlismy do visa i musieli placic i mi uregulowac zalegle miesiace ,czyli potrzebna,bez tego jest to uznawane jako deport a z tym zwiazane sa inne procedury..tak mysle wiec chce zrobic i to nie problem to my zalatwimy.Zeby nic mnie nie zaskoczylo nieprzyjemnego przy odprawie.Chyba ze bede imigrowana przez jakies sluzby to oni beda wiedzieli jak sie tym zajac.

Do Ta pierwsza jest ok Nie masz takiej sytuacji to gowno wiesz !Jak by Ciebie to spotkalo Ciekawe gdzie ty bys szukala pomocy z reszta nie interesuje mnie to Ja szukam porad jak nie ratunku min. Tutaj i H....Ci do tego!!!!!!Przez glupote (zdaje sobie z tego sprawe) musze szukac pomocy u obcych mi osob bo nie pozwole by moje dziecko Zylo w takim miejscu i ojcem!!!!!!!!!!! Mam resztki rozsadku i sily by o to walczyc i nie wpier.....do kogo pisze czy nie bo to moja prywatna sprawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zrozumiano???!!!!!Prowokujesz to ty do idiotycznej konwersacji na ktora nie mam czasu i ochoty wiec Zegnam!!!!!!!!

Do Planning Wiem ze jest cos takiego jak bilet na kredyt,czyli daja bilet na lotnisku po powrocie go splacasz ale dla Armenii nie ma takiej oferty :( szukam czegos dalej:(

Gość luska z liverpoolu
a rodzice? Nie moga ci jakos pomoc? Glupia bylas, ze wrocilas, wogole co ci strzelilo do glowy? Wiem, ze policja tam ci i tak nie pomoze bo oni raczej nie mieszaja sie w takie sprawy.

Gość sharonek
nie masz żadne rodziny ? nawet dalszej ciotki , wujka , stryjka kuzynki ? a co z Twoimi rodzicami? albo rodzeństwem ich ?nie sądze by w takich okolicznościach odmówili Ci schronienia , choćby na ten miesiąc , byś mogła załatwić jakąś spracę, ewentualnie jakieś zasiłki. powiem Ci jedną rzecz nawet jak nie masz gdzie się schoronić to są jeszcze w PL domy samotnej matki , różne hostele dla ofiar przemocy tam mogłabyś się zahaczyć choćby na jakiś czas.kiedyś miałam stycznośc z kobietami maltretowanymi w warszawie i jest dla nich taki specjalny ośrodek na ul Walecznych , dzie mogą mieszkać z dziećmi i powoli załatwiać swoje sprawy, wychodzić na prostą.

Dziewczyny od momentu jak rodzicom powiedzialam ze z tym mezczyzna biore slub powiedzieli wybieraj rodzina i majatek czy on wybralam Jego sama kupilam suknie i wyjechalam w dniu slubu wtedy rodzice powiedzieli jak sobie poscielisz tak sie wyspisz.!!! Ja nie mam Ciotek to kolejne nieszczescie w szczesciu! Z SIOSTRA W WIEKU 6 LAT BYLAM ADOPTOWANA przez wplywowych rodzicow .Znali moja sytuacje w mauzenstwie tata tylko mi pomagal finansowo bo on wychowywal mnie i bylam jego coreczka.Jak wrocilam do Polski Rodzice wiedzieli o tym od siostry u niej mieszkalam pierwszy miesiac to umywali rece i przekazali Jej bym radzila sobie sama!!! i w kolejny dzien wrocilam do pracy w kolejne dwa dni zalatwilam ubezpieczenie dla bezrobotnych dla mnie i dziecka na darmowe leczenie tak samo wystapilam o darmowe przedszkole i wystapilam o nowy dowod osobisty oraz wykonalam Obdukcje sadowa!!!!!! za 300 zl!!!!!! wszystko w 4 DNI.Jestem gotowa jak widac na nowe zycie ale krotki wyjazd okazal sie klatka a wszystko czeka na mnie w Polsce nowe zycie!!:(

I dlatego jak wyrzej pisalam nie mamy kontaktow z nikim dalszym rodzice tylko pracuja i bankiety i spotkania z parlamentu....To z kim sie ozenilam to dla nich wstyd wsrod smietanki w jakiej sie obracaja dlatego nie przyznaja sie wiecej do mnie by nie wyciekly takie nie ciekawe informacje o ich corce to dla nich zenujace.:(

Gość luska z liverpoolu
no to nie wiem co mam ci poradzic. Troche dziwne, ze rodzice sie od ciebie odwrocili. Bez wzgledu na to, czy jestes adoptowana czy nie powinni ci pomoc. Sprobuj jeszcze raz uderzyc do ambasady. Nie wiem czy Ci pomoga, ale sprobowac mozesz. Nie masz zadnych pieniedzy?

Gość sharonek
a rozmawiałaś z ambasada o terażniejszej sytuacji? jak chcesz to prześle im ten wątek mailem i poproszę o pomoc w twojej sprawie.w kończu jesteś obywatelem RP i podlegasz ochronie i juryzdycji tego państwa. gdybym wiedziała na 100% ze to co piszesz nie jest ściemą pomogłabym Ci trochę inaczej , ale nikt nie chce się wychylać nie mając pewności że to jest na peno prawda

sexylaleczka a mi wcale nie szkoda takich IDIOTEK jak Ty. Przecież tyle się słyszy o takich przypadkach,a jak strzeli strzała amora to mózg przstaje funkcjonować ? po co wracałaś ? ehh jestes sama sobie winna . Jakim niemądrym człowiekiem trzeba byc by wyjechać na drugi koniec świata do kraju arabskiego ? Żenujące

Gość sharonek
prawienie jej teraz morałów niewiele da .jedynie może pogorszyć sytuację .nie bawcie się w stare bacie na zasadzie a nie mówiłam.każdy z was popełnia większe czy mniejsze błędy , więc dajcie jej też to prawo

Do Sharonek Bardzo dziekuje za zrozumienie i Chce uswiadomic wszystkim niedowiarkom,ze TO NIE ZART I NIE ZABAWA !! PROSZE MI UWIERZYC!!!!! JAK W PRZECIAGU MINUTY UMIALA BYM ODPOWIEDZIEC WAM NA KAZDE PYTANIE???!!!!! Wiem jaki ten swiat jest i jacy sa ludzie wiele mozna wypisywac z nudow ,ale jak widzicie jestem zdesperowana a na ogolnym forum boje sie podac moje dane nie wiem kto to czyta mozliwe ze ktos z tad !!! Mam syna jestem dorosla osoba!!!!!! Zrozumcie A do Ciebie droga Sharonek ...nie mam nigdy nic na koncie by zadzwonic mam tylko grosze by wysylac sygnal mezowi i on wtedy odzwania tak zawsze bylo jedynie mam internet nic nie wiedza o mojej sytuacji teraz .Powiem tyle aMBASADA POLSKA W ARMENI PAN ANDRZEJ PROWADZIL CALA AKCJE TU I DOPROWADZIL MNIE DO DOMU PRACUJE TAM W AMBASADZIE ON JEDEN I AMBASADOR WIEC NIE TRZEBA SZUKAC PO LUDZIACH MNIE ZNA I SYNKA!:(