Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość street nain

weki

Polecane posty

Gość street nain

witam, mam pytanie: czy po zapasteryzowaniu weków nakrętka może przy nacisku "strzelać, pykać" czy powino być "zupełnie cicho" po naciśnięciu? Dwa razy juz gotowałam te same weki i dalej pykają... może nie mam czym się martwić, może jest inny sposób na sprawdzenie czy słoik jest szczelny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość street nain
heloł? nikt tu nie gospodarzy w domu:( ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość street nain
ludzie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Powinny "być cicho"- żeby nie było powietrza w środku. Może masz nieszczelne nakrętki- ja musiałam kupić wszystkie nowe, te z zeszłego roku nie były szczelne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jedyny sposób na sprawdzenie
to odwrócenie ich do góry dnem. Jak nie cieknie, to szczelny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja po pasteryzacji jeszcze raz mocno je dokręcam i odwracam do góry dnem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość street nain
dziękuję:) nie cieknie, więc myślę, że będzie ok:) i gotowałam do gory dnem i stały tak odwrócone. Jeszcze raz dzięki dziewczyny:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba nie gotowałaś
ich do góry dnem???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gsgg
jak pykaja to znaczy ze sie nie zamknely

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
jak to gotowałaś do góry dnem? pierwszy raz słyszę, żeby ktoś tak robił

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
heh, a ja gotować do góry dnem to nie gotuję - dziwne by to było jak dla mnie, ale zdarza mi się, że jak słoik nie chce uparciuch chwycić to stawiam go w piekarniku do góry dnem i tak pasteryzuję go na sucho i wtedy zaciąga :D Wiem, że to głupie, ale działa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×