Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiesiee

slabsze ruchy dziecka - koncowka 27 tc, czy mam sie martwic?

Polecane posty

Gość martwiesiee

moja mała od wczoraj slabiej sie rusza i rzadziej, czy mam sie martwic czy moze wiecej albo mniej miejsca ma i dlatego? kto tak mial? :(

Gość rottana
mniej miejsca mniej ruchow. teraz to bedzie norma. a jak sie martwisz to cos zjedz i poloz sie na lewym boku. maluch bedzie sie ruszal ale nie tak mocno jak np w 24tc.

Gość martwiesiee
ale jeszcze pare dni temu mocno sie ruszal? to dopiero 26tc i 5 dzien i juz slabiej sie bedzie ruszal? na dodatek nie mam duzego brzuszka :(

Autorko ja jestem w 33tyg u mnie naprawde roznie to jest z ruchami,bywalo tak ze lobuzowal kilka dni z rzedu ,tak ze zastanawialam sie kiedy on spi bo przeciez wariuje non stop:) a bywaly dni ze malutko sie odzywal,moj gin mi poiwedzial ze z dziecmi w brzuchu jest jak z doroslymi,raz pracowite,raz leniwe,teraz tez mialam weekend malo ruchow ,az sie smialismy z mezem ze wyjechal gdzies maly na weekend a wieczorem i cala noc nadrobil z nawiazka.... Wierze ze sie amrtwisz,ja tez sie martwie czasem...bo chcemy by wszystko bylo dobrze...jesli by dlugo sie dzidzius nie odzywal to wtedy jedz na ktg do szpitala...

a nie mówił ci gin o monitorowaniu ruchów dziecka? ja miałam kartę ruchu płodu i tam zapisywałam co i jak. ważne jest by dziecko poruszyło się 10 razy w ciągu dnia, ale nie pamiętam tam chyba było jakieś ograniczenie do której godziny. jak się poruszyło 10 razy nawet słabo to nie masz się co martwić. w takiej ciasnocie może mieć problem.

Gość martwiesiee
jutro mam wizyte zaczynam 28 tc i pewnie mi powie... ale maluszek popoludniu ruszal sie juz bardziej:)