Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peekkk3333333

Jestem DUPĄ wołową :( co robić?

Polecane posty

Gość peekkk3333333

Jestem całkowicie niezaradna :( zawsze matka za mnie wszystko robiła, załatwiała.. Jakby ich teraz np. zabrakło to bym nie wiedziała co mam robić, jak załatwiać różne sprawy. Jestem taką dupą wołową.Czy uda mi się jeszcze jakoś to naprawić? Co mam robić..

Gość jiojhio
ile masz lat?

Gość peekkk3333333
19

Gość jiojhio
to jeszcze nie jest tak żle,dopiero wchodzisz w dorosłe życie,i może cię to przeraża ale jeszcze się wyrobisz;)

Pytasz "Co mam robić". Odpowiadam "Nauczyć się". Wybierz sobie coś co nie jest trudne i naucz się. Acha, siedząc kafe - nie nauczysz się. Nauczysz się samodzielności - DZIAŁAJĄC.

Gość peekkk3333333
myślicie, że jak zaczne dzialać załatwiać różne sprawy to przejdzie mi niesmialosc? nie jestem chorobliwe niesmiala, ale jednak. A przy wiekszej liczbie ludzi to wogole masakra :o

Gość jiojhio
napewno jak częsciej będziesz wśród ludzi to przejdzie ci nieśmiałość,musisz się tylko przełamać

A powiedz mi jak nauczyłaś się pisać? Nie umiałaś. Ktoś Ci pokazał. Potem ćwiczyłaś, potem ktoś Ci poprawiał, uczył dalej, znowu ćwiczyłaś i teraz umiesz samodzielnie pisać. Tak samo jest z życiem, załatwieniem samodzielnością. Trzeba chcieć, mieć jakieś wskazówki, wsparcie, próbować - wtedy się uda. Tylko musisz się zdecydować, że CHCESZ. A nie pisać, że "Chciałabym bardzo, ale ... coś tam ...". Jak Ci zależy, to się nauczysz. Jak jesteś leniem - nic się nie zmieni.