Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucygortel

Nie mam pieniędzy na książki do szkoły dla dziecka

Polecane posty

Gość 2312312312
teraz pierdola o tym, ze robia zeby podręczniki były tanie, tym czasem co roku je zmieniają, żeby napędzac zyski dla firm swoich znajomków

Gość freeeeeeeeeeeeeeeee
no wlasnie a teraz tak sie wycfanili ze co roku nowy komplet trzeba kupic dla kazdego dziecka.biznes i tyle.

Gość 2312312312
z cwiczeniami to jest kanał, ale sa tez do nich podręczniki co mozna znalezc uzywane, szkoła tez biedniejszym uczniom wydaje często z biblioteki, ajak koniecznie potrzebujecie nowych to na to zarób, autorko. Czy moze wymagasz, żeby rodzice którzy tez kupują dzieciom uzywane podręczniki, składali się dla ciebie na nowe??

Gość to nie tak..
Sprawdziłaś antykwariaty i biblioteki publiczne? Ja tak w średniej musiałem sobie radzić. Z biblioteki jak jest można wynająć a później przedłużać. Albo znajomi lub sąsiedzi co starsze mają? Może będzie pasować.

Gość freeeeeeeeeeeeeeeee
wlasnie nie,teraz cwiczenia sa sprzedawane razem z ksiazkami w komplecie i osobno nie mozna kupic.wlasnie taka lipa wiem bo moja siostra ma dziecko w tym wieku

Gość freeeeeeeeeeeeeeeee
I NIE MA OPCJI KUPIC TEGO OSOBNO.

Gość jakie jaja....
mnie stać na nowe, a i tak część używanych kupiłam. Autorko jaja sobie robisz? W twojej sytuacji masz dofinansowanie, nie tylko całą wyprawkę, ale również odzież i obuwie.

Gość jakie jaja....
freeeeeeeeeeeeeeeee a czy ty myslisz ze ona ma kase na nowe.wogole to w kl pierwszych szkoly podst w pl trzeba miec nowe podreczniki poniewa do nich dolaczone sa cwiczenia Ale książki do pierwszej klasy nie kosztują 600 zł to raz, dwa szkoły mają darmowe egzemplarze dla uboższych dzieci.

Gość joanna_27/Lyon
syty głodnego nie zrozumie tak jest i będzie nie narzekam na brak pieniędzy ale mam szacunek do ludzi po co głupie komentarze? lepiej Wam? takie rzeczy tylko w zapiziałej Polsce

Gość 2312312312
wlasnie taka lipa wiem bo moja siostra ma dziecko w tym wieku a gdzie tu jest podany w ogóle wiek??? Ja tez mam syna w gimnazjum i wydał ok. 100 zł na podręczniki, większosc uzywana, tez ma cwiczenia

Gość freeeeeeeeeeeeeeeee
pomyslalam ze autorka ma male dziecko.tak poprostu.wogole nie wyobrazam sobie sytuacji ze ludzie w pl nie maja srodkow na posstawowe potrzeby.

Gość barany głupie wy
od 1-3 jest przejebane bo muszą byc nowe wszystkie, a i tak ciągle program zmieniają, właśnie po to by trzeba było nowe książki kupować...

Gość barany głupie wy
kiedyś można było prawie wszystkie książki w antykwariacie kupić, a dziś nawet jak pomiędzy dziećmi jest 2 lata różnicy to szanse na te same podręczniki dla nich niemal zerowe :)

Gość to nie tak..
wiele biednych dzieci uczy się samo by ćwiczeniówki wypełniać ołówkiem by później sprzedać i mieć na wakacje sam tak robiłem :( to było dawno ale sposoby nie zmieniły się teraz nie narzekam ale chwalić to też nie ma się czym ogólnie to jest dobrze :) i gitara!

Gość Lord Arkadiusz25
A ja mam tyle pieniędzy, że już sam nie wiem na co wydać :)

Gość freeeeeeeeeeeeeeeee
LORD.na ksiazki dla dziecka autorki tematu

Gość uiueiwew
Ja moge zrozumiec, że w narodzie brak kasy, ale jak jeszcze mozna robic, zeby komplet kosztował 600 zł??? 100 zł by chyba wystarczyło? Dlaczego te podręczniki sa drukowane na tak drogim, swiecącym papierze??? Tak jest u nas z wszystkim, a jak czasem kupuję ksiazki angielskie, to wszystkie na tym ekologicznym

Gość hfhhrhdrhryhrdhrdrhr
hej,to nie prawda że ćwiczeń nie można kupować osobno,w tym roku skończyłam szkołę to przez kilka miesięcy chyba sie nie zmieniło mam książki z gimnazjum i liceum,program wszędzie podobny chociaż nie wiem jak jest teraz w podstawówce,może faktycznie inaczej,ciągle nowy program ale to jakieś dziwne mi sie wydaje większość ćwiczeń wypełniałam ołówkiem więc też ujdzie

Gość barany głupie wy
od 1-3 jest najgorzej z książkami

Gość gość
Ja też nie mam ale kombinuję co zrobic zeby je zdobyc jakos uczciiwie:/chyba napisze do premiera żeby wreszcie się ocknął bo niby dlaczego dzieci z domów dziecka mają je bez problemów a przestepcom nalezy sie utrzymanie a moim dzieciom -madrym,zdolnym i mnie nie nalezy sie zadna pomoc chocby w postaci podrecznikow do szkoly...pewnie nie odpisze bo tak samo mu zalezy na dobru obywateli jak i naszym duchownym,człowiek dla nich wart jest tyle ile można z niego wydoić:/

Gość gość
Zajrzałam na tą stronę bo sama nie mam na podręczniki dla bliżniaczek,ale tu pomocy raczej nie uzyskam. Niektóre wypowiedzi są tak głupie że szkoda czasu,jak można matce powiedzieć (oddaj dziecko-debil)

Gość gość
No niestety, ale komplet nowych podręczników do gimnazjum to wydatek ponad 600 zł W tym roku uczniowie klas pierwszych dostali darmowe. To jest po prostu dyskryminacja, jeden dostaje darmowe a drugi musi tyle płacić. Powinni dawać darmowe dla wszystkich, albo np 50% darmowych a drugie 50% kupić. A tak do cholery mam dzieci w tych dyskryminowanych rocznikach, że nigdy na darmowe podręczniki się nie załapały.

Gość gość
Nawet jeśli to tylko reklama to nie odgrzewajcie starych tematów.Ten jest z 2012 r.

Gość gość
Może i stary, ale aktualny. W innych krajach dzieci mają darmowe podręczniki, a u nas trzeba brac kredyt na wyprawke co roku. Taka prawda

Gość gość
Bzdura! Wydzial edukacji w kazdym urzedzie miejskim zwraca za podreczniki dla dzieci w wieku szkolnym po uprzednim przedstawieniu zaswiadczenia o dochodach. Do pobrania sa specjalne wnioski na ten cel. Nawet za trampki na w- f zwracaja jesli rodzina uboga, wystarczy zasiegnac jezyka tam gdzie trzeba a nie na forum.

Gość gość
Pożyczka na Dowód dla każdego http://www.kredytyt.pl od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze! - Kredyty na dowód bez zaświadczeń - kredyty przez internet, dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Pożyczka na Samochód bez BIK, Chwilówki na dowód Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę Kredytu!

Gość gość
Jejku 600 zł dużo a używane kupisz za 100 zł i co ! Mniej i zostanie kasa na ubrania i wgl. Jejku ona musi mieć nowe a co jej się stanie jeśli będzie miała używane powiedz jej o tym ! Bo ona chce nowe i co ?! Jeśli nie masz kasy powiedz jej o tym wolałabym mieć nowe jakaś strasznie rozpieszczona ! Bo ona chce nowe jejku ! A co umrze jak będzie miała używane :D chyba nie