Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Floriannna

Czy jest tu jakaś dziewczyna w wieku 20 lat co nie była jeszcze u ginekologa ?

Polecane posty

Gość Floriannna

Wiem, ze powinnam juz dawno iść, ale odwlekam i odwlekam :O

Gość mnbvczz
ja mam 18 i też jeszcze nie byłam, boje sie

Gość sfdsdfs
a coś ci dolega czy tylko na przegląd chcesz iść? :classic_cool:

Gość Floriannna
no ja chyba w tym tygoniu pójdę, muszę, chcę tabletki anty

Gość Floriannna
dziewczyno 91 i jak było? W jaki celu poszłaś? O co pytał lekarz? Robił jakieś badania? ile to wszytsko trwało?

heh poszlam w celu wybrania tabletek anty zeby nie miec okresu na urlopie, wizyta trwala jakies 25 minut(chyba duzo), lekarz pytal o choroby, miesiaczki itd(poczytaj na jakiejkolwiek stronie jak wyglada pierwsza wizyta u gina to bedziesz wiedziala dokladnie) i zrobil mi badania cytogolie, horomony i usg dopochwowe...wizyta wg lepsza niz u normalnego lekarza...niczym kompletnie sie nie zdenerwowalam, nie wstydzilam, bylo naprawde ok, wiec uszy do gory i smigac na pierwsza wizyte, bo im pozniej tym gorzej dla was ;)

Gość Floriannna
dzieki ;)

Gość Floriannna
czytam i jest napisane, ze powinnam wziąć ze sobą legitymację, dowód i potwierdzenie ubezpieczenia :O

Gość iwonka23050000000
to może wypowiem się i ja. Byłam pierwszy raz i gina w ubiegłym roku,miałam wtedy 20 lat. Celem wizyty były krwawienia które miewałam. Poszłam do ginekologa państwowo i to chyba był bład. WIadomo byłam zestresowana, wiadomo pierwsza wizyta. Najpierw czekałam dwie godziny w kolejce , potem lekarz mnie łaskawie przyjął, cała wizyta trwała może z 5 minut. Kazał mi się szybko rozebrać, pogmerał coś we mnie, po czym już wogóle zaczęłam mocnej krwawić! Stwierdził ,że on żadnej przyczyny nie widzi i odesłał do domu. Pare dni później poszłam spowrotem do gina,bo krawić przestałam ale bolał mnie brzuch a lekarka do mnie ,że mam nadżerke i trzeba cytologie zrobić , poza tym okazało się ,że jednak miałam coś nie tak bo jakieś wody tam miałam na usg i mnie wysłała na badanie do szpitala do innego lekarza bo podejrzewali ciąże pozamaciczną, jednak okazało się ,że to yło tylko jakieś zapalenie.

Gość julka19x
nie bierz tych tabletek, to takie gowno ze szkoda gadac, niech facet kupi gumki jak chcecie sie pobzykac.

Gość saadsqmsoa
1991 dziewczyna - w jakim mieście byłaś u gina? Jak ja byłam po tabletki lekarz zrobił tylko usg. Tabletki mi nie pasowały (miałam mdłości i bardzo obolałe piersi) więc poszłam do innego gina prywatnie. Przepisał mi inne tabsy i powiedział, że jak te mi nie bd odpowiadać to nie moge brać tabletek anty. Poprosiłam o badanie poziomu ale powiedział, że nie widzi potrzeby. Pytałam koleżanki o innych ginów w okolicy i okazało sie, że u każdego wizyta wygląda tak samo- krótki wywiad, usg i recepta. Żadna nie miała badanego poziomu hormonów czy cytologii.

Gość saadsqmsoa
A tak w temacie :) Mam 19 lat, pierwszy raz byłam u gina w tym roku. Jeśli nie miałaś żadnych problemów to nie ma nic dziwnego w tym, że jeszcze nie byłaś u gina. Ale warto sie przebadać.

Gość tamorra
choddzi o kase-dziewczyna z biednej rodziny , na utrzymaniu bezrobotnych rodziców-nie ma kasy na prywatnego gina - a na panstwowego trza kolejka czkeac 1rok- chodzi o to ze KK i ci pierdioleni jebani chuje politycy-chca by baby rodziły co rok

Gość ankafiranka
no ja jakoś na państwowego czekałam cztery dni, a nie rok. popytaj znajome którego lekarza polecają, a którego nie i po sprawie

Gość Hieronima9332
ja do panstwego czekam 1 dzien

Gość tamorra
sa miasta i przychodnie -ze na gina czeka sie rok lub 2 -kaplani i politycy -morduja kobiety gdyz pozbawiajaa je dostepu -do USG , cytologii i mamamografi orazz innych badan w publicznych placowkach - panstwo wydaje kase na kler- a nie na profilaktyke zdroeotną

Gość tamorra
kapłani i politycy usmiercaja kobiety id zieci - ja czytalam ze na wsi i w malych miejscowasciach -60% ciezarnych kobiet- nie chodzi do gina w pierwszych 3 miesuacach ciazy - Kk ipolitycy -usmierca i okalecza kobiety i dzieci - w bilaych rekawiczkach