Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pestkacukinii

sandały+skarpety

Polecane posty

Gość pestkacukinii

dziewczyny czy ubieracie swoim dzieciom, zwlaszcza chlopca sandały na skarpetke? cale lato uczylam mojego 3,5 latka ze jak sandal to nie skarpeta, poszedl wczoraj do przedszkola a tam wszyscy chlopcy w sandalkach i skarpetach a on adidasach, bo ja uznalam ze na bosa stope do przedszkola nie puszcze. cale lato wlakowalam jede temata i co teraz mam ubrac skarpete?

Dużo się mówi,że właśnie skarpety do sandałów nie, ja starałam się nie zakładać skarpetek,ale czasem przegrywałam,bo mały uparł się na skarpetki...:) Chyba,że były upały to już na pewno bez skarpetek. Zauważyłam,że też sporo dzieci małych chodzi skarpetki+sandały.

Gość pestkacukinii
lui20 no wlasnie, nie chce wychowac faceta ktory w przyszlosci naciagnie biale skarpety az do lydki i zalozy sandały plus rybaczki;-)

w normlanych warunkach nie, ale kolo domu czy gdzies tam w dzikiem lesie to pewnie ze tak. Zresztą czy ja wiem czy malym chlopcom tak nie pasują skarpetki do sandałków? Raczej nie jest to wielki grzech, a sandalki czasem potrafią nieźle obeżreć nóżkę, zwlaszcza takie nówki jak sie zakląda w wielki upał. Zośce zakladam cienkie skarpetki i sandałki bo raz jej leczylam obżarte piętki (ma takie z zapietkiem pełnym) To dzieci przecież!

Gość pestkacukinii
wiosenna oki, ale co teraz pomysli sobie moje dziecko, cale lato walkowalam temat skarpet, teraz kiedy poszedl do przedszkola moze je nosic? do kiedy w ogole ubierac sandalki? bo jeszcze jest cieplo ale juz niestety nie goraco;-(

Nie mam pojecia co sobie pomysli. Powiedz ze w lecie bylo cieplo za cieplo na skarpety a teraz już chlodno. Moi juz chodzą w trampkach/ adidaskach/ balerinkach. Sandałki są jeszcze w szafce ale raczej nie używane. Moze jeszcze jakis upal nas zaskoczy jak nie to sie schowa. Rano jest baaaaardzo zimno, wilgotno i nie przyjemnie. Fajnie się wtulic w cieplą bluze i zalozyc pelne buty.

Gość dcefgthyjumk
moje dziecko do jesieni chodzi w sandałach:) zwykle oboje nosimy je do czasu, aż po prostu zaczną marznąć nam nogi. do przedszkola też idzie w sandałach a na miejscu dopiero zakłada skarpety plus kapcie. ale do przedszkola idzie na 9 więc jest już wtedy stosunkowo ciepło. nie wiem jak jest wcześniej Nie znoszę zestawienia sandałów ze skarpetami. czasem na nie pozwalam przy nowych butach kiedy widzę, ze noga dziecka lekko się obtarła. wtedy do wygojenia zakładam skarpety bądź (najchętniej) zmieniam obuwie. i już następnym razem nie ma problemu.

Gość dcefgthyjumk
a Ty naprawdę się tak przejmujesz, co sobie pomyśli dziecko? Jeśli Ciebie o to zapyta- powiedz jemu, że rano jest chłodno. MAsz jeszcze wiele at żeby wtłoczyć mu do głowy rozmaite zasady

Tak, zakladam sandały plus skarpety dzieciakom, ponieważ czasami jest za chłodno na bose stopy. To że jakiś kretyn wymyślił, ze skarpeta do sandałów jest faux pas, nie znaczy, ze mam maltretowac dzieci latem w adidasach. To tylko dzieci. Ja ubieram je ładnie, czysto, zawsze strój całej trójki jest zgrany kolorystycznie i stylowo, świetnie to wygląda, ale widze, ze dzieciaki, a zwlaszcza synowie maja to w głębokim...

Gość dcefgthyjumk
Ja wychodzę z załozenia że skoro jest gorąco w adidasach to jest w sam raz na sandały. i nie potrzebuję do tego skarpety. Jak jest za chłodno na sandały- wtedy doskonale sprawdzają się adidasy i nie jest już w nich zbyt ciepło W ogóle to pomijając, ze tak nie wypada- nie podobają mi się dzieci w sandałach i skarpetach. nie stosuję generalnie takiego połączenia

A mi się akurat podobają :-P I nie zgodzę się, ze jak za zimno w samych sandałach, to odpowiednio na adidasy. No ale to moje zdanie 🖐️

Mi sie to totalnie nie podoba czy u malego chlopca,czy u doroslego faceta-to samo tyczy sie dziewczynek. no bo skoro sandal i skarpeta to juz lepiej ubrac adidasy przeciez :) u nas tez cala masa dzieciakow chodzi w skarpetach i sandalach, moja ma sandaly,ktore zakladam jej tylko na bosa stopke,adidasy i baleriny z "wywietrznikami"-sa jasne,wiec do nich skarpetki tylko biale albo kremowe (ew rajstopy)i to tylko,jak ma dlugie spodnie

ostatnio gdzies wyczytalam ze nie powinno sie nosić bialych skarpetek bo mimo ze potocznie sie wydaje ze do wszystkiego pasują to tak na prawde nie pasują do niczego... na jakimś blogu modowych byl fragment jakiegos pisenka zagranicznego poswieconego modzie dziecęcej... To tak tylko w ramach "przerywnika" ;) W kazdym razie chodzilo o to ze biale skarpetki są niemodne i nie tylko do sandałów ;) :D:D:D:D:D

Gość kreolka___
ja pierdole, tylko matki z kafe moga miec tak straszne problemy:O:O zluzujcie poslady kobiety-w dupie mam czy wasze dzieci nosza te nieszczesne skarpety czy nie-podejrzewam, ze kazdy kto was mija ma i te skarpety i was w glebokim powazaniu

Gość mysle,ze bez przesady, bo
istneje cos takiego, jak moda dziecieca, ktora przeciez nie jest odbiciem mody dla doroslych. Dzecko jest bardziej narazone na urazy, otarcia, bo biega i wszedzi wlazi - wiec skaroetki. A sandaly śa dobre, bo przewiewne. Moim zdaniem kolorowe wesołe skarpetki do samdalow dla dziecka to nie grzech.

Gość dcefgthyjumk
Trolosa- my jesteśmy zimnolubni- jak pisałam- sandały nosimy nawet jak jest chłodniej i nas to nie rusza. więc jak zakłądamy adidasy to na pewno nie jest już za gorąco. Ktoś tu dobitnie powiedział ale prawdziwie- co to za różnica- niech każdy robi tak jak jemu wygodnie. jak matka uważa, ze za zimno na sandały a za ciepło na adidasy niech naciąga te skarpety dziecku i nie ma problemu. świat się nie zawali a gust dziecka się nie skrzywi:)