Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keysy2121

czy to byly 1 ruchy?

Polecane posty

jestem w 16 tyg ciay. wczoraj ukladajac sie do snu polozylam sie na brzuchu z prawa noga podciagnieta wyzej i nagle poczulam po lewej stronie na wysokosci pepka takie mile laskotanie w brzuszku i zaraa mi sie tak milo na serduszku zrobilo i pierwsza mysl to ruchy ale czy t nie za wczesnie i nie za wysoko? sama nie wiem

Gość no, znam takie co już
2 tyg po zapłodnieniu czują ruchy. I takich co czują ruchy od 12tc też :) Myślę, że za wcześnie - ja takie coś nie raz czuję i to od 7 tc, baaa nawet motylki czułam nieraz.A to poprostu jelita pracowały, macica sie rozciągała... nie, nie wydaje mi sie, żeby to były ruchy dno macicy jest max w połowie odległości miedzy spojeniem łonowym a pępkiem. Pozatym - w 16 tc dziecko ile ma ? z 10 cm -12 cm?? Zaraz zjawią się te, o których pisałam wyżej :) siemka :D:D:D

Gość to już nudne się robi
szkoda że tych ruchów nie poczułaś w okolicy szyi.. no chyba, że masz jakąś przerosniętą macice skoro na wysokości pępka czujesz ruchy. Co ma ci się tam ruszać w 4 miesiącu???

Gość Djptwmdagpw
Ruchy na wysokości pepka czuc dopiero okolo 30 tygodnia.

Gość Bzybzybzy
Na tym etapie ruchy mozna juz czuc, ale duzo, duzo nizej. Ja jestem w 27 tyg i na tej wysokości czuje ruchy dopiero od kilka tyg.

Gość Można poczuć ruchy
ale w twoim przypadku tonie były ruchy bo za wysoko.Ja poczułam pierwsze w 16 tyg.

Gość do autorki tego tematu
na wysokosci pępka? litosci głupia dziewucho, myslisz ze dziecko sobie pływa po całym brzuchu? poczytaj tępaku gdzie znajduje sie gorne sklepienie macicy w 16 tygodniu!!!!!

moja kolezanka twierdzi ze pierwsze ruchy poczula w 13 tygodniu,w moim przypadku to byl 19 tydzien