Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymagajaca i matka

U NAS W PODSTAWÓWCE ANGIELSKIEGO UCZY OSOBA PO LICENCJACIE!SKANDAL!

Polecane posty

Gość wymagajaca i matka

moje dziecko uczy nauczycielka bez mgr dopiero jest w trakcie robienia go i to nie z jezyka angielskiego jak sie dowiedzialam. ma tylko licencjat z angielskiego i uczy moje dziecko czy isc do dyrekcji i poruszyc ten temat ?bo jak osoba bez kompetencji moze uczyc w szkole? slyszalma od kolezanek ze WG NOWEJ USTAWY NAUCZYCIEL BEZ MGR Z DANEGO PRZEDMIOTU NIE MA PRAWA UCZYC W SZKOLE.

Gość końska coupa
mnie kiedys uczyla kobieta ktora w ogole nie miala wyzszego wyksztalcenia, za to wiele lat mieszkala w wielkiej brytanii i miala potwierdzona certyfikatami biegla umiejetnosc poslugiwania sie jezykiem. sam papier nie ma znaczenia, licza sie umiejetnosci.

Gość RADZIMIR DEBSKIS
ale teraz to fakt ,że wedle nowej ustawy chyba taka osoba nie ma prawa uczyć w szkole. Musi miec mgr i to z jezyka angielskiego a nie licencjat z anglistyki a magister z pedagogiki bo wtedy nie ma prawa uczyc dzieci w szkole

Znam wielu nauczycieli z magistrem, mianowanych...itd którzy nie nadają sie do uczenia, że na Twoim miejscu wstrzymałabym się do półrocza z robieniem takich awantur, bo może akurat ta dziewczyna będzie umiała nauczać :) Zresztą w dzisiejszych czasach każdy może zostać magistrem więc nie wiem o co ci chodzi :o śmierdzi mi tu zawiścią :o

Gość weluuniaaa
Jak ma znajomości to i moze uczyć i robić mgr taki kraj mamy

Gość no kupa ale gorsze by bylo
no wlasnie cholera..znajomosci pewno ma

Gość ja wolę żeby
moje dziecko uczyła osoba bez mgr niż żeby wcale nie było tego przedmiotu. ktoś tam wyżej napisał prawdę można mieć 10 tytułów a nie mieć podejścia i dzieci się nie nauczy.

Gość kdidjrc
To jest nic, moja siostra w szkole (ZSZ) była uczona przez kosmetyczke (zwykły dypom) w trakcie nauczania robiła licencjata!!! jak widać ze znajomościami sie da

Gość retrtjtmjtujtyit
to że nauczyciel musi mieć tytuł mgr NIE dotyczy nauczycieli języka

Pf.. ja mam 20 lat, dopiero studiuję i to nie anglistykę, ani nic z tych rzeczy i też mogłabym uczyć w podstawówce angielskiego. To, że ona ma tylko licencjat nie robi z niej gorszej nauczycielki. Możesz być spokojna, że nauczy Twoje dziecko języka w takim stopniu jakby to nauczył jakiś magister. Więc przestań się podniecać i daj dziewczynie trochę zarobić.

CIEKAWE CZYTKA MA MAGISTRA ,czy profesor ja dopczy, a co ma mag, do angielskiego...? PROSTA IO GLUPIA JESTES ZAPISZ CORKE DO INNEJ SZKOLY;

Gość zimna stopa.
ty ośla pało pewnie nie masz nawet matury

Gość nasenna
Mnie także w podstawówce uczyła nauczycielka tylko z licencjatem i nie narzekam. Była to najlepsza nauczycielka języka jaką kiedykolwiek miałam i myślę, ze dzięki niej tak dodrze poszło mi z angielskim w dalszych latach nauki. Z tego co mi wiadomo została ona zwolniona z tej szkoły właśnie przez wykształcenie(dyrektor chciał chyba mieć samych mgr;/). Nie rozumiem tej decyzji, ta kobieta była bardzo dobrym nauczycielem, miała podejście do dzieci, wiedziała jak przekazać nam wiedzę, no i oczywiście mówiła perfekcyjnie po angielsku-była około roku w Wlk.Brytanii. Myślę, że nie ważne jakie ma się wykształcenie, trzeba mieć to coś, żeby zostać nauczycielem.

Gość kościogość
"Skandal", "Słyszałma(!) od koleżanek(!!), że według nowej ustawy nauczyciel bez mgr z danego przedmiotu nie ma prawa uczyć w szkole." Marna prowokacja, aż dziwię się, że ktokolwiek się na to nabrał......:/

Gość gość
A ja chciałam zauważyć, że polskie prawo jest idiotyczne, papierki nie mają żadnego znaczenia. Moja mama po kiedyś pięcioletnim liceum plastycznym nie ma prawa uczyć plastyki w szkołach, a ktoś, kto ma roczną podyplomówkę z historii sztuki to już może. To jest dopiero idiotyzm. Licencjat to najnormalniejsza rzecz w świecie, sama kończę licencjat z anglistyki i dzięki np. temu, że wyjechałam na erasmusa za granicę umiem angielski lepiej niż moje koleżanki magistrzy. BTW - przez 5 lat na anglistyce nie zmieniają się przedmioty, gwarantuję, że między magistrem a licencjatem wielkiej różnicy nie ma, bo rutyna nie rozwija.

Gość gość
w podsatawówce jest niski poziom angielskiego , wiec nie sadze by to był taki problem . Co innego gdyby taka osoba uczyła na studiach ludzi , to nie byłby dobry pomysł .. dodam ze mnie w podstawówce uczyły kobiety po średnim wykształceniu , nawet licencjata nie miały .. Ale ... to było 15 lat temu

Gość gość
Dzieci, które mają takie głupio roszczeniowe matki jak Ty nie są lubiane przez nauczycieli. Od razu kojarzy się matka głupia to i dziecko głupie.