Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość timtim

Ból pleców

Polecane posty

Gość timtim

Od wczoraj strasznie mnie napierdalają plecy podczas siedzenia. Nie moge wytrzymać dłużej w jednej pozycji. Ból jest umiejscowiony kilka cm nad pośladami. Nie wiem co sie dzieje.

Ile masz lat i czy jesteś wysoką osobą? Ja na ból pleców stosuję godzinną wizytę na basenie. Pomaga od razu.

Gość timtim
26, niski 170cm

Gość Marzenia się spełniają_*
wystarczy się trochę gimnastykować, pewnie siedzisz godzinami przed komputerem i dlatego mięśnie podtrzymujące kręgosłup są za słabe wpisz sobie w google ćwiczenia na kręgosłup i zacznij już dzisiaj, możesz to robić nawet w swoim pokoju, nie zajmują wiele czasu, wystarczy z 10 minut dziennie i zobaczysz, jak szybko się poprawi a jak przejdzie ból, to nadal trzeba ćwiczyć, żeby sytuacja się nie powtórzyła, bo może być znacznie gorzej

Gość timtim
Raczej ruchu mam pod dostatkiem. W zeszły piątek byłem operatorem taczki. Tylko że w sobote i niedziele nic mi nie było. Dopiero od wczoraj wysiedzzieć nie mogę. Wczoraj właśnie zrobiłem jakieś ćwiczenia znalezione na youtubie i czuje, że chyba jest gorzej. Czyje jakby mi miało dupsko eksplodować. Zrobię jeszcze dzisiaj te ćwiczenia i zobaczęjak jutrzejszy dzień będzie wyglądał.

Gość Marzenia się spełniają_*
z kręgosłupem jest tak, że przez długi czas nic nie czuć, a potem jak strzeli, to jest dramat ;) ja stawiam na słabe mięśnie, mój tato ma to samo i od kiedy ćwiczy codziennie nie ma problemu, a wcześniej było tak, że bolało go strasznie, potem trochę przechodziło aż do kolejnego razu i tak żył jak inwalida, bo do lekarza to on oczywiście nie pójdzie radzę poćwicz ostrożnie przez kilka dni, nie podnoś niczego ciężkiego, wstawaj z łóżka tak, że najpierw przewracasz się na bok, spuszczasz nogi na ziemie i dopiero wstajesz i nie siedź za długo w jednym miejscu a jak się nie poprawi, to idź do lekarza