Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anq1991

Przyszłe i świeżo upieczone mamy STARGARD SZCZECIŃSKI OKOLICE

Polecane posty

Witam chcę stworzyć topic dla mam i kobiet w ciąży z mojej okolicy. Wymienić się opiniami na temat lekarzy, szpitala, miejsc na fajne zakupy i wiele innych :)

Gość mondełek
rozejrzyjcie za jakąś szkołą rodzenia lepiej

Gość madziulah
hej ja jestem ze stargardu i jestem w 22tc :)

Gość madziulah
tak pierwsza i wczoraj się dowiedzieliśmy, że to chłopiec:) a twoja też pierwsza?

Tak pierwsza. U chłopca szybciej widać to i owo :). A gdzie chodzisz do lekarza?

Gość madziulah
chodzę na Mickiewicza do dr. Romańczuka. Wiesz już coraz poważniej się zastanawiam nad szkołą rodzenia. Chcę się zapisać pod koniec września. I chyba do tej przyszpitalnej, za darmo przynajmniej jest, a różne opinie słyszałam o szkołach rodzenia więc jak mi się nie spodoba to przynajmniej nie będzie mi żal pieniędzy :)

Słyszałam że Romańczuk to jak idziesz prywatnie to miły jest. Ja chodzę do Miedzielca na Zachodzie ale nie jestem raczej zadowolona wyniki krwi wskazują na anemię a ten nawet nie zasugerował witamin czy diety a położna powiedziała żebym sobie w necie poczytała co jeść. Przed następną wizytą tylko mocz... Brak badań na toksoplazmozę czy różyczkę Ty miałaś takie badania?

Gość madziulah
póki co z lekarza jestem bardzo zadowolona. Nie robiłam badań na toksoplazmozę ale chyba dostanę na nie skierowania na następnej wizycie bo mówił że przede mną bardzo dużo badań. Póki co robię regularnie krew i mocz, i robiłam na kiłę i choroby weneryczne. A jak znosisz te początki? jak się czujesz bo ja pierwszy trymestr przespałam:) teraz brzuszek już coraz większy, mały kopie wiec często budzę się w nocy i doskwierają mi bóle krzyża

Martwię się wagą nie mam apetytu nudności i bóle głowy. Nie jestem miss bo przy wzroście 170 ważyłam 79 a teraz 73 te 6 kg straciłam w miesiąc zaledwie leżąc w łóżku . A ja się wycwaniłam i mam w domu ustawę wydrukowaną i tam jest określone jakie badania do jakiego tyg i jakie prawa przy porodzie i w okresie połogu.

Mój gin wymyślił sobie płatną cytologię zadzwoniłam do NFZ i powiedzieli że to jest bezpłatne badanie.

Gość madziulah
jeżeli chodzisz na nfz to nie powinnaś płacić za takie badanie. Wagą się nie przejmuj, ciesz się, że teraz spada bo w późniejszym okresie szybko nadrobisz;)

Też bym chciała chłopca. W którym tyg się dowiedziałaś jak często chodzisz na wizyty ile miałaś USG?

Gość madziulah
dowiedziałam się wczoraj, to był mniej więcej 21 tc i 4d. Wizyty mam co 3 tygodnie ale ostatnie usg miałam na początku lipca i wtedy jeszcze płci nie było widać. Ja byłam nastawiona na dziewczynkę, więc na początku szok a teraz niesamowita radość i szczęście:)

Gość madziulah
aaa i to było moje 4 usg

Gość madziulah
tak

I wszystko jasne :) mnie nie stać na takie wizyty. Dowiedz się kiedy ruszają zajęcia w tej szkole. Bo pewnie co jakiś czas nowa grupa rusza. A później będzie Ci pewnie ciężej ćwiczyć. Ja z narzeczonym też będę chodziła ale jeszcze mamy sporo czasu na to :)

Gość madziulah
będę do szpitala dzwoniła w połowie września żeby się zorientować co i jak. Będę już wtedy na zwolnieniu więc będę miała więcej czasu:)