Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajf2

problem z ubiorem

Polecane posty

Gość lajf2

Mam bardzo szczupła talie oczywiście cieszę się z tego ale przez to bardzo ciężko dobrać mi idealnie dopasowany i obcisły ciuch a takie lubię. Często też bluzki czy np. marynarki odstają mi w plecach bo jestem tak szczupła ale z kolei na biuscie leżą idealnie bo mam trochę większy. Jak mam docierać ubrania gdzie ich szukać by były dopasowane do mojej kobiecej sylwetki? Szczególnie mam problem z marynarkami czy kurtkami najlepiej leży na mnie fason z paskiem w talii ale przecież nie będę tylko z paskiem kurtek nosić... A marynarki to wszystkie mi na plecach odstają na dole nie wiem gdzie szukać idealnych ubrań raz tylko idealna marynarkę znalazłam ale kolor mi nie pasował... Macie jakieś rady? Czy pozostaje mi tylko krawiec albo niedopasowane ubrania?

Gość lajf2
upupup

Gość lajf2
pomocy................

Gość lajf2
halo jest tu ktos???????

Gość koralik026
musiałabym zobaczyć twoją figurę, żeby ci coś doradzić

Gość lajf2
z tego co mi sie wydaje to mam figure klepsydre

Gość zsafdaf
wstaw zdjecie

Gość koralik026
tak myślałam. Czyli masz naprawdę problem. Gdybyś miała wąskie ramiona byłoby łatwiej. Teraz ciężko jest znaleźć jakiś ciuch do twojej figury. Bo niestety szyją tak, że albo jest zupełnie za mały albo ci odstaje w talii albo też jest za krótki. Niby już się lato kończy, ale najlepszą bluzką dla ciebie byłaby bez ramion, na grubych lub cienkich szelkach lub w ogóle bez szelek (to po pierwsze). Jak już wspomniałaś pasek lub wstążka do marynarki. Pojawiła się także opcja krawcowej (jeżeli nie chcesz chodzić ciągle w tym samym, niestety musisz skorzystać z jej pomocy aby zwężała ciuch w talii. Możesz też szukać ubrań w internecie, na zamówienie. Istnieje większe prawdopodobieństwo, że znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie.

Gość koralik026
dodam: że jest dużo dziewczyn o figurze klepsydry i widziałam, że mają dopasowane ciuchy, czyli albo korzystają z pomocy krawcowej albo zamawiają przez internet

Gość lajf2
dobrze jest byc szczupla ale to wcale nie jest takie bezproblemowe jak widac... eh, czasem zdarza mi sie znalezc w sklepie jakąś perelke ale to niestety rzadkosc ze spodniami tez roznie bywa

Gość koralik026
moge ci jeszcze doradzić, że marynarki z wąską talią są na jeden guzik. Wiele razy się z takimi spotykałam. Myślę że pomogłam:)

Gość lajf2
no chyba tylko to mi pozostaje ale szczerze mowiac boje sie zamawic ciuch przez internet obawiam sie ze moge kupic zbyt maly badz zbyt duzy w ogole bez przymiarki nie czulabym sie pewnie

Gość koralik026
a jeżeli chodzi o sukienki, to albo pasek albo sukienki z gorsetem. To chyba na tyle:) jeżeli masz jeszcze jakieś pytanie, to słucham

Gość lajf2
w sumie masz racje przymierzalam takie z jednym guzikiem i one o dziwo lezaly najlepiej

Gość lajf2
dzieki:)

Gość koralik026
no widzisz, więc ktoś jednak pomyslał o takiej figurze jak ty masz:)

ja mam 60 w talii, a 90 w biodrach i NIE MA spodni, ktore nie beda odstawać w pasie, bo pas nawet w rozmiarze spodni 34 potrafi być szyty tak, ze odstaje mi na dobre 5 cm. To nie żart. Żaden pasek tego nie zbierze, moja mama musi mi poprawiać każde zakupione spodnie (z wykształcenia krawcowa własnie, na szczescie.) Zakup koszuli, to kiepski żart. Bluzki w rozmiarze 34, powiewają na mnie w talii niczym namioty, a przeciez 34 powinno być małe? Czyżbym sie myliła?... Jedną mam koszulę dopasowaną i wyglądającą jako tako, z zaszewkami zrobionymi poprawnie- z reserved.

Gość za maaaałyyyy
wąska w pasie dobrze pcha się:classic_cool: