Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slabe_serceee

CZY KTOS SIE ZNA NA KASACH FISKALNYCH ???

Polecane posty

Gość znowy 10 osob pisze.
jak wam przy przegladzie kasy po roku czy po dwoch odkryja ingerencje w pamiec to nie chcialbym byc na waszym miejscu. swoja droga jeszcze takiej kasy nie spotkalem aby sei tam dalo w prosty sposob wybrac date wiec moze ty po prostu mozesz robic tylko i wylacznie raporty niezerujace. czyli nic nie znaczace statystyczne wydruki bo szef wie jaki macie rozum i tylko takie uprawnienia wam na kasie wprowadzil.niektore stacje o polnocy wysylaja paczke z danymi i wtedy sie moze w kasie zapisywac sprzedaz.

Gość znowy 10 osob pisze.
tamto bylo elzab teraz masz z optimusa :D Raport dobowy jest podstawowym raportem fiskalnym, który należy wykonywać codziennie po zakończeniu sprzedaży. Wpisuje on do pamięci fiskalnej wartości sprzedaży dokonanej od ostatniego raportu dobowego. Składa się z następujących części: - wartość aktualnych stawek PTU - kwoty sprzedaży w każdej ze stawek PTU - kwoty PTU dla każdej niezerowej stawki - łączna kwota PTU - łączna suma należności - liczba wydrukowanych paragonów fiskalnych - liczba i kwota anulacji - informację o ewentualnych zmianach programowania lub awariach kasy Raport dobowy jest zakończony stopką fiskalną, w której podany jest numer kasy, godzina wydruku oraz logo fiskalne. Jeżeli poprzedniego dnia nie został wykonany raport dobowy, po włączeniu kasy zostanie wydrukowany komunikat: „Nie wykonano raportu dobowego. Wykonanie raportu dobowego z błędną datą oznacza wymianę modułu fiskalnego na koszt użytkownika! Jeżeli data jest nieprawidłowa należy wyłączyć kasę i wezwać serwis! pamiec kosztuje od 60 do 80% wartosci kasy fiskalnej wiec proponuje juz zaczac oszczedzac bo cena drukarek zaczyna sie od 2 tysiecy :P

Gość gość
Polecam drukarki fiskalne firmy http://www.posnet-thermal.pl , ich obsługa jest banalnie prosta, więc nawet największy laik nie będzie miał problemu. Do tego są trwałe i służą wiele lat. Naprawdę polecam.

A jak padnie Ci po roku akumulator, to zapłacisz za niego prawie tyle, co za całą kasę :(.

Gość gość
Witam, u mnie taki problem. Mam kasę z kopią elektroniczną. Drukując raport zaciął się papier i w sumie nie wyleciało nic poza jedną linijką... Gdy chciałem ponownie wykonać raport dobowy, pokazało, że już się nie da, bo był drukowany. Wygląda na to, że po prostu kasa nie wychwyciła błędu papieru, na kartę pamięci raport poszedł, ale ja go nie mam... Czy mogę do rozliczenia mieć kopię raportu dobowego

Gość czerwonamiska
Jaki masz konkretnie problem? Raport nie chce się wydrukować?

Gość gość
Tak skończył mi się papier a zaczęło się drukować Gdy założyłam nowy już raportu dobowego nie mogłam wydrukować