Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosty przepis proszę o pomoc

Kto zna dobry ale PROSTY przepis na krewetki tygrysie?

Polecane posty

Gość prosty przepis proszę o pomoc

Nigdy ich nie robilam wiec proszę o proste rady,bez zadnych wyszukanych propozycji,dotyczący przepisu na krewetki tygrysie? Kto moglby mi napisac krok po kroku,ale podkreslam bardzo prosty i smaczny sposob na krewetki :) z góry dziekuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nic strasznego
Mąż smaży z czosnkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdadsddsdDFS
PODSMARZ CEBEULKE DODAJ POKROJONE POMIDORY I dopraw i czosnek potemw tym usmarz krewetki super smakuja, do tego makaron spagietti i sos na posypanie parmezan..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prosty przepis proszę o pomoc
czosnek i cebula???? troche chyba sie gryzą te smaki. Ktos wyzej napisal-usmaz z czosnkiem... hmm- dzieki za takie porady ktore nic mi nie mowia. Jak podsmazac,czy wycisnac czosnek czy w kostce, czy najpierw wrzucac czosnek czy krewetki? jak dlugo? prosilam o dokladne porady bo jestem laikiem w krewetkach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kucharzeee
http://imm.io/Ddde prawdopodobnie najlepszy przepis w necie, używają go w Sheratonie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
- 10 kg krewetek - 1 tygrys - strzelba Krewetkami pasiemy tygrysa, gdy się obeżre zabijamy go strzelbą na śmierć. Można tłuc kolbą po łbie ale można również strzelić do niego. Następnie skórujemy tygrysa i oddajemy skórę do garbarni. Odpowiednio wyprawioną układamy przed kominkiem żeby goście nam zazdrościli. Następnie tygrysa peklujemy w jakiejś dobrej marynacie, po czym na wolnym ogniu, najlepiej na ruszcie, opiekamy go przez kilka / kilkanaście godzin ( zależy od wielkości tygrysa). Następnie kroimy w tzw. dzwonka i podajemy na gorąco z różnymi sosami. I tak oto mamy krewetki tygrysie :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czosnek i cebula wcale się nie gryzą, wręcz fajnie komponują, np. w spaghetti. Czosnek musisz przepuścić przez praskę do czosnku, cebulę w kostkę. Podsmażyć 'na oko'' - ciężko tak laikowi tłumaczyć. Musi zmięknąć, poczujesz aromat, wrzucisz krewetki, czosnek... Albo zrób w cieście. Podałam link, tam jest wszystko wytłumaczone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frght5rj7
usmaz krewetki w glebokiej oliwie, tak zeby przykrywala krewetki i do tej oliwy dodaj czosnek w plasterkach gdzies w polowie. albo zrob koktajl czyli wrzuc na salate, mozesz dodac np. pomaranczy kawaleczki czy ananasa i to wszystko zalewasz sosem tysiaca wysp...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja ostatnio jadłam w Ganeshu krewetki przyrządzone na sposób indyjski, a mianowicie panierowane w mące grochowej i smażone. I tak, jak nie jestem jakąś wielką fanką krewetek, to te były naprawdę smaczne. Przypuszczam, że ich przyrządzenie również nie jest jakoś specjalnie trudne, tylko nie wiem, skąd taką mąkę grochową wziąć:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olalu
No to faktycznie musiało być dobre, skoro smakowało nawet osobie, która nie jest fanką krewetek. Ja krewetki akurat bardzo lubię, także przypuszczam, że byłabym zachwycona:) Nawet byłam kiedyś w Ganeshu, choć gdzieś mi to umknęło, że mają w karcie krewetki, bo wtedy akurat jadłam kurczaka curry... Chyba trzeba będzie wybrać się raz jeszcze i sobie zamówić:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niestety nie znam przepisu, ale wiem gdzie je dobre zamówić, ja zazwyczaj w Krakowie zamawiam z http://hurryupshrimp.pl/ i zawsze są takie przepyszne stamtąd!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×