Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania kossmetologg

jestem załamana :/

Polecane posty

Gość ania kossmetologg

jestem kosmetologiem. pracowałam przez 3 lata u kogoś, ale za marne grosze i postanowiłam, że po świętach otworzę coś swojego. jestem załamana. co druga laska z mojego miasteczka idzie na kosmetologię. obecnie kogo się nie zapytasz to albo maluje, masuje, albo jest kosmetologiem :/ co robić? myślicie, że lepiej się przebranżowić. ludzie zarabiają coraz mniej a kosmetologów przybywa :/

Gość pomaluj mnie na
diobła byda w doma straszuł :D i tak strasza ;)

Gość ania kossmetologg
wtf?

Gość BlondaseQ
Teraz sa takie czasy, ze po niczym nie ma pracy :( Ja skonczyłam stuida, kierunek Praca socjalna i mogę zapomniec o pracy w zawodzie... Znajoma ma skończoną Chemię i Anglistykę i dopiero po roku znalazła pracę w jakiejś szkole wiejskiej jako nauczycielka w klasach 1-3 ... Masakra jakas:/

bez przesady, zależy gdzie w Warszawie pracę możesz znalezc od ręki, a do dobrej kosmetyczki zapisy są nawet miesiąc wcześniej!

Gość ania kossmetologg
no właśnie ja w warszawie pracowałam najpierw za 800 zł a później za 1000 zł :/ i to w niby exclusive salonach :/ może praca i jest, ale za jakie pieniądze? polałam wrócić do siebie do miasteczka i próbuję własnych sił

Gość ania kossmetologg
wolałam*

znam dziewczynę która dosłownie "z ulicy" dostała prace w bardzo dobrym salonie w Warszawie za średnią krajową. A Ty widze bardzo wybrzydzasz. Sama widzisz, że prowadzenie firmy nie jest łatwe

Gość ania kossmetologg
jak wybrzydzam? a chciałabyś pracować za 800 zł 7 dni w tygodniu??

za 800zł-1000 zł nie utrzymasz sie sama w Warszawie nawet 🖐️ To jest wyzysk i nic wiecej. Minimalna pensja w Warszawie to powinno być 2,5k na czysto i nie żartuje sobie, spójrzcie na ceny mieszkań...

zadałaś głupie pytanie, nie musze za tyle pracować to nie pracuję. Ale jeśli ktoś pracy nie ma a jeszcze wybrzydza no to przepraszam bardzo!

Gość ania kossmetologg
dokładnie, nie byłam w stanie za to wyżyć. niestety Rodzice mimo mojej pracy musieli mnie utrzymywać. To nie miało sensu.

hgg- oceniać łatwo...postaw się na miejscu autorki tematu. pracowałabyś za taką kasę w wawie gdyby dodatkowo rodzice musieli cię utrzymywać? chyba dobrze, że dziewczyna próbuje czegoś sama. najłatwiej oceniać i krytykować

po prostu mieszkam w Warszawie i ciężko mi uwierzyć w taką stawkę, bo wiem że bez znajomości można zarabiać kilka razy tyle

Warszawa Warszawą, ale w mniejszych miejscowościach jeżeli masz "fach w ręku" to też dobrze zarobisz. Ja mieszkam na wsi 2943 ludności, jest dużo np. fryzjerek, a moja mało bierze, ale sporo po godzinach zarabia, bo dobrze włoski robi.

a ja jestem z Warszawy i nie jest mi trudno w to uwierzyć, ponieważ koleżanka pracuje jako kosmetolog i nie przekracza stawki 1200 zł. Plus taki, ze jej mąż dobrze zarabia, więc nie musi o nic się martwić.

wiele zależy od szczęścia, jak wszędzie. Ale praca jest

Ale co komu po pracy za 1000 zł w warszawie, jak musi sie sam utrzymac, wynajac mieszkanie, najeść i jeszcze by chciał coś robić poza wegetacja?