Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ecie pecie co powiecieee

Medela czy Avent - który laktator?

Polecane posty

mialam medele mini electrik czy jakos tak i avent reczny i jeszcze jakiś no name w kazdym razie jak dla mnie avent ten zwykly, nie elektryczny jest najlepszy.

Moja koleżanka poleca AVENTa :) twierdzi, że nie zamieniłaby go na żaden inny ;)

Gość lolabii
Avent :)

Mój mały nie chce ssać piersi, a ja bardzo chcę go karmić moim pokarmem, a nie mm i dlatego potrzebuję dobry i przede wszystkim szybki laktator, bo będę musiała dzień w dzień po kilka razy ściągać pokarm, by karmić maluszka.

Gość lolabii
a ile ma mały?

ja tak wlasnie karmilam Zosiem ale az miesiec wytrwałam. Sciagalam mleko i dawalam w butli i avent byl super. Kupilam tez elektryczny bo chcialam zeby bylo szybciej itd a sie okazalo ze zadna wygodna bo mniej mi sicagal niz ten ręczny i w efekcie elektryczny oddałam kuzynce a ja zostalam z ręcznym bo nim raz dwa i cala flaszka byla dla glodomora :)

a masz opcje wypozyczyc elektryczny i sprawdzic? Moze masz gdzies jakies wypozyczalnie sprzetów takowych w swojej okolicy? Poszukaj no na allegro czy nie ma czegoś takiego. Nie musisz nawet podawac tego mleka dziecku jesli sie brzydzisz chodzi tylko o to zbeys zobaczyla jak ci ściąga zanim wydasz kupę kasy.

a poradnia laktacyjna? Kuzynka miala wielkie komplikacje po porodzie i dlugo byla w szpitalu i zaczela karmic jak mala miala 3 tyg i dala radę choc bylo ciezko. Kilka miesiecy ją karmila troche sciagala dzieki poradni laktacyjnej wlasnie. Tam tez jej wypozyczali laktator. Pytalas tam?

Gość mama6mcy
Nie polecam żadnego z powyższych. Polecam laktator elektryczny Tufi Spectra 3. Dla mnie najlepszy.

Gość lolabii
Jeszcze może się nauczyć. Moja Mała też nie chciała cyca - dokarmiali ja w szpitaly ale załapała. Odnośnie laktatora, to ja mam z aventu, ale jeśli szukasz dobrej butelki do karmienia, to polecam medela habermana. Dziecko nie traci odruchu ssania (bo nic, zupełnie nic samo nie leci) więc gdybyś chciała próbować cyca, to nie będziesz mieć problemu. Wszystkie lovi, TT, aventy są o dupę rozbić bo butelka ma dziurkę, leci samo, dziecko się krztusi, dławi, je powietrze i nie chce potem cyca - przerabiałam.

Gość mama6mcy
A ja polecam także butelki dr Browns. Nie próbowałam tej medeli, ale aventy, TT, nuk, canpol to lipa.

Gość mama6mcy
JA używam 6 miesięcy i to on mi rozkręcił laktację. To jest laktator profesjonalny i tani. NA początku używałam dużo, a teraz mniej, ale naprawdę fajny jest. Teżzastanawiałam się między aventem a medelą. Próbowałam wszystkich trzech - z wypożyczalni, ale położna powiedziała, że właśnie ten jest najwytrzymalszy. Dla mnie jest super.

Gość mama6mcy
JA polecam tylko ten model z tufi. Konkretnie tufi spectra 3. U nas w wypożyczalni SR mają ich najwięcej.

Gość mama6mcy
Nigdy nie odciągałam na czas, więc dokładnie nie wiem. W każdym razie mi to idzie szybko i sprawnie. W nocy to praktycznie prawie przez sen to robiłam. Nawiązując jeszcze do tematu. To ja bym aventa nie kupiła. Generalnie bardzo zawiodłam się na tej firmie. JEst mocno przereklamowana... MEdela jakoś do mnie bardziej przemawia, ale też słyszałam negatywne opinie. Po wybróbowaniu różnych laktatorów z wypożyczalni i rozmowie z położną alktacyjną wybrałam tufi spectra 3. Szkoda, że nie masz możliwości wybróbować.