Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perełka1.

ZANIEDBANE ZOŁTE PIĘTY A PEDICURE

Polecane posty

Gość perełka1.

Mój TŻ ma fetysz nóg i stóp, a ja niestety ostatnio mam zółte, twarde pięty. Chciałabym dla niego o te pięty zadbac, stosowałam pumeks, krem ale nie pomogłoo;/ a jesli bym poszła do kosmetyczki na pediure? to pomogło by?

Gość ppyytannie
no jasne, że tak. leć i to prędko :P

Gość perełka1.
Bo chyba sama sobie z tym nie poradze;CC

Gość perełka1.
A cena takiego zabiegu ?

Gość perełka1.
czy to boli? muszę iść bo mi powiedział, że skóra mu się dostała między zęby jak ostatnio flansował moje kulosy

Gość kup witaminę a plus e
w tubce, około 2 zł, wcieraj codzień po myciu na noc, zakladja skarpetki na to.Po miesiącu powinna być poprawa.Im częściej tarkujesz tym skóra będzie odrastać szybciej i grubsza. Tarkuj pięty raz na tydzien.

Gość perełka1.
podszyw żałosny, ja staram się pumeksem ścierać naskórek i wklepuje krem; ale to mało działa

Gość perełka1.
Dopiero po miesiącu??? omg

Gość kup witaminę a plus e
no po miesiacu zalezy od stóp, ale bardzo to pomaga

Gość babcia marija
ale oblech z ciebie

Gość perełka1.
Ostatnio mi lekarz powiedział, ze mam pięty tak miękkie jak kora z drzewa

Gość perełka1.
A słuchaj ja już bym dała ostatnie pieniądze moje na te pedicure, tylko czy to jest pewne ,że po jednej wizycie wszystko wróci do normy . Mam 25 lat.;c

Gość perełka1.
Nie podszywać się proszę, fakt trochę zaniedbałam się

Gość ja robię peeling z
soli i oleju roślinnego, potem nakładam tłusty krem, skarpetki na noc i tyle, na kosmetyczki szkoda by mi było kasy, ale jeśli Ty nie narzekasz na brak pieniędzy to skorzystaj

Gość kosmetyczka pomoże
moja mama ma tzm stope cukrzycową,wiec musi b.dbać o stopy i sobie chwali. Miała tak suche pięty że aż popękały i porobiły się rany! Po kilku zabiegach jest ok-teraz smaruje codziennie a raz w m-cu idzie za zabieg. Ja też czasem wpadam jak zaniedbam. Cena z maniciure ok 60zł.

Gość perełka1.
Mały edit : wzięłam sobie nasmarowałam moją nową maseczką z avonu stopy na półtora godziny i dało efekt : ).Oczywiście cudów się nie spodziewałam, ale o wiele lepiej wyglądaja stopy. Mam nadzieję ,że jakoś za tydzień ( a będę codziennie ją stosować) będa jak u niemowlka;).

Gość fgdg
Mam ten sam problem. I kurcze też nie ma ratunku na moje pięty. Ale idzie zima więc się poprawią. Zimą są normalne za to latem nie do zniesienia.

Gość pocelfsdgdsf
a próbowałas moczenia nóg w ciepłej wodze, peelingu cukrowego? Wcieranie olejku rycynowego? W sensie domowych metod? :> polecam. Są różne maseczki na stopy, poszukaj:0 Co ci szkodzi?

Gość perełka1.
Ja byłam latem nad morzem normalnie tak się wstydziłam stóp ;c A z avonu maskę zamówiłam,jestem już z niej zadowolona;) polecam też tobie

Gość fgdg
A jaka ta maska?

Gość karrrrrrrrolina
nawet jak pójdziesz do kosmetyczki i ona coś zrobi z Twoimi stopami, to efekt nie będzie długotrwały- o stopy trzeba dbać systematycznie w każdym razie- nie zgadzajcie się na ścinanie skóry nożykiem, kosmetyczka powinna mieć frezarkę (?), która działa jak pumeks tylko szybciej, po nożyku skóra narasta sto razy szybciej pielęgnuj stopy w domu, to pedicure nie będzie potrzebny ja chodzę tylko po to, żeby mieć pięknie i trwale pomalowane paznokcie,(mniej więcej 3x w roku robię pedicure) bo kosmetyczka nie zrobi mi nic więcej poza tym, co umiem sama zrobić przy stopach i naprawdę mam bardzo zadbane

Gość Paskacz
U mnie ból pięty okazał się ostrogą. Na szczęście szybko z tym poszłam do lekarza, później do gabinetu na Słomczyńskiego w Krakowie, wszystko znalazłam na ich stronie rehabilitacje.org. Tam miałam falę uderzeniową, bo też nie jestem w stanie chodzić codziennie na rehabilitację, a tak to raz na tydzień i po serii tych zabiegów przeszło. Teraz tylko popękania muszę się pozbyć.