Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SunDeeDee

KŁOPOTLIWY ROBLEM Z KUPĄ...

Polecane posty

Gość SunDeeDee

Witam. Na wstępie zaznaczę, że to co napiszę, może dla niektórych być odrażające, ale bardzo mi zależy na dokładnym wyjaśnieniu sprawy. Otóż, od jakiegoś czasu mam problem z wypróżnianiem. Chodzę do wc raz na cztery dni ( dla niektórych może to być normalne, ale wcześniej chodziłam codziennie) i czuję, że to wszystko siedzi we mnie. Czuję się ociężała, i pełna. Żadne środki, i domowe sposoby nie pomagają, nawet środki przeczyszczające :o Ostatnio coś odkryłam. Siedząc na kibelku, czułam parcie, ale niestety, nie umiałam się załatwić- coś jak zatwardzenie, ale mi to wyglądało na brak reakcji ze strony jelit itd. Wsadziłam palca do pochwy i wyraźnie czułam, że kupa jest już "na wyjściu" ale mimo wszystko nie potrafiłam jej zrobić :( Próbowałam trochę to "popchać" palcem, ale niewiele pomogło. Proszę, powiedzcie mi, co mogę zrobić w takiej sytuacji. Nie mam możliwości iść do lekarza przez jakiś czas. To bardzo utrudnia mi życie, bardzo chciałabym się porządnie wypróżnić. Dziękuję wszystkim za poważne potraktowanie mojego problemu, i za wszystkie rady i sugestie jestem wdzięczna.

Gość Padłam!!
najedz sie sliwek i popij mlekiem

Gość Padłam!!
albo idz do apteki i sie poradz. mozesz tez pobiegac, poruszac sie ja rzadko robie kupe jak siedze w domu i sie lenie ale jak jestem na pelnych obrotach to i dwa razy dziennie. wiec sprobuj wiecej ruchu.

Gość co za laska!
Jak ty szukasz kupy w POCHWIE to się nie dziwie że ona nie wylatuje:-)

Po pierwsze i najważniejsze - zmień dietę. Ogranicz mięso, i - niestety - kawę.(a podejrzewam po opisie problemu że sobie jej nie żałujesz - jeżeli już musisz- pij z mlekiem) Więcej tłuszczu roślinnego w to miejsce. Ureguluj też bardziej pory snu - bo jeżeli masz tendencję do zarywania nocek to niestety Ci to nie pomoże, szczególnie jeżeli podjadasz w porach w których naturalnie nasze narządy powinny odpoczywać. I co najważniejsze - więcej aktywności fizycznej. Rozumiem że Ci się nie chce kiedy czujesz się chora, ale ciężko jest się ruszyć i zacząć, ale jak nieco nauczysz ciało aktywności, będzie Ci źle bez niej.

Gość kajmak1981
polecam fajne ziołowe pastylki do ssania o działaniu przeczyszczającym http://mojaptekarz.pl/015191/regulax.htm do tego dużo warzyw i owoców (błonnik!!!) oraz kefiry i jogurty. powinno "puścić":)

Gość vmdsjgiojgiojhgoig
Doraznym rozwiazaniem problemu moze byc lewatywa - woda zmiekcza zlogi w jelicie grubym, a duza jej ilosc powoli "wpompowana" tam gdzie trzeba pobudza do szybkiego wyproznienia. Wazne - nie tylko troche wody, do pierwszego parcia, ale conajmniej 1 ltr powoli, ewentualnie z przerwami. Na dluzsza trzeba pomyslec o zmianie diety. Trzeba duzo pic (do 2 ltr. dziennie).

Gość zrób badania na helikobakterie
jak nie możesz iść teraz do lekarza to kup test w aptece, który rownież wykonuję się na obecność helikobakterii. Ja miałam to samo, po kilka dni nie mogłam się wypróżnić, zrobiłam badania, okazało się że mam helikobakterie, 2 tygodnie brałam antybiotyki i problem z głowy, wszystko się unormowało. Dodatkowo polecam Ci pić siemię lniane i activie naturalna ;) Mi bardzo pomogły ;)

Gość też tak kiedyś miałam
Gdy miałam problemy z zaparciami to wieczorem wkładałam sobie czopek przeczyszczający do pupy a potem jeszcze robiłam sobie lewatywę i wtedy to działało może nie rewelacyjnie ale czułam się o wiele lepiej

Gość a oto moja radaa
doraznie lewatywa - dosc tanio w aptece jesli juz sobie chcesz gdzies wkladac palce by sie zalatwic to moze jednak w doooopke na czczo kilka sliwek suszonych , ew cos z blonnnikiem i siemieniem lnianym , ale rezultat dopiero po kilku dniach