Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki rozmiar buta

Jaki rozmiar kozaków kupujecie na zimę dla 1,5 rocznych dzieci?

Polecane posty

Gość jaki rozmiar buta

Moja córka ma teraz 1,5roku i rozmiar 21, w lidlu będą kozaczki z lupilu a często kupuję z tego ciuchy i nie narzekam ale będą dopiero od rozmiaru 23 i się zastanawaim czy na zimę będą dobre,bo to jednak i rajstopki i skarpetki czy jednak będą za duze, i nie wiadomo nigdy jak długa będzie zima bo np. do marca jeszcze pół roku,to nóżka też urośnie.

Gość kamila/s
po prostu jedź z córką i przymierz. Nie kupuj za dużych bo nóżki będą marzły, Pamiętaj, że rozmiar rozmiarowi nie równy.

Gość jaki rozmiar buta
no wiem właśnie,ale jak kupie jej dopasowane to starczą jej na całą zime? to moja pierwsza zima gdzie kupuję jej normalne kozaki i nie wiem:)

Gość jaki rozmiar buta
no wiem właśnie,ale jak kupie jej dopasowane to starczą jej na całą zimę czy lepiej rozmiar większe żeby swobodnie mogła mieć założone rajstopki i skarpetkui? to moja pierwsza zima gdzie kupuję normalne kozaki i nie wiem za bardzo.

Gość hdskf
Moja córka 1,5 roku miała w grudniu i wtedy przeniosła się z rozmiaru 21 na 22. 23 nosiła na późną wiosnę. Teraz na dwa lata nosi 25.

Gość ewelcia7676
kup je bo dopasowane na cala zime nie wystarcza

Gość dziewczynka 2 lata i rozmiar b
uta 25??? a wysoka jest?

Gość hdskf
Wysoka, na 90 centylu.

Gość jaki rozmiar buta
pojadę i przymieżę,jak będą trochę większe to wezmę a jk te 23 będzie dużo za duże to nie wezmą.

no faktycznie taka musi być, bo mój 4-latek (synek) nosi rozmiar buta 25;) a z ciekawości ile ma wzrostu Twoja córeczka?

Gość kamila/s
moja ma 3 we wrześniu i rozmiar 24, no kozaka to pewnie 25, co do zimy to jeden rozmiar starcza bo wolno jej nóżka rośnie. Z tym że ja jej ubieram od października do grudnia ocieplane półbuty, a od grudnia do lutego kozaki. Także przez ok 2 miesiące ten sam rozmiar starcza.

Gość hdskf
92 cm.

Gość sjau7a
moja dwulatka tez na 90 cetylu jesli chodzi o wzrost a stopke ma 22 25 to jakis mutant

Gość hdskf
Czekałam na idiotkę, która będzie bredzić o mutantach. Współczuję głupoty.

Gość hdskf
Hehe, pozdrawiam środkowym palcem.

po prostu będzie wysoka, a nie mutant:O już bez przesady z tymi wyzwiskami:O swoją drogą zastanawiam się jak to jest z moim synkiem, bo wzrost ma normalny, około 106cm, ale ta stopa ciągle taka mała;) pierwsze buty kupiliśmy mu w rozmiarze 19, a miał wtedy 13 miesięcy

Gość nkrgtj
moja 3latka nosi rozmiar 24 i juz mi sie wydaje ze ma duze stopy aty mowisz 25dla 2latki???

4-latki już noszą większe rozmiary niż tylko 25 jednak dla 2-latki, to mimo wszystko duży rozmiar

Gość mama dwóch dziewczynek
moja córka ma 20 m-cy i nosi rozmiar 21-22. Myślę, że na zimę buty kupię 23. Zależy oczywiście od rozmiaru, na pewno będę przymierzała. Na poprzednią zimę kupiłam jej 20 primigi, nie wiem jakie teraz wybiorę, ale tamte były świetne - goretex, wygodne rzepy. Wydaje mi się, że takie buty są wygodniejsze od typowych kozaczków na zamki? jak uważacie? a jakie mają być w lidlu i kiedy?

moja na jesień miała rozmiar 20 a za zimę 22 i były ok, starczyły do wiosny. Musisz przymierzyć małej i zobaczyć żeby nie spadały jej z nóżki i powinno być dobrze.

my też kupujemy od dwóch sezonów kozaczki z Lidla albo Aldi, bo te butki są tam takie same w tym roku też na pewno kupimy;)

A wy z tymi mutantami już przestańcie, mojej koleżanki ma 2 latka, nosi 25 rozmiar i mutantem nie jest!

i faktycznie najlepiej przymierzyć poza tym cena ich jest tak nieduża, że nawet jeśli jakimś cudem w środku zimy okazały się za małe, to można dokupić kolejne;)

moja mam 19 miesiecy i teraz adidasy ma na rozmiar 21, kozaki kupimy na 22, ale w sumie to tez zalezy od bucika, bo mamy i takie co maja rozmiar 19 i sa dobre ;) Na zime kupilabym tak z 0,5 rozmiaru wieksze, zeby starczyly do wiosny, a zawsze mozesz zalozyc lekko grubsza skarpetke. Tamtej zimy mielismy buty 1 rozmiar za duze, bo ciezko bylo kupic fajne kozaki na rozmiar 18-19 i corka nigdy nie miala zimnych nozek, zaczynala chodzic, wiec czesto "wylazila" z wozka na snieg.

Gość hdskf
Nie przejmuj się, teraz dzieci mają różne rozmiary, do 6 roku życia wszystko się unormuje. Mojej córce noga już tak szybko nie urośnie, a Twojego synka nadgoni:)Jak ze wszystkim.

Gość zonaKraka
Przesadzacie z tymi mutantami, pamiętam jak szłam do komunii- miałam rozmiar buta, jako ośmiolatka, 27! I nigdzie butów nie mogłam dostać. Teraz jestem niskiego wzrostu, ale w normie, 160 cm. i buty 37- 38. Młodsza siostra miała za to w drugą stronę- też idąc do komunii szukała butów rozm. 37! I również znaleźć nie mogła... Teraz ma 175 cm, stopę rozm. 39- dalej wszystko w normie... Dzieci różnie rosną, a z tego co wiem często te które mają być wysokie, mają większe stopy i tyle... A co do pytania autorki- mój ma też 1,5 roku i oczywiście rozmiar rozmiarowi nierówny, ale ja bym nie kupowała już teraz butów na zimę... Mój synek przez wakacje, od czerwca, miał dwa rozmiary sandałków- 21 i teraz 22. Z tych 22 wyrasta właśnie, ma tak na styk, jakby to były inne buty, do skarpety, to by już pewnie w nich nie chodził.... za to odkąd chodził, od lutego, do czerwca miał właściwie ten sam rozmiar- duże 19 albo 20. Dopiero w czerwcu noga nagle zaczęła rosnąć...