Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ABDUCZJA mujua

PORADA PRAWNA -prosze o pomoc o porade prawa finansowego

Polecane posty

Gość ABDUCZJA mujua

mam pytanie - po jakim czasie w polsce przedawnia sie zaleglosc finansowa? np. stare mandaty nie zaplacone lub pozyczna nie splacona w banku ? napewno sa terminy po ktorych przedawnia sie i jest umazana ze nie grozi juz kara za nie splacenie? moze ktos sie zna- prosze o porade

Gość barbbbara 54
chcesz zaqoszczedzić na prawniku- idz do jakiegos adwokata nikt ci tu nie poradazi- wbrew pozorom nie ma tu tylu adwokatów, notariuszy i sedziow

To zalezy. Jeśli dostałaś mandat to 5 lat od daty ostatniego wezwania do zapłaty. Jesli dostałas mandat i wziełas do grodzkiego to bodajże 3 lata. Pożyczka nie spłacona w banku? - to sie nigdy nie przedawni.Jesli bank wysyłał monity do zapłaty to zapomnij. Jesli była egzekucja komornicza, a ten ktoś nie miał nic, to sprawa przedawnia się po 10 latach, z tym ze jesli ten ktoś znów odnowi w tym czasie postępowanie (wyśle monito o zapłate) to od nowa leci.. takie rzeczy ciezko przedawnić.

Gość ftwetewee
mandaty chyba po trzech latach

Gość ABDUCZJA mujua
AA administrator = a jak osoba np . wziela kredyt i wyjechala dajmy za granice i nie splacila zostawila to i tak niema nikogo pod adresem to co dalej ? nikt nie bedzie odbieral wezwan - czy to po paru latach sie przedawni ?

Gość gegbfedgre
09:59 [zgłoś do usunięcia] barbbbara 54 chcesz zaqoszczedzić na prawniku- idz do jakiegos adwokata nikt ci tu nie poradazi- wbrew pozorom nie ma tu tylu adwokatów, notariuszy i sedziow do tak błahych pytań nie potrzebny jest adwokat/notariusz/sędzia, wystarczy student prawa albo ktoś kto posiada kc i potrafi z niego korzystać

Gość karolinka335
Może ktoś ma polecić literaturę, publikację prawną, a także związaną z podatkami i finansami? Również chciałabym poczytać wiele o takich sprawach jak np. w temacie tego wątku

Gość gość
Zajrzyj na www.unimex.pl - posiadają sporą ofertę z literaturą tego typu, dlatego uważam że z pewnością tego szukasz.

Gość gość
Korzystałam z porady ludzi ze stowarzyszenia http://uczciweprawo.pl którzy pomogli mi wygrać sprawą o nieuczciwie przyznany mandat drogowy. Myślałam ze wygrać z naszym systemem się nie da, a tu proszę...