Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Starararamłodalala

Macierzyński i wychowawczy.

Polecane posty

Gość Starararamłodalala

Bardzo bym prosiła o wyjaśnienie, jak to jest z tymi urlopami, macierzyńskimi itd. Czy macierzyński jest mniej płatny, czy jest to równowartość pensji? Trwa 5 miesięcy od momentu narodzin dziecka, tak? Czy na wychowawczym nie dostaje się kompletnie nic, czy coś jednak przysługuje? Dziękuję :)

po pierwsze to istenie cos takiego jak kodeks pracy może warto by się było zaznajomi c?

Gość CROCODRILLOS
macierzynski to 100 procent wynagrodzenia trwa teraz chyba 20 tygodni plus 4 dodatkowe na wniosek matki wychowawczy jest bezpłatny chyba ze dochody nie przekraczaja ok 500 zł na osobe w rodzinie to mozesz starac sie o zasilek wychowawczy

Gość CROCODRILLOS
angel, istnieje cos takiego jak forum po to zeby zadawc pytania:O jak ci sie cos nie podoba to na drzewo

http://kodeks-pracy.org/VIII-uprawnienia-pracownikow-zwiazane-z-rodzicielstwem/uprawnienia-pracownikow-zwiazane-z-rodzicielstwem o wychowawczym trzeba poczytac na stronie rządowej.Przysługuje tylko ososba które pracuja na umowe o pracę, jest płatny o ile dochód nie przekracza okreslonej kwoty na osobe , wypłacane jest 400 zł przy całym etacie

Gość Starararamłodalala
Do Angel ... a po drugie istnieje coś takiego jak ludzka życzliwość i rozmowa z innymi kobietami, które są w podobnej sytuacji. Po to właśnie powstało forum. Może warto się z tym zaznajomić?

Gość CROCODRILLOS
NO I?

Gość Starararamłodalala
Dziękuję.

Gość CROCODRILLOS
ANGEL, IDZ I POSZUKAJ ODROBINY EMPATII I ZYCZLIWOSCI DO LUDZI

jezu jaki naskok okres Wam się zbliża wrzuciłam co trzeba udzieliłam informacji więc w czym problem

Gość do angel..
wez zniknij zaciążona purchawo bez kultury

Angel, zbastuj dziewczyno. Pierwsza naskoczylas na autorke, ktora GRZECZNIE zapytala. A ty od razu z japą. CZego oczekiwalas w takim razie?

o jaka kultura no własnie i jak to byc miłym jak samo chamstwo siedzi , a purchawa może jestes zakompleksiona osobo

jak bym naskoczyła z japa to bym pisała z capslockiem , albo ja zwyzywała albo cos innego, poinformowałam ja. Dziwne, że na wielu tematach tak jest i jakoś nikt nie robi z tego powodu afery. Zapytac mozna owszem ,a le istnieje cos takiego jak wyszukiwarka ehh

Gość widziałam iii
angel cos ci nie pasi to wypierdalaj:-( co za iditotka bedzie tu pouczać innych co maja pisac na forum a co nie

mam prawo pisać to na co mam ochotę i ja nikogo nie obrażam. no ale cóż to tylko świadczy o osobach które się wypowiadają na "poziomie"

Gość kllaaaaadeerr
Angel, sama zachowałaś się jak zgorzkniała, chamska baba przed okresem, a do innych masz teraz pretensje. Owszem, udzieliłaś informacji, ale z jakim komentarzem na początku? Jeśli jakieś (grzecznie zresztą zadane) pytania Cię drażnią, to nie odpowiadaj, bo takie złośliwe uwagi ani nie są miłe, ani nie są na miejscu. Nie umiesz odpowiedzieć normalnie, bez złośliwych komentarzy?

Gość kllaaaaadeerr
Ty masz prawo pisać o czym chcesz, ale inni to już nie mogą zapytać o co chcą?