Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ustrutuj

Smak dzieciństwa

Polecane posty

Gość ustrutuj

Dzisiaj byłem z psem na spacerze.Poszliśmy w miejsce oddalone o 1km od mojego domu, taki stary drewniany domek na wzniesieniu, cisza spokój dookoła a na placu koło domku parę jabłoni.Jak byłem dzieciakiem to biegaliśmy tam na złodziejkę ale starsza pani która w tym domku mieszkała zawsze nas zapraszała do środka i dawała nam dużo jabłek :) Dzisiaj zjadłem sobie dwa jabłka jak tam byłem i poczułem się jak dzieciak znowu, ehh ten sam pyszny słodki smak i masa wspomnień mi się włączyła.Lata 90 to były sielankowe lata, wszystko było fajne i cudowne, ludzie się szanowali a dzisiaj taka hołota wszędzie :(

Gość b vcnd
ludziesię szanowali? a ty szanowałeś ludzi okradając ich z jabłek?

Gość erimniatra
w sierpniu siedziałam sobie w starym domku po babci , wokół cisza a z sąsiedniego podwórka usłyszalam odgłos kur i kaczek nie słyszałam tego chyba z 20 lat , szok to była piękna muzyka , przypomniały mi sie wakacje u babci i beztroskie życie , bez mc donalda , bez laptopów, plazmy dobrze że nie jestem teraz dzieckiem

Gość maniooo ciekawskiii =)
Ja w tych latach skończyłem 18 lat i powiem ci, że taka sielanka to nie była. Ale generalnie ludzie się prymitywizują. Starsza pani, pewnie już dawno zmarła? Dom stoi pusty, coś się skończyło... Ważne, że miłe wspomnienia zostały. Nawet tę panią, ktoś wspomina, bo dostawał od niej jabłka. To jest bardzo ujmujące i po prostu takie sympatyczne i ludzkie.