Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viku$

Czy marka testu ciazowego ma jakies znaczenie?

Polecane posty

Gość viku$

Czy marka testu ciazowego ma jakies znaczenie? i czym rozni sie plytkowy od strumieniowego?

Gość cvbnhbgvb
Płytkowy - nakrapiasz na niego kilka kropelek, strumieniowy- sikasz na niego lub moczysz w pojemniku z moczem. Marka bez znaczenia- jedne czulsze inne mniej ale większośc działa na tej samej zasadzie.

Gość viku$
Czyli jesli przykladowo kupie clearblue i zrobie 12/14 dni po stosunku pokaze mi to samo co pokazalby taki firmy tesco? czy tym zwyklakom warto ufac?

to nie ma znaczenia jaki, jak kolezanka wyzej napisla, sa tylko bardziej czulsze i TYLE, dzialaja na tej samej zasadzie, mozesz sobiekupic nawet taki z biedronki (bo ostatnio sie ponoc pojawily w tych sklepach), tylko zrob go w odpowiednim czasnie, najlepiej kilka dni po spodziewanej @, i dla pewnosci powtorz po tygodniu. albo jezeli chcesz sie sama przekonac to kup w tesco i w aptece i zrob oba naraz i zobaczysz wynik :)

Gość viku$
nie mam miesiaczki od 2 miesiecy :( ehh

Gość cvbnhbgvb
Jeśli nie masz miesiączki od 2 miesięcy to każdy wykryje lub zaprzeczy ciąży.

Gość trghtryhry
mają znaczenie wtedy, gdy chcesz wiedzieć wcześniej. Mniej czułe należy wykonać kilka dni po terminie spodziewanej @, bardziej czułe w terminie @, a nawet wcześniej. osobiście wole płytkowe, ale to kwestia indywidualnych upodobań :) Do paskowych testów się zraziłam przez paskowe testy owulacyjne -były jakieś felerne, nic nie wskazywały, ani owulki, ani braku owulki. Natomiast z płytkowych zawsze byłam zadowolona. test ciążowy polecam Acon. Ale te bardziej czułe są droższe. Powodzenia :)

Gość trghtryhry
2 miesiące? No to chyba ciąża -zrób test. Każdy wykryje :)

Viku$ ja to się nie zastanawiałam nad testem, poszłam do apteki kupiłam jaki pani farmaceutka dała i zrobiłam, 5 dni po spodziewanej miesiączce i wyszedł pozytywny po 2 minutach już były 2 kreski ;)

Gość viku$
nie mam miesiaczki bo 3/4 miesiace temu przestalam brac tabletki anty (marvelon) ostatnia miesiaczka to 28smy czerwiec a od tamtej pory pare stosunkow i przygod zwiazanych z testami. Kupilam ostatnio clearblue digital (wykazuje ciaze i tydzien) i wykazal piekne 2 kreseczki i tam 3-4 tydz jakos tak. Pobieglam do lekarza ktory powtorzyl test tego samego dnia chociaz w poludnie i ''potwierdzil'' ciaze,2 dni pozniej mialam pobierana krew i bum, niestety szlag wszystko trafil..a juz mialam przepisany kwas foliowy itp :(

Gość viku$
ahh _Gratka_ malpo zielona,tobie to tylko pozazdroscic! tak sie ciesze gdy komus sie udaje,ba gdy ktos juz jest w tak zaawansowanej ciazy i wszystko jest wporzadku..ahhh jakie to jest cudowne!

Gość viku$
mam ogromna nadzieje! :)

Viku$ trzymam kciuki! Na pewno się uda ;) a no moja ciąża to już donoszona od tygodnia więc zero zmartwień, tylko czekać pozostało :) do terminu jeszcze 9 dni! i oby ani jednego dłużej!