Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hgghhhju

14latka ma chlopaka czy to normalne?

Polecane posty

Gość Hgghhhju

Moja corka 14 lat ma chopaka lat 18. Wlasnie sie o tym dowiedzialam, swiatlo dzienne ujrzaly jej klamstwa i sie wydalo. Jak zareagowac jako rodzic ?

Gość Bananaaaa
Zaprosić chłopaka na obiad, poznać go. Córkę uświadomić i zaprowadzić do ginekologa, bo chyba nie chcesz zostać młodą babcią.

Gość ghmftjd
przełożyć przez kolano bo jeszcze z brzuchem przyjdzie

Gość olać to
Jak dla mnie duuużo za wcześnie.

Gość Bananaaaa
Brak wychowania? Przecież i tak będzie się z nim spotykała, niezależnie od tego co powiedzą rodzice. Sami też tacy byliśmy

Gość zawsze jakaś kasa jest
A wpierdolić dobrze gówniarze i chłopaka pogonić. Policją jednemu i drugiemu zagrozić. Co on, chce mieć kłopoty? Ona jeszcze nieletnia. Swędzi już jedno i drugie? Poza tym on starszy o te 4 lata, bo ona to jeszcze guzik rozumie, wydaje jej się, że jest ważna i dorosła, bo ma chłopaka. A on to już wiadomo czego chce taki pryszczaty walikonik. O miłości jej naściemnia zrobi swoje i pójdzie.

nic wielkiego o ile to infantylny zwiazek polegajacy na trzymaniu sie za rączkę ;) Pogadaj z nią, nie strasz i nie karć. Przypomnij sobie co czułas kiedy ty miałas pierwsze miłostki ;)

Gość Seraphine_90
Że ma chłopaka to normalne, ale że 18-letniego to już niezbyt fajnie, bo może ją namawiać na seks. Z tym ginekologiem to nie wiem czy dobra sprawa, bo antykoncepcja na pewno nie jest wskazana w zbyt młodym wieku. Jeszcze taki może być efekt, że nie dość, że nie zostaniesz babcią teraz to nie zostaniesz nią nigdy! Myślę, że tak czy siak wskazana jest poważna rozmowa, a chłopaka warto poznać.

Gość Hgghhhju
Dla mnie To rowniez duzo za wczesnie, corka sama wie ze przegina dlatego to ukrywala. Rozumiem kolega w podobnym wieku, ale 18 letni byk z praktycznie jeszcze dzieckiem to przesada. Co powinnam zrobic w takiej sytuacji ?

Gość Seraphine_90
Uświadom ich, że seks z osobą poniżej 15 lat to przestępstwo! Może jednak wcale im się do tego jeszcze nie spieszy? Żadna z was nie miała w tym wieku chłopaka, z którym tylko chodziła za rączkę i ewentualnie się całowała? ;) Przecież te pierwsze "związki" często są bez seksu.

Gość WujekSam
Porozmawiać z nią o kwestii "dawania dowodów miłości"

Gość sdddsadsaaSF
a co ty mloda nie bylas, swieto jebliwa sie odedzwala,!!! MA TO I DOBRZE ZNACZY ZE NIC JJE NIE BRAKUJE; ALE JUZ LEC PO ANTYKONCEPCJE I JJE DAJ WRAZIE CZEGO!!!

Gość Hgghhhju
Nie mam zamiaru 14 latki faszerowac antykoncepcja aby jakis podlotek sobie swobodnie urzywal. Mam zamiar jechac do chlopaka i zagrozic policia

Gość WujekSam
A po co faszerować? Kup im gumki :D

Gość Hgghhhju
Uzywal przepraszam

Gość sisisia
Nie wiem czy to normalne, ale ja w jej wieku też miałam już chłopaka z tą samą różnicą wieku. Przeżyłam z nim pierwszy raz i byliśmy ze sobą 2 lata. Później się rozstaliśmy. Nie żałuję. Teraz mam 28 lat.

uwazam że rozmowa spokojna z córką wiele wniesie a z chłopakiem tez warto pogadac, poznac i zorientowac sie jakie ma zamiary...noo i zaufać ;)

To zależy, jak wygląda Twoja córka. Jeśli dorośle ma prawo mu się podobać. Jeśli jak dziecko...hm...no nie jest to raczej normalne. Chłopaki w wieku 18l. mają już swoje potrzeby i pamietajny jakie my byłyśmy- też chciałyśmy pieszczot i bliskości:) Zapewne starszy chłopak jej imponuje- więc wiele dla niego zrobi. Ja też bym zaprosiła go na obiad i wybadała. Co ważne uświadom córkę, żeby nie robiła głupot, wizyta u gina jest bdb pomysłem. Możesz też chłopaka wziąć na bok i pow, że liczysz na jego rozwagę. Pamiętam jak sama miałam takie dziwne przejścia... Ja 16, on 24. To jeszcze większa różnica wieku i dziś bym w to nie weszła, bo ukształtowało mnie to na przyszłość i bardzo zmieniło moje wymagania.

"Brak wychowania? Przecież i tak będzie się z nim spotykała, niezależnie od tego co powiedzą rodzice. Sami też tacy byliśmy" Jak masz nierozumną córkę której nie da się wytłumaczyć że to jest złe to może i tak

Gość Hgghhhju
Rozmawialam z corka wczoraj jakies 4 godziny najpierw nerwowo pozniej juz calkiem spokojnie.tlumaczylam jakie sa roznice miedzy 14 latka a 18 latkiem. Uslyszalam tylko ze on taki nie jest. Mowila ze mial juz jakies dziewczyny co jeszcze bardziej mnie niepokoi Jak myslicie jechac i postraszyc chlopaka policja ?

jak chcesz wyjsc na furiatke strasz:P ja bym z nim pogadała :P

Gość Hgghhhju
chyba sama go przetestuje ,jesli bedzie dobry to zatrzymam go dla siebie bo mąż niedomaga a wiagra droga

Gość Hgghhhju
Nie chce tego chopaka poznawac, jesli sie pojawi u nas w domu moj maz mu nogi z tylka powyrywa :-)

Coś Ty, w żadnym wypadku! Zaproś go i z nim porozmawiaj, albo pójdź pod jego szkołę i pogadaj SPOKOJNIE. Przecież jest opcja, że to normalny chłopak. A Twoja córka może Cię znienawidzić i wtedy dopiero narobić głupot na złość. A ja wiem co mówię;) Moja mama w pewnym okresie miała ze mną krzyż pański.

Gość sisisia
Jak postraszysz policją to staniesz się wrogiem córki. Taki wiek. Moja mama też próbowała nas rozdzielić, to uciekliśmy z domu na dobrych kilka dni i wtedy musiała zawiadomić policję... Nie wiem jak Twoja córka, ale ja w jej wieku bardzo się buntowałam i robiłam po swojemu.

Gość Hgghhhju
Moge wyjsc na furatke mam to gdzies dobrze pamietam dziewczyny jeszcze ze szkoly ktore w wieku 15 16 lat chodzily z brzuchami a ich milosci jakos wygasly i zazwyczaj zostawaly same. Nikt mi nie powie ze 18 bedzie ja trzymal za raczke i dawal buzi w policzek

Gość Hgghhhju
To co mam zrobic ? Pozwalac aby moja corke po szkole obracal jakis podlotek ?

Gość Seraphine_90
Popieram autorkę, że nie chce dziecka faszerować antykoncepcją, bo to nie jest nic dobrego! Im później się po to sięgnie tym lepiej, o ile w ogóle. Są też inne sposoby zapobiegania ciąży, ale żeby na tym znać to już trzeba mieć jakieś doświadczenie, a najlepiej też swoje lata, bo wpadka może się zdarzyć zawsze mimo zabezpieczenia. Jeżeli Twoja córka teraz zajdzie w ciążę, ten chłopak za to odpowie, bo to przestępstwo. To nie jest normalne, żeby 14-stolatka już współżyła. Próbowałabym więc w taki sposób przemówić im do rozsądku, ale trzeba się za to wziąć jakoś delikatnie, bo rozumiem, że macie z mężem ochotę od razu pogonić chłopaka, ale wtedy na pewno córka się od was odwróci i stracicie jej zaufanie.

To też mówię, pewnie tak nie będzie że będą grzeczni:) Ale musisz uważać, żeby nie narazić się córce. Jeśli zrobisz taką akcję, to jak nie zrobi głupoty z nim, zrobi to z innym NA ZŁOŚĆ. Przynajmniej udaj wyrozumiałą mamę, do póki nie zbadasz sytuacji. A jak okaże się dresem/cwaniakiem/czy będzie wyglądać bardzo poważnie pójdź porozmawiać DO JEGO RODZICÓW, bo takiemu chłopakowi to można mówić. Ale widzę, że niepotrzebnie pytasz, bo już jesteś nastawiona na jedno:)