Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hgghhhju

14latka ma chlopaka czy to normalne?

Polecane posty

Gość sisisia
Zrobisz co zechcesz, ale to nie jest dobry pomysł. Lepiej na spokojnie pogadaj z córką. To nic nie da, że postraszysz policją. Dzisiejsza młodzież tego się nie boi. Z resztą my też się nie baliśmy. Co niby powiesz policji? Myśl racjonalnie.

I dokładnie- żadna antykoncepcja! Bo to już przyzwolenie. 14-latka to dziecko.

chodziły z brzuchami bo ich pruderyjne matki broniły zawziecie ich cnoty lub sie kompletnie nie udzielały w wychowaniu. Chcesz uniknac ciązy? rozmawiaj i uswiadamiaj a nie zabraniaj i strasz :O

v34, ale tolerancja do bólu też nie jest dobra. Uświadamianie owszem, ale pamiętajmy że to 14-latka- jeszcze dzieciak. 15 lat temu 14-latki jeszcze się bawiły lalkami i nie w głowie im był seks. a teraz? To nie chronienie cnoty tylko rozsądek, jak będzie pełnoletnia, w pełni rozwinięta można już odpuścić bo i tak będzie mieć swoje życie, ale teraz?

v34 Ty byś poszła do ginekologa z córką potem obracało by ją pół osiedla bo matka kupuje jej tabletki

Gość Hgghhhju
Tak poki co rozmawiam z corka spokojnie aby sie jak najwiecej dowiedziec o tym chlopaku. nNie jestem zacofana mam dobry kontakt z corka, ona sama czuje ze to przesada dlatego sie bala . Corka wiele mi wczoraj powiedziala i byly dwa momenty kiedy to co mowila nie spidobalo mi sie tzn . Jego zachowanie oczywiscie ona nic w tym zlego nie widziala, nie dalam nic pi sobie poznac ale swoje wiem. Tymbardziej ze corka jest spokojna i za wszelka cene chce sie dopasowac do otoczenia

Gość ghthyu
TAK, TO NORMALNE ŻE MA CHŁOPAKA :) powiedz jej po prostu, żeby z niczym się nie śpieszyła itd

Dokładnie też kiedyś taka byłam, poźniej w wieku 16 lat mocno się zbuntowałam i to trwało do ok 20. Już daaawno mam to za sobą, tym bardziej że ja np nie związałam się wtedy z byle kim tylko studentem medycyny, ale jednak. Dziś wielu rzeczy żałuję i rozumiem i Ciebie i Twoją córkę, tylko trzeba to pogodzić.

Gość Seraphine_90
Może warto też poruszyć temat chorób wenerycznych? Pod tym względem najlepsze są prezerwatywy. Jak już kiedyś zdecyduje się na ten pierwszy raz, powinna zabezpieczyć się nie tylko przed ciążą, ale też przed chorobami. Podsumowując, należy rozmawiać, uświadamiać, ale nie w ten sposób, że dajesz jej pozwolenie i od razu prowadzisz do ginekologa. Trzeba namawiać córkę na to, żeby poczekała z taką decyzją, bo na wszystko przyjdzie czas. Można trochę postraszyć ciążą, która może się zdarzyć mimo zabezpieczenia, prokuratorem itp. ;)

Wiem , ze nie jestes zachwycona tym ze w takim wieku ma chlopaka- ja ze swoim ex zeszlam sie w wieku 13 lat. Porozmawiaj z nia na spokojnie bo jesli sie zakochala to zakazami i krzykiem mozesz osiagnac odwrotny rezultat. Zapros go do was zeby go poznac,przeprowadz rozmowe o sexie z corka...

Gość dmuchaj na zimne
ona jest dzieckiem i potraktuj ją jak dziecko, zakaz spotykania się ze starszym chłopakiem i koniec. A do niego pójdź i daj jedno ostrzeżenie. A najlepiej mąż niech jedzie. Jedno i na policję. Gadanie małej, że on taki nie jest, to nie brała bym pod uwagę. Ona nie jest w stanie ocenić jego zamiarów. A jeśli on już miał dziewczyny... to dobrze nie wygląda. I miej gdzieś czy się córcia obrazi, czy nie. Kiedyś pojmie że miałaś rację, a teraz niech się obraża, a Ty rób co powinnaś. Ona ma jeszcze czas na ciekanie. Wiadomo, nie upilnujesz, ale zrobisz co w Twej mocy.

Gość bywasz piekącym jadem
nie widziałabym nic złego gdyby miała chłopaka w swoim wieku lub rok starszego, ale 18latek to już pełnoletni człowiek a ona jest dzieckiem