Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość @wp.pl

Loty tanimi liniami lotniczymi-porazka

Polecane posty

Dziwie wam sie. Nie podobaja sie tanielinie lotnicze to latajcie drozszymi. Broni wam ktoś? Ja od zawsze latam z easyjet, z Anglii do polski i teraz ze Szwajcarii do Anglii, i nigdy nie miałam powodu do narzekania. Nawet easyjet wpuszcza rodziny (dziećmi do lat 5) jako pierwszych. Jeśli dziecko jest starsze to co za problem poprosić stewardesse o dwa miejsca obok siebie? Każdy myśli o własnej dupie a nie o dupie iksinskiej, bo ona z dzieckiem. Mi sie podoba kupowanie biletu z miejscem. Przynajmniej ludzie nie pchają do samolotu jak bydło ;-)

loty samolotem są dla mnie gorsze niz jazda autobusem. Na kazdym bilecie powinno byc miejsce, bez zadnej dopłaty itp, tak ze jesli ja kupuje 2 miesca to kur...wa niech one beda kolo siebie bo wyjdzie na to ze 6 letnie dziecko bedzie siedzialo z przodu a rodzic na końcu. Wszyscy sie pchaja, wciskaja bagaze na siłe jak by to nie mozna było na spokojnie zrobić. Sama chołota. W tym roku mąż wsadził bagaz nasz, i pomagał innym, i je układał w lukach nad głową bo idioci tak wrzucali ze na głowy spadały. Nie przeszkadzaja mi dzieci placzące itp, bo na to się nic nie poradzi, ale bachory ktore lataja i skacza po siedzeniach żrąc chipsy i sypiac nimi na prawo i lewo, smiecąc pod fotele. I szlag mnie trafia jak przy odbiorze glownego bagazu widze ze wszystkie torby są porozpierdalane po podlodze!!!!!!!!!!!! A na Ławicy w Poznaniu nie ma kiosku!!!!! A stewardessy maja w d.. głęboko i nie pomagaja ludziom. W tym roku wszyscy juz siedzieli zapięci a na srodku stał facet bo NIE BYŁO miejsca na jego torbe podręczną. I musial ją trzymac pod NOGAMI no kurwaaaaaaaa

ps aha i dodam do mojej wypowiedzi tylko,że nie wiem czy 1000 zł to tani lot. 1.000 z Torbą pod nogami ten gosc co leciał linia Rianair.

Gość mnie smieszy robienie afery
z klaskania. Latam duzo , roznymi liniami, z racji zawodu i naprawde mi wisi, czy ktos klaszcza, czy nie. Nikomu to nie przszkadza przeciez. Ludzie chca podziekowac, albo sie ciesza ,ze przylecieli do domu ( bo zauwazylam,ze klaszca , jak przyejzdzaja do POlski po b dlugim ;ocie np, przez ocean,gdy Z Polski_ ci sami Polacy_ to juz nie, widac sie nie ciesza:).Nie wiem, kto wprowadzil taki zwyczaj, ale jest w sumie sympatyczny, a na pewno nie wart tego, zebuyaz z nim walczyc. A co do ;linii - jesli ma krotki lot, wybieram tania, mimo,ze firma zaplaci mi i za droga, ale po co wydawac kase firmy , skoro godzina czy dwie to nie problem

nie widze problemu z klaskaniem, ręce nikomu nie uschną. Ci co chcą klaszczą Ci co nie, nie klszczą. Ja klaszcze bo jednak nikt z nas tu cwany nie jest by wsiasc za ster i dolecieć gdziekolwiek.

Smierć - facet z ulicy za sterami sie nie znalazł. Tylko Polacy klaszcza. Co to za zwyczaj?? :O inne nacje nie klaszcza. Kierowcy autobusu tez klaszczesz jak Cię na przystanek dowiezie? Przecież autobus to taki kolos :classic_cool:

no tez wlasnie, co z tego ze klaszcza... od kiedy moje dziecko dolaczylo sie do klaskania to ja tez mu wtoruje jako ze to taki sympatyczny gest w strone pilota samolotu i zalogi w ramie podziekowania za bezpieczny lot czy cos w tym stylu, a dla mnie wyraz ulgi ze juz po tym calym stresie lotu z dzieckiem hehe, no niewazne... moje dziecko klaszcze w samolocie ale nie pozwalam mu chodzic po korytarzu, nie pozwalam zaczepiac ludzi, smiecic, krzyczec itd to niech chociaz sobie poklaszcze :)

Gość krigfjrijrigfjeigergergegerg
jak by amerykanie klaskali to byście kopiowali ten zwyczaj jak głupi, no, ale to polski zwyczaj... więc jak wszystkiego co polskie się wstydźmy! czy to nie chore, że należy się wstydzić wdzięczności i podziękowania? nikomu nie karzę tego robić, sama czasem klaszcze czasem nie. Ale nie ma w tym nic niestosownego. Za to krytykowanie wszystkiego, na każdym kroku to powód, aby się wstydzić! Słuchajcie nie wiem czy zauważyliście mamy gospodarkę wolnorynkową co w praktyce oznacza, że konsument MA PRAWO wyboru z jakich usług korzysta w wolnym tłumaczeniu oznacza to tylko tyle, że możesz lecieć czym tylko chcesz. Nie podoba Ci się? nie lataj! wybierz inne linie lub środek transportu.

Gość klaskanie jest akurat wyrazem
radosci,ze sie dolecialo zdrowo tam, dokad trzeba, podziekowaniem - wiec w sumie czyms sympatycznym, nie widze powodu,zeby z tym walczyc. Kto chce, niech klaszcze, kto nie chce - nie, Racja - jakby Amerykanie klaskali, u nas by to sie zrobilo absolutnym obowiazkiem:). Zreszta spotkalam sie z tym i na innych liniach, np po bardzo ciezkim locie, w burzy, by;l to naturalny odruch po wyladowaniu -z Bangkoku do Kopenhagi.

Gość ja od kilku lat latalam
Wizzarem, czasem Lotem, ale od tego roku bede juz latac Lotem, bilet troche drozszy, nie duzo , ale wiecej miejsca, miejsce mozna sobie wybrac przy zakupie biletu, nie liczac jakiejs darmowej kanapki+napoj, ktore niekoniecznie musza dla mnie byc, dojazd do warszawy na okecie bez problemu i nie musze tulac sie po Modlinie

Gość bezpernicza
ja lecialam w tym roku z londynu do wloch i bardzo duzo wlochow na polkadzie i po wyladowaniu tez kalskali tak wiec nie tylko polski zwyczaj

" Nic dziwnego, ze takie durne bydlo klaszcze po wyladowaniu." Tym durnym bydłem, jak to nazywasz, są również Niemcy, Amerykanie, Francuzi, Włosi. Klaszczą przy lądowaniu. Rozumiem, ze mamusia i tatuś zamiast cię wychowywać, woleli siedzieć przed tiwi i stad kultury i ogłady u ciebie brak. Cóż... Czego Jaś się nie nauczył...

Gość tak sobie napisze....
Damascenka " Nic dziwnego, ze takie durne bydlo klaszcze po wyladowaniu." Tym durnym bydłem, jak to nazywasz, są również Niemcy, Amerykanie, Francuzi, Włosi. Klaszczą przy lądowaniu." Jedynie ci "Niemcy, Amerykanie, Francuzi, Włosi" ktorzy lataja tanimi liniami bo na normalne ich nie stac. Tez bym klaskala jakby sie taki zlom nie rozwalil w powietrzu :D Ja latam normalnymi liniami lotniczymi z normalnymi ludzmi i nikt nie klaszcze po wyladowaniu :D Ani Niemcy, ani Amerykanie ani Francuzi czy Wlosi. Polacy latajacy samolotami, nie zlomem rowniez nie klaszcza :D

Gość bezpernicza
ja akurat lecialam tymi @normalnymi@ liniami czyli British airways i wlosi klaskali wiec nie tylko w tanich to sie zdaza,

Gość anglicy dowcipy juz
na temat waszego klaskania w samolotach opowiadaja :D Ide o zaklad, ze zadna z was jako dziecko samolotem nie latala :D Dopiero jak do UK przyjechala to Ryanair i Wizzair was zachwycil :D bo " jednak nikt z nas tu cwany nie jest by wsiasc za ster i dolecieć gdziekolwiek" :D:D:D:D:D:D

Oj tam,zawsze sie przeciez znajdzie ktos co mu nie pasuje..jak nie placz dziecka to chrapiacy pasazer..albo klaskanie. Mi tez wiele zeczy przeszkadza,ale wiem ze musze to zniesc,w konscu lot trwa 1.5 godzinki . Latam tymi lniami z prostego powodu TANIE linie lotnicze.A odnosnie klaskanie..kiedy lecialam na wakacje do Hiszpanii,tez klaskali i byli to Anglicy !

"Ide o zaklad, ze zadna z was jako dziecko samolotem nie latala" No :) To o ile się zakładamy? Chętnie przyjmę twoją kasę :)

"Jedynie ci "Niemcy, Amerykanie, Francuzi, Włosi" ktorzy lataja tanimi liniami bo na normalne ich nie stac." Hahahaha :):) Świetny dowcip :) Długo nad nim myślałeś, człowieczyno, czy to pod wpływem chwili ujawniła się twoja błyskotliwość?

Gość o co cho ..?
O co chodzi z tym klaskaniem przy ladowaniu? Lecialam samolotem tylko raz i nic takiego sie nie zdarzylo wiec jestem ,,zacofana'' w tym temacie

Gość :))))))))))))))))))))
Damascenka swoimi emocjonalnymi wpisami tylko potwierdzasz co pisza o tobie inni :D To tylko forum. Laska wyluzuj bo ci zylka peknie :D Na kazdy post sypiesz kilka w odpowiedzi :D:D:D:D Kafe jest wspaniala. Takiej zabawy jak tu nie ma nigdzie.

" Damascenka swoimi emocjonalnymi wpisami tylko potwierdzasz co pisza o tobie inni To tylko forum. Laska wyluzuj bo ci zylka peknie" Pelikanie złociutki, najwyraźniej jesteś tak samo durny, jak inni :) Ale to już twój problem, tak samo, jak moim będzie pęknięta żyłka ;) Zatem... Poluzuj zwieracze :)

Gość poczytajcie pacany
Apfel29 January 2011 19:00 Oh my God, this has happened with me too!!!! I was on a flight to Toronto, and as soon as the wheels touched down, everyone started clapping (there was also a little bit of dancing, I swear!). It was my first time traveling all by myself overseas, so I just kept staring in amusement till I was unable to control my laughter attack! Wow, great post! Congratulations on striking that one off your list, I think I should make a list and put this one on it too!!

Gość te tanie linie nie sa takie
takie tanie jak 5 czy 3 lata temu ! wole dopłacić 200ł więcej i miec komfortowy lot zamiast przepychać sie poprzez rodaków , ręce i nogi łamac i znosić obelgi pod swoim adresem ze za powolnie ide i komus miejsca braknie!!! i popieram śmierć pamietam jak x czasu temu płaciłam 250ł za lot ryanairem i bagaż miałam miedzy nogami co było cholernie nie wygodne w tym zajebanym małym kicimencie zwanym samolotem ! A te oklaskito domena ryanaira(sic!) własnie Zresztą latając tanimi liniami zaczełam się czuć jak biały niewolnik,który za własne pienądze zmusza się do katuszy

Gość zapytajqqqaaa
tyyy.alel ja 4 lata temu,placialam 180f. za 3 osoby do pl..dzis to bajka...i w sumie zaden komfort ..(toleruje ludzi) aa bagagaz miedzy nogami..czyli pod siedzenim przed toba..(co w sumie jest oki ;)) a wiedz ze nie tylko biali lataja tanii liniami....ale co ty wiesz o zyci skoro piszesz takei ..bajdyyyyy

Gość Bulbia
Ja nie wiem jaki wy problem macie Ja latam wizzair bo mi sie to poprostu oplaca place okolo 700 zl za dwie osoby lot w dwie strony z dwoma bagazami i priorytetem wejscia na poklad, Na pokladzie zawsze jestem pierwsza, jak laduje to czekam az wszyscy wyjda, mi sie naprawde te loty oplacaja Nie wiem jak mozna napisac ze ryanair jest lepszy niz wizzair o matko niestety ale ryainar obsluguje wiekszosc lotow do hiszpanii, wiec bylam zmuszona tymi liniami podrozowac, totalny koszmar jak dla mnie a fakt ze glowny bagaz kosztuje Tyle amo co wizzair a ma 17 kilo mniej jest niezrozumialy, nigdy nie moge sie spakowac jak podrozuje ryanairem