Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolasia

odstawienie tabletek novynette pilne!

Polecane posty

Gość lolasia

Taka sprawa. w sobotę biorę ostatnią tabletkę novynette, po której chcialabym odstawic pigułki po 3 latach brania. czy kochając się w sobotę przy ostatniej(bez dodatkowego zabezpieczenia) jakas szansa na ciąże jest ?

Gość g;osadn;ofhdskusuygfidzf
skoro w sobotę bierzesz tabletkę to jeszcze jesteś zabezpieczona. tak jak i przez 7 dni przerwy nie musisz stosować dodatkowego zabezpieczenia. więc możliwość zajścia w ciąże nastąpi dopiero jakis tydzień po zakończeniu brania. w zależności jak ci tam wypadną dni płodne. ale jak chcesz mieć dzidzie to odczekaj ze 3 m-ce zanim zaczniesz się starać by organizm odzyskał naturalną harmonię hormonalną.

Gość lolasia
no właśnie nie chcialbym jesszzcze :) to czyli do soboty mogę sobie spokojnie poszalec?:)

spokojnie możesz, ale potem to uważaj bo ja niby uważałam a szybko poszło. tylko my chcieliśmy dzidzie. ale to podobno niedobrze dla dziecka zbyt szybko. a i miłej zabawy do samej soboty ;-D

Gość lolasia
będę uważac, na pewno :) a to nie dziekuje oczywiscie, trzeba ten czas odpowiednio wykorzystac :)) dzieki bardzo :))

Gość jakas taka mama
ja po odstawieniu tych tabletek zaszłam po 3 miesiącach w ciążę

hihi ja w 4 cyklu.