Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto ma doświadczenie

wirus HPV, dziewictwo

Polecane posty

mam 20lat, jestem dziewicą, były w domu rozmowy o szczepionce 2-3 lata temu, ale uznano że za późno już, bo tym można zarazić się na różne sposoby i mam pytanie, jaka jest możliwość wykrycia czy jestem zarażona a jeśli nie to zastosowania szczepionki? ile ogólnie kosztowało by badanie bo szczepionka wiem, ze 1000zł nie uprawiałam żadnego rodzaju seksu, z toalet publicznych rzadko korzystam ale staram sie zachować ostrożność, jednak wiadomo mieszkałam w kilku miejscach, w gościach u rodziny czy znajomych też w panike nie wpadam i nie myje wszystkiego domestosem czy jest w ogóle sens robić badanie i w razie braku tego wirusa zaszczepiać się? jak duże prawdopodobieństwo jest, ze jestem zarażona?

Gość znam się na tym
0,8%:classic_cool:

Gość chuda królowa pączków
http://www.medic.hg.pl/HPV%20-%20pytania%20i%20odpowiedzi.pdf nie jestem lekarzem, ale mój lekarz powiedział wyraźnie, że przede wszystkim przez kontakty płciowe, niekoniecznie z penetracją, przez seks oralny też na różne sposoby to można się zarazić HPV-em wywołującym kurzajki i wcale nie jesteś za stara ja mając 22 albo 23 lata (nie pamiętam) i będąc już po wycinaniu zmian nowotworowych, zostałam poproszona przez lekarkę, aby się zaszczepić mimo wszystko

ooo, dzięki zrobię badania na wszelki wypadek(a nuż jestem tym rzadkim wyjątkiem) i się zaszczepię