Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalimera_summer

wyprawka noworodkowa

Polecane posty

Gość kalimera_summer

pod koniec wrzesnia mam termin porodu.... zaczynam kompletowac ciuszki i wynalazlam mini wyprawke do szpitala: http://www.agugu.com.pl/wyprawka-niemowleca-zyrafka-lew-ecru-czesci-lapkami-56-p-17568.html?cPath=94_152 kolor wydaje mi sie sensowny, bo jest delikatna, mysle nad pajacykiem z polarku.... bawełniane znalazlam...http://www.agugu.com.pl/pajacyki-rozmiar-56-c-59_65.html nie wiem tylko jak podzielic na rozmiary.... kilka w 56, a reszta wieksze...bo chyba nie ma sensu przesadzac ze zbyt dużą ilością malutkich, bo nie wynosimy... no i kombinezon na zimę...jak go wybrać? czy uda się w nim przechodzic całą zimę?? zaczynam miec mętlik....

Gość doswiadczonnnna
Dasz radę, najwazniejsze, to rozwazne zakupy, zeby się nie zakopac w ciuszkach z 1 rozmiaru.... spokojnie...szukaj tez ubranek na allegro, choc rozwaznie, bo duzo tam chinszczyzny z toksycznej bawelny... ten skelpik agugu wyglada sensownie, mają polskich producentow z atestami, wiec ok. a polarkowy pajacyk sie przyda na 100%

Gość kasion
wg mnie to przede wszystkim nie powinnas kupowac rozmiaru 56 (tym bardziej kilka sztuk). My kupilismy chyba tylko 1 kaftanik i spiochy w tym rozmiarze, ktore byly wlasciwie akurat dla malego (3.370g / 55cm). Rozmiarku 62 mielismy chyba po 3-4 sztuki wszystkiego. Nie wiem jak Twoj mąż, ale moj kupowal wszystkie ciuszki razem ze mna wiec w razie jak nam czegos "zbraklo", po prostu jechal dokupic, bo wiedzeial co i jak:) Dolicz tez sobie ubranka ktore przyniosą malenstwu te wszystkie ciocie itp:) potem naprawde okazuje sie ze dziecko mialo na sobie tylko raz dany ciuszek...

Gość kasion
a co do takich wyprawek z allegro to jestem srednio przekonana... wole sama wszystko widziec i dotknac:) zwlaszcza jezeli chodzi o pierwsze ubranka dziecka..

mam ten sam problem latam po sklepach jak głupia i kupuje 56,62 i juz nawet 68:) i ciągle mi sie wydaje że mam wszystkiego za mało a szafa pęka. Mam juz kombinezon ale myśle nad 2 :) a jak oglądam wózki i łóżeczka to już w ogóle głupawki dostaje.....:(

Ja jestem na nie dla takich wyprawek. W tej są aż 2 kaftaniki a ja nie użyłam ani jednego a mała ma 5 miesięcy. Body tam są zakładane przez główkę a najłatwiej noworodkowi założyć kopertowe. Reasumując polecam kupić pajace zapinane na obu nóżkach i body zapinane kopertowo. Dla przykładu Ewa Klucze mają fajną bawełnę: http://allegro.pl/pajac-sito-rozm-56-ewa-klucze-polecam-i2583945893.html http://allegro.pl/ewa-klucze-body-reglan-kopertowe-roz-56-i2602049898.html

mam ten sam problem latam po sklepach jak głupia i kupuje 56,62 i juz nawet 68:) i ciągle mi sie wydaje że mam wszystkiego za mało a szafa pęka. Mam juz kombinezon ale myśle nad 2 :) a jak oglądam wózki i łóżeczka to już w ogóle głupawki dostaje.....:(

Gość inesines666
Cześć. Ja mam termin porodu wyznaczony na połowę października. Od dwóch tygodni kompletuję wyprawkę dla mojej córeczki. Gdzie kupujecie ciuszki? Ja jestem z Krakowa i niedawno odkryłam fajne miejsce - galerię Magdalenka w Bochni. Super duży wybór w asortymencie no i ceny lepsze niż w dużych miastach.

bez przesady z tym nie kupowaniem rozmiaru 56 cm i 62 cm ;), przecież nie wpakujecie ok. 55 cm malucha od razu w rozmiar 68 cm :D

Gość b.e.a.t.a
Ja kupilam 3 pajacyki w rozmiarze 56, 6 szt w rozm. 62, 6 szt w rozm. 68. Do tego body: po 3 szt. w kazdym rozmiarze z krotkim rekawem i po 3 szt. z dlugim. Jeszcze po 3 pary legginsow w rozm. 62 i 68. I to w zasadzie cala podstawowa wyprawka - spiochow i kaftanikow nie uzywalam. Wszystko sie przydalo i starczylo na pol roku. Pajacyki sluzyly do spania (przez pierwszy miesiac z body pod spodem) a body + legginsy na dzien - od drugiego miesiaca. Oczywiscie do tego dodatki typu skarpetki, kombinezon do wozka, sweterki, pare ubranek "wyjsciowych" itp.

ja mam termin za tydzien:) uwazam, ze ubranka w rozmiarze 56 mozna sobie darowac, chyba ze sie spodziewamy, ze maluch ma niska mase urodzeniowa lub to ciaza mnoga. jesli nie, to moim zdaniem rozmiar 62 jest wystarczajacy i nawet jesli na poczatku bedzie przyduzy, to mozna na spioszki zalozyc skarpetki dla podtrzymania nozek w nogawkach:) a rekawki podwinac:). ja tak robilam z pierwszym dzidziusiem i teraz tez tak bede robic. poza tym maluchy szybko rosna i minie nax kilka tygodni, jak juz ten rozmiar 62 trzeba bedzie wymieniac na wiekszy. co do innych niezbednych rzeczy, to widzialam fajne listy na www.wyprawkabobasa.blogspot.com - mozna je sobie wydrukowac i "odhaczac" rzeczy juz spakowane.