Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewa_kacper

Po pierwszym roku tylko mleko krowie!

Polecane posty

Witam Jestem mamą 14 miesięcznego Kacperka. Jak mały tylko skończył rok od razu przestawiłam go na mleko krowie. Mam dosyć wyciągania ze mnie kasy na mleko modyfikowane. W tv cały czas tylko zachwalają mleko modyfikowane jakie to zdrowe i ile ma witamin, ale nikt nie wspomni ile kosztuje! Kiedyś nikt nawet nie słyszał o takim mleku i wszystkie dzieci jadły mleko krowie i było dobrze.

masz racje. to samo ze sloikami - owszem, sa wygodne, ale kurde nie przesadzajmy, produkuja juz miliony rodzajow obiadkow dla dzieci nawet 2-letnich, jakies kurna paroweczki sloiczkowe, kaszki manny sloiczkowe, jabluszko sloiczkowe, obled. Zal mi matek, ktore daja sie tak oglupiac.

Gość jatak kiedys to plci
rodzice nie wiedzieli, bo usg nawet nie bylo. no i po co to?? wkoncu jakos kiedys ludzie zyli i bez tego. HELLOOO swiat idzie naprzod. cieszmy sie ze mozemy zastapic mleko krowie czym bardziej zdrowszym i odpowiednim dla organizmu malucha. Moje dziecko nie pije mm odkad skonczylo 1,5roczku. Krowiego nie daje. Jak juz cos to jogurt itp.

Gość pseudo malinka
Dzisiaj jest duzo alergii pokarmowych,dzieci maja skazy bialkowe i mozna by tak wymieniać. Kiedys tego nie było i kupowało sie niebieskie mleko w proszku bo innego nie było.

Gość burrberry fix
a czemu ma sluzyc ten topik? bo nie rozumiem ani sensu ani celu jego zalozenia moje dwie corki do 3 roku zycia piły tylko modyfikowane bo jakos nie widzialam potrzeby podawania im bialej wody z kartonu szumnie nazywanej "mlekiem" Trzylatka jeszcze teraz dostaje rano modyfikowane i pewnie bedzie je pic przez jakis czas, krowie jej nie smakuje, mnie zreszta tez-ja mleka nie pijam wcale.

Ja mam 2,5 latke i kupuje jej gotowe mleko modyfikowane w kartonach,bede to kontynuowac do 3 r.z .a dlaczego-dlatego ze porownalam sklady pelnotlustego mleka i tego ktore kupuje i nie dosc,ze nie ma praktycznie roznicy w cenie (litr dobrego mleka w UK 1,30 litr mleka modyfik.1.99 ) ,to nie zwykle nie jest wzbogacone w zadne witaminy i dodatkowo nalezaloby je podawac np w kroplach,co zupelnie sie nie oplaca...

jatak kiedys to plci - uważam że mleko krowie też ma dobry wpływ na zdrowie maluszka nic mu nie brakuje.

skoro chcialas, to masz - w żadnym wypadku nie oszczędzam na dziecku tylko nie widzę w tym sensu

Gość do autorki tego tematu
a czemu cie tak autorko martwi stan naszych finansow? pilnuj swojego cienkiego portfelika i tyle.

pseudo malinka - a skąd te wszystkie alergie? właśnie stąd że ludzie chuchają na te maleństwa jak by coś było z nimi nie tak. A normalnemu zdrowemu dziecku powinno się dawać normalne mleko a nie jakieś sproszkowane wynalazki.

Haha, a to sie ubawilam. Martw sie o wlasną kieszen autorko i skoncz z tym wszechwiedzacym tonem. Czytalam twoje rady na innych tematach i powiem ci jedno-guzik wiesz i tyle. Ps. Dla twojej wiadomosci nabijam kabze nie tylko nestle i gerberowi ale i diorowi, lancome i innym paru fajnym firmom, o ktorych ty mozesz sobie pomarzyc:D:D

Gość serenada nocna
Uwielbiam takie topiki, gdzie autorce wydaje sie ze pozjadala wszystkie rozumy i jej sposób na wychowanie dziecka jest jedyny wlaściwy.Jasne:)

Gość PRAWDA O MM
A ja powiem wam coś ciekawego. Mój syna miał stwierdzoną skazę. Nie mógł pić mm. Bebilonu pepti nie chciał - nie dziwię się bo jest ochydne. Raz się dorwał do mleka krowiego (nie z kartonu tylko od krowy). I nic mu nie było. Zrobilismy dokładne testy - mleko krowie może pić - uczulony jest na składnik w mleku modyfkowanym. MM wcale nie jest zdrowe jak się okazuje - i przypuszczam,że większość dzieci ma uczulenie nie na mleko tylko na jakiś składnik mieszanki z puszki. Tyle w temacie.

Gość pseudo malinka
Ja też byłam wychowana na mleku krowim. Wg mnie niech każdy wychowuje swoje dzieci według swojego uznania.

Gość logistycznie loh
sweet candy_ Aleś ty sympatyczna:/ aż mnie zemdliło... Wiadomo - portfel pełen - we łbie siano:/ Stare ale słuszne powiedzonko.

ty raczej na pewno nie:D I jeszcze dodatkowo musisz leczyc swoje frustracje w tak śmieszny sposób:D. Ale cóz, dla takich jak ty są odpowednie leki, moze spróbuj?No chyba ze wg ciebie krowie mleko ma podobne wlasciwosci:D

Gość logistyczne loh
sweet candy_ Głupia Próżna Infantylna Dziecinna Krótka i trafiona charakterystyka

Gość orange123456
Ja daje 4 latce modyfikowane i serio bawią mnie takie topiki, nadętych bab przekonanych o wlasnej nieomylnosci.

logistyczne cos tam:D coz za wnikiliwa psychoanaliza:D konczylas szkolke specjalną w pcimiu dolnym i stad te niezwykle umiejetnosci? Bujaj:D

Gość do skoro chcialas to masz
Skoro chcialas, litosci poczytaj swoje wypociny tutaj i na innych topikach:O:O Juz chyba wszyscy maja cie tu dosc. Kultury troche dziewucho.

a co mnie obchodzi, ze wszyscy maja mnie dosyc? A ty pomaranczo, jaki masz czarny nick, czemu z niego nie napiszesz? A odnosnie kultury, to nieraz trzeba pisac do was jedynym jezykiem, jaki rozumiecie :D

Gość do skoro chcialas to masz
Betonowy zakuty łbie-napisze ci tylko tyle bo na reszte szkoda czasu "Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. " bez odbioru

o matko. Autorko- jesteś matką. Zdecydowałas sie na dziecko. I nie masz kompleeetnie zielonego pojęcia na temat tego kto jakie mleko pic powinien??? Mleko krowie mozesz rownie dobrze zastąpic sokiem, będzie bardziej odżywczy. Ludzie piją mleko ludzkie, dlatego mamy pokarm jak sie rodzimy i TO jest mleko ktore powinnas podawac dziecku. Psy piją mleko psie. Krowy piją mleko krowie! A to ze mozna sie nim nachlac i jest tanie bo od krowy to nie znaczy ze w jakikolwiek sposob bedzie dziecku służyc. Nawet kotu nie podaje sie innego mleka niz kocie, bo obce mleko jest bardzo ciezkie do trawienia. Po prostu porusza mnie ze ludzie sie rozmnazaja, a zielonego pojecia o swiecie nie maja...

o matko. Autorko- jesteś matką. Zdecydowałas sie na dziecko. I nie masz kompleeetnie zielonego pojęcia na temat tego kto jakie mleko pic powinien??? Mleko krowie mozesz rownie dobrze zastąpic sokiem, będzie bardziej odżywczy. Ludzie piją mleko ludzkie, dlatego mamy pokarm jak sie rodzimy i TO jest mleko ktore powinnas podawac dziecku. Psy piją mleko psie. Krowy piją mleko krowie! A to ze mozna sie nim nachlac i jest tanie bo od krowy to nie znaczy ze w jakikolwiek sposob bedzie dziecku służyc. Nawet kotu nie podaje sie innego mleka niz kocie, bo obce mleko jest bardzo ciezkie do trawienia. Po prostu porusza mnie ze ludzie sie rozmnazaja, a zielonego pojecia o swiecie nie maja...

Gość mama pysia
sweet candy_ Dawno tutaj nie widziałam tak zarozumiałej dziewuchy:/ naprawdę czegoś Ci chyba brakuje:/