Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama pysia

Do mam - proszę o pomoc-odparzenie-co i jak?

Polecane posty

Gość mama pysia

Drogie mamy - mój 1.5 roczny synek ma odparzenie (tak myślę - mnóstwo czerwonych pryszczyków). Na pisiaczku nie ma, trochę na mosznie i mnóstwo dookoła. Pupa czysta. W zasadzie pierwszy raz się nam to przytrafiło. I nie wiem czym to leczyć:/ Mam takie specyfiki: sudocrem, alantan plus, clotrimazolum, tormentile. (takie zaproponowała mi kobietka w aptece). I teraz od której maści zacząć? Można wszystkie? Ile dni leczy się takie odparzenie? Synek ma to już 3 dzień - najpierw smarowałam tylko sudocremem ale nie pomogło. Stram się często pieluszki zmieniać bo syn dużo pije i siusia więc ma często mokro - to właśnie przez to zapewne ma odarzenie:/ Liczę na wasze sugestie.

Gość pisiaczku
:D

Gość pseudo malinka
sudocrem też powinien pomóc

Gość co wyobraźnia podpowie
No wszystkie naraz to nie bo dopiero będzie ambaras...spróbuj alantan skoro sudokrem nie pomaga. U nas najlepiej sprawdził sie bepanthen. Organizuj kilka razy dziennie synkowi wietrzenie pupy, czyli latanie bez pieluchy:) Powietrze leczy najlepiej. Jesli uzywasz mokrych chusteczek zrezygnuj na jakis czas i przemywaj pupę wodą. Przed nałozeniem kremu dokładnie osusz pupę.

Gość Android1796854
o matko, no chyba nie użyjesz wszystkich naraz tych maści. Spróbuj najpierw sudokremem, albo tak jak ktoś wyżej napisał mąką ziemniaczaną i żadnymi mokrymi chusteczkami pupy nie wycieraj tylko pod bieżącą wodę. Niech troche pochodzi bez pieluchy, niech skóra pooddycha.

Gość mama pysia
Sudocremem smaruję prawie zawsze - teraz więcej ale nie pomagał. A smarować przy kazdej zmianie pieluchy? I można naprzemiennie alantan,clotrimazol i tormentile?

Gość mama pysia
Nie chodziło mi,że wymieszać wszystkie:D Tylko w kolejności - rano np. alantan, potem raz clotrimazol i np. wieczorem tormentile. Czy tak można? Czy skupić się na jednym? Sudocrem jak pisałam nie pomaga.

Gość mama pysia
:) Słuchajcie a tej mąki to w jaki sposób? Niektórzy dodają do kapieli inni sypią tak jak puder dla dzieci - prosto na odparzenia. Jak lepiej?

Gość asssssgs
Spróbuj zmienić pieluchy , może to uczulenie bo na odparzenie to nie wygląda.A najlepiej idź z dzieckiem do lekarza.

Gość hmmm jaaaaaaa
tormentiolle:)

Gość Android1796854
No jak sudokrem nie pomaga to spróbuj inne które kupiłaś. Wg mnie jednym narazie spróbuj, zobaczysz czy przynosi efekty. A mąką to tak jak zasypka. Jak sie nie poprawi to idź do lekarza.

Gość mama pysia
Pieluchy od urodzenia są te same. DADA z biedronki. Też najpierw pomyślałam,że to uczulenie i kilka dni nosił PAMPERSY. Nic się nie zmieniło. Nie wiem ile mam go leczyć sama a kiedy udać się do lekarza:/ Ciekawe co on powie - zaraz mi nagada,że z odparzeniem latam po lekarzach:D Ile tak mniej więcej trwa odparzenie?

Tak na marginesie to położne odradzają sudocrem i inne maści z tlenkiem cynku do uzywania na codzień, powinno sie ich używac w razie "awarii". Inaczej skóra sie przyzwyczaja i w razie problemów kremy te nie pomagają. Skoro zawsze stosowałaś sudocrem to teraz przy odparzeniu użyj czegos innego, bo sudocrem nie pomoże raczej.

make na dobrze osuszona pupe ale juz bez zadnych kremow oczywiscie. ale sprobuj tez kremu penaten. jest lepszy niz sudocrem. zawsze trzeba smarowac przy kazdej zmianie pieluszki

Gość mama pysia
No też to słyszałam:/ Tylko pytanie czemu w szpitalu zalecili stosowanie sudocremu profilaktycznie? Cienka warstwa przy każdej zmianie pieluchy??

no widzisz, co połozna to opinia, nam nawet polozna ze szpitala powiedziała, żeby niczym nie smarować na codzień, bo wpływa to na chłonnośc pieluch jednorazowych

Gość Android1796854
2 , 3dni i powinno już wszystko przygasać. Bardzo dobry jest też puder Linomag. Polecam.

czasem poprostu lekarze reklamuja dane produkty... ale lepiej kup ten penaten bo jest tanszy i gestszy niz sudocrem.

Gość mama pysia
Kurczę ta ksobie poczytałam że to może być też pieluchowe zapalenie skóry:/ Tylko ciekawe czym to wizualnie się różni:/

Gość mmmmmmmmiiiiiiiiiimiiiiiiiiiii
Ja właśnie wyleczyłam synkowi odparzenie bepanthenem - po 2 dniach już prawie nie ma śladu :)

Gość Android1796854
Mamo pysia pozostaje Ci nic innego jak wybróbować maści albo zasypki które masz w domu i zastosować się do tego aby zaprzestać narazie tych mokrych chusteczek i zorganizować wietrzenie pupy. Każde dziecko ma inna skóre i każdemu pomoże co innego.

Gość mama pysia
Dziękuję dziewczyny:) Zastosuję sie:) A jak nie pomoże to w poniedziałek idę do pediatry.

Gość Mamusia_Kubusia_
tylko tormentiol..... nie ma nic lepszego...