Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewuś;

do dziewczyn które rodziły przez cc

Polecane posty

Gość Ewuś;

Jakie miałyście znieczulenie?? Ogólne czy zzo??

Gość mama 6latki :))
Ja miałam podpajęczynówkowe. Osobiście u mnie w mieście ( Lublin) nie słyszałam żeby na cc podawali zzo... podpajęczynówkowe jest bez drenu- normalny zastrzyk i tyle, zzo jest z drenem- są to zupełnie inne znieczulenia, więc ciekawa jestem czy gdzieś naprawdę podają na cc zzo bo słyszałam, że jest ono dużo słabsze

Gość ja byłam w takiej sytuacji
Ja miałam ogólne, bo podpajęczynówkowe nie zadziałało, tak byłam zdenerwowana tym co się działo.

Gość Panna Mary- Janna
jak dostałam trepa w ryja

Gość maine coon 14
Witam ja byłam całkiem uśpiona i bardzo sobie chwale,

Gość LubiącaGościPo30
ojejuś jakaś ty mądra,nie zesraj się.........a do autorki- nie wiem jakie miałam ale dostałam strzała w kręgosłup i nic potem nie czułam od brzucha w dół,nie spałam.

Gość wiolunieczka
Ja miałam znieczulenie ogólne...i wcale tego nie wspominam dobrze:( URODZIŁAM PRZEZ CC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kokarda ladnie to ujela
powinno byc MIAŁY CESARKE, a nie, że RODZIŁY ... CC to najnormalniejsze w swiecie operacja ;/

Gość maine coon 14
a co Ty EWUŚ szykujesz sie na rozwiązanie ?

Gość jeżyk z jabłuszkiem
ja miałam pp podczas "rozwiązania" przez cc :) Beznadziejnie mną telepało kilka godzin po "zabiegu" Choć cieszę się, że "nie rodziłam" bo moje dziecko okazało się spore - 4 kilogramowe. Może i są takie, co takiego porodu nie odczują, ale coś mi mówi, że ja chyba bym umarła :/

Gość Może dopowiem
ja RODZIŁAM przez CC i miałam podpajęczynówkowe, zzo chyba się nie daje, bo nawet jak masz zzo i nagle jest decyzja o CC to wyjmują dren i robią zastrzyk w kręgosłup. Przy zzo można ruszać nogami a w czasie operacji to nie wskazane

Gość do z kokarda
zazdosc to brzydka cecha, popracuj na tym.

Ja mialam zzo , ale tylko dlatego ze dostalam takie znieczulenie do porodu naturalnego , a ze nagle trzeba bylo robic cc to poprostu wstrzykneli mi wieksza dawke znieczulenia.

Nie będę sie spierać :) w każdym razie jeśli jeszcze kiedykolwiek wpadnę na pewno nie bedę tak głupia żeby drugi raz rodzić i wykupię sobie cc :) wtedy przyjdę i powiem wam szczerze czy to cale cc można porównać do porodu :) ale szczerze wątpię

może dopowiem- właśnie o to mi się rozchodzi :))))

Do moze odpowiem, nic nie wyciagaja zadnego drena mnie do niego doszczykneli odpowiednia dawke znieczulenia i nic nie czylam od brzucha w dol , nogami tez nie mogalm poruszac. wiec zzo przy cc tez moze byc.

z kokardą zgadzam się z Tobą, że cc to nie rodzenie... i właśnie dlatego wybrałam cc :) żeby nie umierać z bólu, żeby nie być poniżaną kolejną srającą pod siebie z nogami rozwalonymi przed nie wiadomo jaką liczbą ludzi, nacinaną- bo po co program ochrony krocza, zszytą beznadziejnie i z wielką traumą... Aczkolwiek gdyby w Polsce poród wyglądał mniej dramatycznie, podawane by było znieczulenie a lekarze i położne byliby zainteresowani pacjentami to chętnie bym zdecydowała się zobaczyć jak to jest URODZIĆ :)))

Do z kokarda to ja ci odpowiem , tysiac razy wole rodzic sn niz dochodzic do siebie po cc :) a ze mam porownanie to moge to smialo powiedziec :) a zeby nie bylo cc mialam po 44 godzinach boli :)

Krakuska no miałam to samo, zzo do porodu a że nie było postępu porodu to od razu pod tym samym znieczuleniem cc. A czułam się doskonale.

No widzisz mama 6latki :D a ja za te wszystkie atrakcje jeszcze zapłaciłam i wybrałam zwykły poród, chociaż lekarz od początku polecał mi cc :p no ale to raz jeden tak sie wyrwałam :p

cóż no... grunt, że już masz to za sobą :D

Gość Może dopowiem
Macie rację - jak nie ma czasu to wstrzykują większą dawkę i operują na zzo, ale zaleca się by zmienić znieczulenie - tak nam mówili na SR. Z Kokardą nie popisuj się i jak nie masz nic do powiedzenia w temacie to poszukaj sobie innego. Autorko jeśli masz wybór jakie znieczulenie to polecam ci PP, bo na ogólnym nie zobaczysz od razu dziecka - niezapomniany widok.

Ja osobiscie z zzo jestem zadowolona bo szybko doszlam do siebie nie musialam lezec okreslonej ilosci godzin, no i nie bylo zadnych powiklan czy minusow typu bole glowy itp :) Ale tego ogolnego co usypiaja faktycznie lepiej sie wystrzegac bo tak to jak sie jest znieczulonym tylko do brzucha w dol mozna bobasa pocalowac zanim go zabiora i uslyszec jak placze to jednak jest niezapomniane uczucie.

Gość dla uściślenia
Do CC podaje się 2 rodzaje znieczulenia: ogólne miejscowe. miejscowe dzielimy na zewnątrzoponowe i podpajęczynówkowe. Oba podaje się przy CC. ZZO to znieczulenie przy którym można od razu wstać i bóle głowy są RZADKOŚCIĄ. PP to znieczulenie przy którym nic się nie czuje od pasa w dół i potem trzeba leżeć 12h bez podnoszenia głowy,żeby uniknąć bólu głowy,który przy tym znieczuleniu występuje często. O rodzaju podanego znieczulenia decyduje anestezjolog,który przed CC (planowym) przychodzi na wywiad. Wtedy na podstawie informacji uzyskanych od pacjentki dobiera rodzaj znieczulenia.