Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jan44

czy w Niemczech dzieci wyjeżdżają z klasą do egiptu ?

Polecane posty

Gość jan44

jak w temacie czy w niemczech wycieczka do egiptu z klasą to norma tak jak u nas zwiedzanie Krakowa ? Pytam ze względu na koszty które ex żona żąda ode mnie. nie znam niemiec i tamtych realiów.

Gość hahaaaaaaaaaaaaaaaaa
raczej nie, pierwszy raz o tym slysze, chyba robi cie w balona :D

Gość hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa
na pewno nie !! wez pomysl logicznie :-O mieszkam w Niemczech to zapewniam cie ze nie.

Gość hfshhfh
Moja corka wyjezdza ze szkola,ale w ramach umow integracyjnach z innymi krajami EU,a o egipcie nigdy nie slyszalam i raczej w to nie wierze

Gość hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa
Boze sam pomysl co jest wszystko potrzebne do wyciezki do egiptu :-O ile kasy, szczepionki jakies dodatkowe czy co tam. co ty myslisz ze w de sami bogacze sa? wiesz ile jest obcokrajowcow i ludzi zyjjacych na socjalu ? :-O po za tym taka wycieczka jest za niebezpieczna.

Gość różnie bywa z tymi wycieczkami
moja siostra mieszka w PL a z klasa była już w Hiszpanii, Włoszech i ostatnio w Izraelu więc to zależy od szkoly, nauczyciela i rodziców. Wycieczki są dofinansowane przez prywatnych sponsorów, rodzice do biedoty nie należą wiec mimo ze szkola państwo to jednak elitarna i mogą sobie na takie rzeczy pozwolić. Kuzyni chodza do państwowego ginmazjum i już w pierwszej klasie mieli 3 tygodniową wycieczkę do Anglii. To dlaczego w Niemczech nie można jechać do Egiptu?

Gość różnie bywa z tymi wycieczkami
A wycieczki na Ukrainę, do Czech czy na Słowację są kilka a nawet kilkanaście razy w roku. Wszystko zależy od szkoły i od tego jak rodzice się umówili na zebraniu.

Gość jan44
dzieki, wlasnie tak myslalem ze to znow wyciaganie pieniedzy żąda ode mnie ponad 1000 euro na ta wycieczke a dopiero co wyciagnela samochod bo dziecko nie ma czym dojezdzac do szkoly hmm no wlasnie kolejne oszustwo dzieki

Gość eminemka1
zaradna ta twoja byla zona hehe

Gość do jan
no daj jej tego tysiaka,moze rzeczywiscie dziecko chce jechac n wycieczke. jak masz to daj,nie badz skompiradlem

Gość jan44
nie jestem skapy ale wszystko ma granice byl meksyk, nowy samochod, nowy laptop teraz egipt ? milionerem to nie jestem

Jak baby znajdują tych frajerów :) Od najmłodszych lat wiedzą z kim iść żeby się ustawić. Koszmar. Mam kilka sąsiadek, które żyją tylko z alimentów i zasiłków. Całe życie bez pracy. Zastanawiałam się skąd te samochody po 100 tys no ale Jan już wyjaśnił ;)

Gość do jan
no fajny ten jan:)a jestes wolny??

Gość oj przestancie
AUTIRZE TY GLUPI JETSES CZY CO???????????? a z czego biedni niemcy maja 1000 euro na taka wycieczke daC?????????

Gość i ta cena jeszcze
I ta cena tez nie brzmi jakos przekonujaca: popierwsze to dzieci, po drugie: nie jada w sezonie a po trzecie: dla grupy zorganizowanej to cena tez jest inna. Popatrz ile taka wycieczka normalnie w Polsce kosztuje (taka all inclusive)- w Niemczech nie bedzie na pewno drozej

Gość CO ZA IMBEC<YLE
ach wezcie przestanice. wychowalam sie w Niemczech i w latach 90 jechalismy z klasa na wyciezke do Monachium 350 Marek i mnostwo dzieciakow nie mialo na to kasy. w dzisiejszych czasach nawet dorosli za 1000 euro na taka wyciezke nie moga sobie pozwolic:-O