Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała minmbla

Podobają mi się te rajtuzki dla dziecka ale...no właśnie!

Polecane posty

Gość ja pier,scionka
90% rzeczy jest z chin, a barwniki i tak sa sztuczne albo sprowadzane z turcji i nie wiadomo sk,ad. Niestety

Gość TAKAZLA
chiny w polsce rzadza wiec ja bym kupila :)

Gość TAKAZLA
ciny rzadza w polsce, sama takie kupie :)

Gość w suumie racja
w sumie racja Chiny rządzą w Polsce ale założysz kilka razy i rajtuzki do wywalenia bo sie pewnie zmechlacą i bedą wygladały jak okropnie więc nie wiem czy warto

Gość mała minmbla
Hmmm, najbardziej jednak się boję że będą szkodliwe (cokolwiek to znaczy). Ale racja że jakby przejrzeć metki to pewnie połowa jest made in China. Chyba się skuszę jednak...

Gość Potwory dwugłowe
Wyhoduj sobie owce w ogrodku, ostrzyz, welne uprządź, ufarbuj barwnikiem z roslin, własnoręcznie sporządzonym, a potem wydziergaj z tego rajty. Bedziesz miala eko-gwarancje . (no chyba, ze ogrodek masz od strony ulicy, bo wtedy to nie. Rozumiesz, spaliny).

Gość mała minmbla
Potwory- nie musisz być taka ironiczna ;) Nie jestem przewrażliwiona ale gdy słyszę jak krzyczą na prawo i lewo w tv/radiu/prasie o szkodliwości wszystkiego co chińskie to można popaść w paranoję :P

Gość Potwory dwugłowe
Generalnie, wyglupiam sie troche, ale pomysl - kupujesz rajty polskiego producenta, np Wola. Skad wiesz, ze przedzy nie sprowadza z chin, ufarbowanej chinska farba? Wiesz, jakby sie tak zastanawiac i schizowac nad wszytkim, to faktycznie pozostaje hodowla owcy na welne, świni na mieso, krowy na mleko, a do tego sad i warzywa.

Gość Potwory dwugłowe
W zasadzie, to wszystkie tkaniny procz 100% welnianych sa podejrzane, bo w polsce bawelna z natury nie rosnie. No a wiadomo skad ta bawekna w podkoszulku czy majtach? Zas podkoszulek i majty zrobione ze 100% welny bylyby raczej, khem.. no niezbyt sprytnym pomyslem ;)

Gość mała minmbla
W sumie masz rację ;) A co tam... wezme na sprobowanie :P

Gość aguspagus
ja kupilam 2 pary, na aukcji www.ebay.co.uk, ale bezposrednio z Chin, wyszlo taniej, ale czekalam 2 tygodnie na przesylke. Sa ok, nie zmechacily sie czy cos podobnego. Teraz na jesien wezme wiekszy rozmiar.

Gość To jednak prawda
Autorko a ty myślisz że gdzie istnieją hale produkcyjne największych i najdroższych firm? Właśnie w Chinach, Indiach, Bangladeszu itp itp. Ja mam ze Stanów buty sportowe Nike wyprodukowane w Chinach. Chiny są tanie więc opłacalne a producenci szukają większego zysku więc tam produkują miejsca pracy ;). Ja mam jedynie taką zasadę że kupuję bardzo często ubrania z bawełny ekologicznej (C&A ma takie ) oraz w H&M bo to tanie sklepy i zaufane. Jakieś tam rajtuzki no name lepiej "obmacać" w sklepie ręcznie i powąchać bo nie raz ten shit śmierdzi chemią.

Gość coco coco
sliczne kupuj i tak wszystko jest z chin :)

Gość b.e.a.t.a
Tak, tylko te duze firmy odziezowe maja w Chinach swoich kontrolerow jakosci. Co innego chinskie firmy no name - te produkuja najwieksze badziewie z najtanszych surowcow, tanie ale i tak niewarte swojej ceny.

Gość zgadzam sie z b.e.a.t.a.
firmy takie jak next, marks&spencer, ecco moga produkowac w biedniejszych krajach,ale tam maja kontrole i ponosza za ten produkt odpowiedzialnosc. Chodzi im tylko o tansza sile robocza,ale kontrola jest bo inaczej posypalby im sie biznes

Gość Sennia
..ale zabawne są ;)

Jak dla mnie obrzydliwe :o i nawet za dopłatą nie ubrałabym ich dziecku, no ale wiadomo, kazdy ma inny gust. Jeśli chodzi o to, że chińskie to nie patrzyłabym na to aż tak bardzo gdyby wzornictwo mi odpowiadało :) bez przesady, niby co dziecku od nich ma być