Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nananananonana

Jest ktoś kto wychowywał się w patologicznej rodzinie ?

Polecane posty

Gość nananananonana

Jak wygląda teraz wasze życie? I czy uporaliście się z przeszłością ? A może przez Wasze dzieciństwo idbija się piętnem w dzisiejszym życiu ? Proszę o szczere odpowiedzi. Sama pochodze z patologicznej rodziny. I zauważyłam ,że powielam pewne schematy zachowania mojej matki.

Gość 666u56j65
6 prób samobójczych, zryta psycha

Gość weqweqwe
ja mam jedną koleznakę co ja matka urodziła jak miała 14 lat, jej rodzice byli alkoholikami. Laska jest miła, ale nieco dziwna, choruje na agorafobię, no i educkaję skończyła szybko, bo na gimnazjum, ale w POlsce to i tak edukacja nic nie daje

Gość świeca mi gaśnie
zalezy jakie masz pojecie patologii...

Gość może nie od razu
patologicznej ale łatwo nie było i odbija się to na dorosłym życiu niestety. Walczę ciągle, raz lepiej raz gorzej. Lekko nie jest.

Gość nananananonana
U mnie np patologia polegała na tym,że wychowywana byłam przez ojczyma który nadużywał alkoholu, robił awantury, bił moją mamę, raz nawet próbował mnie zgwałcić. Moja mama nie potrafiła od niego odejść , dopiero jak przyprowadził inną kobietę do domu przejrzała chyba na oczy. Teraz jestem w związku gdzie mój partner też jest uzależniony,ale nie od alkoholu. I robię to samo co moja matka.Cierpię ale nie potrafię odejść.

Gość świeca mi gaśnie
no tak, owszem odbija sie to na doroslym zyciu, partnera wybralam takiego zeby nie mial zadnych cech ktore przejawialy sie w mojej rodzinie za to moja psychika czasem upodabnia sie do ich.