Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k_r_ó_l_i_k-malutki

zrobiłam test i ....

Polecane posty

Gość k_r_ó_l_i_k-malutki

nic, kurde nic...... A wydaje mi się że mam wszystkie objawy ciąży. Chyba że to za wcześnie na test. Okres miałam 17.08. Kochałam się z mężem od 26 do 31 .08. Owulacja 31.08. Potem bolał mnie jajnik (kłócie), w ogóle bolą mnie bardzo piersi, dziwnie się czuję. Dziś rano zrobiłam test i wyszedł ujemny. Okres mam dostać 13.08. Może to za wcześnie??? Jak myślicie?

Gość wiosennej mamy jeszcze
następna nawiedzona ... widzisza a nie grzmisz 😭

Gość k_r_ó_l_i_k-malutki
hej, może któraś też tak miała a była w ciąży?

Gość skąd wiesz
że owu była 31.08? Poza tym i tak za wcześnie na test

a zdradz mi, staraczko - co pisze na ulotce na ten temat ?

Gość a jaki masz test?
ja dzis wlasnie zamowilam,taki co wykrywa ciaze 6-8 dni po zaplodnieniu.ale i tak bede czekac do spodziewanego dnia @. nie ma co sie nakrecac

Gość k_r_ó_l_i_k-malutki
skąd wiem? - bo wtedy bardzo kłół mnie jajnik, śluż był rozciągliwy i miałam ochotę na seks. tak jest u mnie zawsze. na teście pisało że wykrywa ciąże 6 dni od zapłodnienia. To był jakiś Pink test, czy coś takiego. Wg was powinnam zaczekać do 13?

Gość a jaki masz test?
ja mam dostac po 15 @. owu mialam miedzy 31.08 a 2.09 czulam sie okropnie,bolaly mnie jajniki itd. a teraz tez mnie brzuch pobolewa,slaba jestem ale czy to objaw zajscia hmmm zawsze tak mam. staraj sie nie doszukiwac objawow bo na pewno je znajdziesz:)

Gość a jaki masz test?
zaczekaj do 13. zajmij sie czyms i nie mysl o tym.

witaj :):) mamy praktycznie identyczną sytuację:):) ja czekam do 15 na okres.. teraz jeszcze test nic ci może nie pokazać.. najlepiej robić 2 dni po spodziewanym terminie miesiączki:):) a jak wyjdzie ujemny i okres nadal sie bedzie spóźniał to po tygodniu wykonać kolejny test... Test ci może nie wyjść z tego względu że możesz jeszcze mieć za mało hormonu ciążowego w moczu:)... ja też się niecierpliwie.. poboluje mnie podbrzusze czasem tak jak na okres, a czasem jest to kłucie, występuje codziennie...mam dziwnie nabrzmiałe piersi ... temperatura utrzymuje sie w granicach 36.90 - 37.15.... :):) czasem czuje mdłości i rozkojarzenie... można jeszcze wykonać test HCG w laboratorium medycznym - u nas to kosztuje 50 zł:(... wykrywa już ciąze tydzień od zapłodnienia... ja nie mam dużo kasy w tym miesiącu i nie moge sobie pozwolić na to badanie.... nie chce sie narazie nakrecać.. bo jak przyjdzie okres to bede zawiedziona..

Gość kucyk pony
ból jajnika nie oznacza owulacji. Zwykle boli przed owulacja. Zreszta ból, śluz to są objawy okołoowulacyjne. Tez mi sie kiedys wydawalo po tych objawach zee mam wlasnie owu, ale jak poszłam na monitoring usg to okazało się ze faktycna owulacja zaistaniała jakies 3 dni po tych objawach.

Gość a jaki masz test?
a ile twoj test ma mlU/ml na moim widze,ze 20.ciekawe czy bedzie dobry.

po pierwsze - to, że czujesz kłucia, czy masz ochotę na seks - nic nie znaczy. Ja też miałam dużo płodnego śluzu, kłucia, ból lewego jajnika i dodatni test owulacyjny ( dodatni - tzn dwie kreski TEJ SAMEJ barwy) i wszystko było by ok, gdyby nie to, że test robiłam o 18tej a o 10 miałam usg i ginekolog powiedział, że jestem już w fazie POOWULACYJNEJ ! a wg testów, objawów byłam tuż przed. Ale ok, do tego sie nie doczepię - bo musiałąbyś codziennie latać na usg, a przecież ważne jest by stosunek odbył sie w okolicach owulacji. To wystarczy do zapłodnienia. po drugie - wkrecasz sobie, i gwarantuje Ci, że w ten sposób zmniejszasz znacznie szanse na ciążę. Skad wiem - ja jestem przykładem. Robienie testów tydzień po owulacji jest głupie. Nawet na teście, który wg ulotki ma wykryć 6 dniową ciążę ( ciążę- czyli od zapłodnienia a nie od stosunku!), pisze by najlepiej robić po dniu spodziewanej miesiaczki. A wiesz dlaczego ???? bo 40% ciąż jest ronionych. Większość tych jeszcze nie potwierdzonych. A jakby tfu tfu coś ci nie poszło to jak byśsie czuła ? Pewnie założyłąbyś topić ' jestem aniołkowa mamusia 4tc - ten kto nie stracił dziecka nie wie co to znaczy " i bla bla

Gość k_r_ó_l_i_k-malutki
hej malenka8685! to będziemy razem czekać.. ja właściwie nie wmawiam sobie objawów, bo nigdy wcześniej mnie tak piersi nie bolały, jedynie przed samym okresem, ale to tak 2 dni wcześniej. I ten ból jajników. A najlepsze jest to że wcale nie planowałam tej ciąży, więc się nie nakręcam. Ale już się oswoiłam z tą myślą i sądzę że dobrze byłoby gdybym była, bo córka miałaby rodzeństwo.

Gość a jaki masz test?
kucyk polny-mnie wlasnie tak najbardziej bolalo od 29 do 31.08,dlatego tak sobie pomyslalam,ze owulacja dopiero bedzie.

Gość k_r_ó_l_i_k-malutki
wiosennej mamy jeszcze - wiem ze 40% ciąż jest ronionych i sama to przeżyłam kiedyś bo też zrobiłam test przed okresem, wyszły 2 kreski a potem normalnie dostałam okres. Ale to normalne i nie jestem żadną aniołkową mamusią. i tak jak pisałam nie nakręcam się, bo można powiedzieć że to nie jest planowane.

Gość a jaki masz test?
do wiosennej-acha, tzn,ze takie klucia i bol moga tez oznaczaj,ze juz jest po owu? nigdy sie w to nie wglebialam:)

więc wytłumacz mi - po co założyłaś ten temat ?

Gość zadanie z geografii
Myślisz, że 7 dni po zapłodnieniu będziesz cokolwiek czuła?? hehehehe :D:D:D:D Jak ja robiłam test to byłam 3 tygodnie po zapłodnieniu a oprócz spóźniającego się okresu nie miałam innych objawów jeszcze kolejne 3 tygodnie :D Nie nakręcaj się tak. nie rób testu przed okresem.

Gość a jaki masz test?
do wiosennej-ojj nie czepiaj sie,dziewczyny chciala sie wygadac

Gość k_r_ó_l_i_k-malutki
ale nawet zakładając że owulacja była później - kochałam się cały tydzień bez zabezpieczenia od 26 do 1 włącznie (tak jak teraz patrzę na kalendarz). Zawsze obawiałam sie ciąży i się zabezpieczałam na wszystkie możliwe sposoby. Potem w niedzielę zaszaleliśmy i miałam nawet ochotę wziąć tabletkę "po" ale nigdy nie będzie dobrego momentu na 2 dziecko, więc szaleliśmy cały tydzień. A teraz mam nadzieję...... Zaraz mnie zjecieże nie jestem jakąś staraczką i że w 1 cyklu są małe szanse. Ale właśnie tak poczęłam moje 1 dziecko.

Gość k_r_ó_l_i_k-malutki
temat załozyłam po to żeby zapytać czy któraś też tak miała, że test wykrył wcześniej (przed okresem ) ciążę. Chciałabym wiedzieć po prostu, a nie się zamęczać. I nie krzyczcie na mnie tylko dlatego że nie staram się np. 5 lat. Bo wtedy byście mi współczuły a teraz po prostu jesteście złe na mnie. Ale ja tylko piszę prawdę.

Gość do wiosennej coś tam
W zasadzie masz rację - z jednym wyjątkiem. Testy wykrywają ciążę 6 dni po IMPLANTACJI, bo dopiero wtedy zarodek zaczyna wytwarzać hCG. Podsumowując. 1szy dzień - stosunek do 2-3 kolejnych dni - zapłodnienie od 4 do 12 dni - implantacja kolejne 3 do 4 dni na wytworzenie wykrywalnej ilości hormonu. I wychodzi, że przy sprzyjających wiatrach najwcześniej test może wyjść pozytywny po jakichś 10 dniach od stosunku - przy mało pomyślnych, nawet sporo po spodziewanym terminie miesiączki.

Gość a jaki masz test?
u mnie podobnie,do 13dc pelen szal. teraz dopiero obliczylam kiedy byl ostatni raz,wiec sie nie nakrecam,bo cykle mam ok 30 dniowe. Ale jak nie dostane @ to zrobie test

dobra, mój błąd - zastanawiałam się - czy to o zapłodnienie czy zagnieżdzenie chodzi. Jednen huj - dzis ma 7 dzień po teoretycznej owulacji, wiec nie ma szans by test jej wykrył ciążę ! Nie jadę po tobie, tyle ze smiesza mnie te mamuśki, które robią testy tydzień przed okresem i zaraz załamka bo jedna kreska. Bardziej chodzi mi o ogół, bo uwierz - zdazaja sie takie aparatki. A już najbardziej mnie rozwala, ze niecały tydzień po zapłodnieniu twierdza, że maja objawy ciąży.

Gość a jaki masz test?
do wiosennej-akurat nie zgodze sie z toba.przy 1 dziecku mialam bardzo szybko objawy implantacji.plamienia,bole brzucha,mdlosci. Ale nie wkrecalam sobie,ze to ciaza.myslalam,ze sie pochorowalam. I to bylo tak z tydzien po jedynym i ostatnim razie bez zabezpieczenia.

Gość k_r_ó_l_i_k-malutki
wiosennej mamy jeszcze - wiesz co? ja właśnie się nie nakręcam , bo nie wiem sama czy chcę tego czy nie. Ale naprawdę piszę z ręką na sercu, że cały tydzień bolą mnie piersi (nie wiem dlaczego). Jeśli to dlatego że przed okresem to trochę wcześnie, a jeśli nie - to dziwne, bo nigdy tak nie miałam. Nie mogę wytrzymać w pracy, bo naprawdę s t r a s z n i e mnie bolą. Ale wiem że to za wcześnie. Po prostu kupiłam wczoraj w aptece 2 testy. I stwierdziłam że chój jeden zrobię rano, a drugi w dniu spodziewanej @. Chodzi o to że chciałam tak zapytać na forum, może ktoś miał jakieś objawy podobne? Jakieś 2 lata temu zrobiłam sobie test przed @ i wyszły 2 kreski, ale potem normalnie dostałam@ i nie wiem- pewnie poronienie samoistne. Ale wtedy nie miałam w ogóle objawów (żadnych bóli piersi ani kłócia). Tak tylko pytam czy jest możliwe że mogłabym być w ciązy/

Gość a jaki masz test?
do krolik-nie obraz sie:) a moze maz za mocno masowal??:)

Gość k_r_ó_l_i_k-malutki
a jaki masz test? - a co to znaczy??? :)

Gość no to masz. Polecam Google
"Przyczyny bólu U dojrzewającej dziewczyny bóle piersi są związane z rozwojem płciowym, u kobiety w wieku 20-40 lat najczęściej świadczą o zaburzeniach hormonalnych cyklu miesięcznego, natomiast po menopauzie mogą sygnalizować chorobę nowotworową. Przyczyną bolesności biustu bywa też torbiel, którą można porównać do torebki wypełnionej płynem. Jeśli torbiel uciska na sąsiadujące z nią nerwy, możemy odczuwać dyskomfort. Jedynym sposobem na pozbycie się torbieli jest odessanie z niej płynu. Zabieg wykonywany jest przez lekarza w znieczuleniu miejscowym. Ból piersi może być również objawem włókniaków, które podobnie jak torbiel uciskają tkankę nerwową. Ich wielkość waha się od jednego do kilku centymetrów i mimo że są niegroźne powinny zostać usunięte przez chirurga. Bolesność biustu może także dotknąć kobiet, które są w ciąży. Hormony wydzielane przez przysadkę, jajniki i łożysko, przygotowują bowiem gruczoły do produkcji mleka. Nie należy również zapominać o bardziej prozaicznych źródłach bólu, takich jak noszenie zbyt obcisłego biustonosza, ciężkiej torby na ramieniu czy uprawianie wyczerpującego wysiłku fizycznego. Mimo to, jakiekolwiek byłyby przyczyny naszej dolegliwości, należy powiadomić o niej niezwłocznie ginekologa."