Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość optiogalb

Ciąża po 3 miesiącach od cc

Polecane posty

Gość optiogalb

witam, trzy miesiące temu urodziłam blizniaki. Przez ostatnie 7 miesięcy nie kochaliśmy się z męzem aby donosić ciąze, no i po porodzie 3 miesiące też nic. Dodam ze nie karmie piersia i ok 2 tygodnie temu dostalam pierwszy okres. Przed ciaza cykl trwal ok 32-34 dni. Dwa dni temu sprobowalismy pierwszy raz seksu po tak dlugim okresie. Z gumka, bylo ok. wczoraj zrobilismy powtorke, jednak mezowi pekla prezerwatywa gdy byl w srodku i nastapil wytrysk. wiem ze moglam zajsc w ciaze. powiedzcie jakie jest ryzyko zajscia?

Gość 50 na 50
Albo zajdziesz albo nie.

Gość wiosennej mamy jeszcze
kurde, szkoda jakbyś zaszła po takim krótkim czasie ...

Gość kpokpoikogy
Znajoma urodziła w październiku a w styczniu znów była w ciąży tzn jest bo ma termin na październik tego roku. Miala cc .Wszystko oki.

Gość Fibja
Szansa jest zawsze. Ja bym poszła do gin po tabletkę po.

Gość luzzzzzzzik
No to pogratulować. jak zaszłaś masz 9 mcy leżenia. Taka ciąża to ciąża wyyyysokiego ryzyka z ryzykiem utraty zdrowia/ zycia dla matki. W niektórych sytuacjach gin moze zalecić aborcję. A ty miałaś ciążę bliźniaczą, więc więkzy brzuch, wszystko bardziej rozciągniete. najlepszy czas po cesarce to 1,5 roku

Gość luzzzzzzzik
Jak nie minęło 72 to przejdź się po tabletkę

Leżałam na sali po porodzie z laską, która w 2008 i 2009 rodziła dzieci za pomocą cc :o

Czy z trójką małych dzieci dałabyś sobie radę?Nie lepiej dla pewności iść po tabletkę 72h?

Gość nawiasem mowiacc
Oj no nie straszcie juz. Ja mialam cc rok po roku i w 2 ciazy nie lezalam ani dnia, wszystko ok, zajmowalam sie do konca starszym dzieckiem i go nosilam

Gość optiogalb
Wiem ze na test ciazowy jest jeszcze za wczesnie, ale czy dalby mi cos test owulacyjny? Np jesli juto okazaloby sie ze mam owulacje to byc moze nie zaszlam w ciaze...? czy nie mozna tak kombinowac:)

Gość azu
leć po tabletkę a nie kombinuj z testami owulacyjnymi. Po ciąży jest wszystko tak rozchwiane że nie opierałabym się na testach.

Gość hubba bubba
nie nakręcaj się, bo wcale nie jest powiedziane, że zaszłaś w ciążę. dopiero co rodziłaś 3 miesiące temu, więc organizm też potrzebuje trochę czasu, żeby dojść do siebie, więc może wcale w ciążę nie zaszłaś. na razie nie ma się co martwić, czekaj spokojnie na dzień, kiedy będziesz mogła zrobić test ciążowy. a testami owulacyjnymi bym się nie bawiła, to jednak nie to samo co test ciążowy. i taki test nigdy ci nie wyznaczy dokładnego czasu owulacji tylko orientacyjny, więc i tak ci nie da odpowiedzi, czy zaszłaś w ciążę czy nie.

Gość azu
A co myślisz że tak szybko się w ciążę nie zachodzi? Nawet na tym forum była dziewczyna która tak szybko zaszła w ciążę. Skoro okres wrócił to jest to jak najbardziej możliwe.

Gość hmmmmmm ????
ja bym wzięła tabletkę ...hormony szaleją i krotko po porodzie łatwo zaliczyć wpadkę

Gość optiogalb
Wynik testu owulacyjnego pozytywny. Temp. 36.6. To czekanie jest najgorsze. Nigdy nie wezme tabletki po. wiem jaka to straszna rzecz bac sie o zycie swojego malutkiego dzidziusia w brzuchu. I nigdy swiadomie nie pozbede sie w ten sposob dziecka.

Gość azu
No to skoro tak to wychodzi że spora możliwość ciąży. Szanuję twój wybór. Teraz musisz czekać co najmniej 2tyg. jeszcze.

Gość azu
Co do działania tabletek 72 godz. po. "Jeśli zażyjesz pigułkę przed owulacją (czyli przed około 12. dniem cyklu), pigułka nie dopuszcza do owulacji. Ponadto, powoduje zmiany w błonie śluzowej macicy, przez co zmniejsza możliwość dotarcia plemników do komórki jajowej oraz, jeśli nawet do niej jakimś cudem dotrą, nie dopuszcza do implantacji (zagnieżdżenia zapłodnionej komórki)." http://www.papilot.pl/ginekolog/1779/Antykoncepcja-72-godziny-po-czyli-co-zrobic-gdy-pekla-gumka.html

Gość optiogalb
Witam ponownie, przedstawię dalszą część mojej historii. Otóż moje działania po feralnym stosunku: 1 dzień po: test owulacyjny TO pozytywny 2 dzień po: TO negatywny 3 dzień po: TO negatywny 4 dzień po: TO negatywny 5 dzień po: TO negatywny 6 dzień po: test ciążowy TC negatywny 7 dzień po: TC negatywny 14 dzień po (29 dzień cyklu): okres - krwawienie 3 dni + plamienie 3 dni 25 dni po: TC negatywny 26 dni p: TC negatywny Jak myślicie mogę spać już spokojnie?? :) Pozdrawiam:)