Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

exquisite

Co sądzicie o moich rysunkach?

Polecane posty

Kiedyś chciałam iść na ASP, ale uznałam, że się nie dostanę... Teraz czasami sobie myślę, czy by nie pójść chociaż na zaoczne (tak hipotetycznie, bo nawet nie wiem czy są niestacjonarne u mnie) po ukończeniu obecnych. Studiuję kierunek ścisły, bo po nim jest praca. Rysowanie jednak kocham. Myślicie, że jakbym się wzięła do roboty i podszlifowała umiejętności, to miałabym szanse? No i czy w ogóle jest sens? Boję się, że jak zacznę studiować to, to przestanę kochać rysunek. Wiecie, taki obowiązek, rutyna :( Aha, nie sugerujcie się, że to praktycznie sama manga - umiem tez portrety czy martwą naturę, ale nie rajcuje mnie to aż tak, jak rysowanie mangowych postaci. Dwie pierwsze prace to akwarele (dopiero zaczynam zabawę z nimi) + kredki, a reszta kredki. http://sweet-kaori.deviantart.com/art/Miss-Stormtrooper-322876310 http://sweet-kaori.deviantart.com/art/Mirror-322276464 http://sweet-kaori.deviantart.com/art/Gothic-lolita-for-Lolitartwork-291568307 http://sweet-kaori.deviantart.com/art/Elf-259612707 http://sweet-kaori.deviantart.com/art/Sweet-Slumber-177024766 http://sweet-kaori.deviantart.com/art/Siamese-134716641

Gość stresrjserse
mie sie bardzo podobaja :)

Gość hohołekx7
przeciętne

Gość fddhd
fajne ale ja nie przepadam za mangami itd widać, że potrafisz rysować postaci z kreskówek itd ale czy potrafiłabyś narysować np. akt z natury? coś co wyglądałoby hiperrealistycznie?

Gość Angelika 152
lubisz anime ?

tak, mam narysowanie koleżanki, ale nie chcę tu wrzucać, bo wiadomo, twarz widać itd.

Angelika: wychowałam się na anime, więc czasem coś tam obejrzę, ale z wiekiem co raz mniej mi się podoba. większość jest strasznie durnych...

Gość fbfv
moga byc

Gość pop.patrzę
no to pokaż naturę, lub pejzaż

Gość azu
Manga jest dość specyficznym stylem rysowania. Może warto abyś dodała też rysunki realistyczne. Wtedy można spojrzeć bardziej przekrojowo, bo tak to tylko jeden typ.

Gość hohołekx7
exquisite manga jest tendencyjna tak jak ty każde dziecko może namalować z podstawówki nie trzeba to tego talentu do tego rysunki są nie dopracowane widać w nich amatorstwo może powinnaś pokazać coś innego

no właśnie ja bardzo mało rysuję pejzaży czy natury (ludzi w sumie też mało), bo nie lubię. i albo nie mam ich zeskanowanych, albo są stare i żal pokazywac.

Gość freefreek
tak, tu nie ma mowy o jakimś talencie, umiejętnościach. to są rysunki dla dzieci. narysuj coś konkretnego (głębia, barwy), ale po tym co widziałem to nie ma z czym do ludzi. nie to żeby cie urazic, ale realnie podejsc do tematu

Ładne z tym,że manga nie jest trudna. Nie widać tam rysów twarzy, jakiś cieniowań itp. Daj zdjęcie portretu bądź martwej natury. Coś co na prawdę istnieje a ty to przelałaś na kartkę. Sama manga jest rysunkiem więc to nie sztuka.

Gość hohołekx7
czy widziałaś kiedyś mangę na ASP? głównie maluje się akty martwą naturę itd.

Gość hohołekx7
w sumie może jak byś miała takie wykształcenie to byś mogła pracować jako rysownik bajek ale takich ludzi jest mnóstwo więc byś musiała być wybitna w tym co robisz

no ja jak już to myślałam o wzronictwie (czyli sztuka użytkowa), bo to najbardziej konkretne

Gość poiuytg
A co rodzice na to że jestes lesbijka?

Gość Kalambury
W porządku. Ale wrażliwości turpisty nie pojmuję. Są gusta...

jezus ludzie potraficie zdołować człowieka;/ gdyby Hitler dostał się do takiej szkoły być może nie było by wojny ;) Moim zdaniem bardzo ładne są te rysunki. Idź na to ASP nie przejmuj się opinią ludzi z kafeteri. Zawsze przecież jak nie będzie Ci szło albo jak nie będzie Ci się podobało to możesz zrezygnować. Lepiej zrobić coś i załować, że się zrobiło niż żałować , że się nie spróbowało. Ja całe życie będę żałować , że nie poszłam na weterynarie i to dlatego bo też mi się wydawało , że się nie dostanę , że tam to pewnie takie mózgi będą , a matura mi znając życie źle pójdzie. No i teraz trochę tego żałuję bo naprawdę kocham zwierzęta i chciałabym im pomagać. Teraz studiuje bezpieczeństwo narodowe i wymyśliłam , że otworzę coś takiego jak Policja dla zwierząt :) połączę w ten sposób swoją miłość do zwierząt z kierunkiem studiów. Autorko idź i nie poddawaj się trzymam za Ciebie kciuki :* pozdrawiam :)

Redds sun dziękuję za miłe słowa :) w sumie masz rację, próbować można zawsze. ale jednak musiałabym się najpierw podszkolić, bo też z drugiej strony nie ma co się z motyką na słońce porywać. lepiej tę motykę zupgradować ;D

Gość htrgrbgbfgf
rysunki fajne, ale to tylko postaci z kreskówek, w dodatku że tak to nazwę na jedno kopyto. Musiałabyś pokazać coś więcej, inny rodzaj rysunku żeby można było coś powiedzieć. Możliwe że potrafisz rysować w sposób taki właśnie komiksowy a bardziej naturalnie już kulejesz, tego nie wiemy. Ale na ASP idzie się uczyć , więc nie musisz byś super wyszkolona we wszystkim, ważne że masz zainteresowania i zdolności

Gość htrgrbgbfgf
pokaz prosze coś jescze, no jeśli nie masz nic innego to np. jakaś z tych koleżanek tylko oczy zakryj kryminalnym prostokątem :classic_cool: jeśli już uważasz, ze to nie fer pokazywać całośc chociaz drugiej strony to tylko rysunki