Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czytajac mama

Jakie książki czytacie 1,5 rocznym dzieciom?

Polecane posty

Gość czytajac mama

i czy chcą żebyście czytały,bo moja córcie interesują tylko obrazki:) nie chce zżebym czytała ale może po prostu nie znalazłam od[powiedniej książki. Bardzo lubi "okruszek poznaje" był w tesco takie małe książeczki,ale tam są prawie sama obrazki,lecz polecam,ponieważ potrafi rozpoznać każde zwierzątko w ksiażeczce itd, możecie polecić jakieś ksiażeczki?

Gość Podghdioemc
Jak miała 1,5 roku to niewiele ją interesowało co czytam, lepsze ogladanie obrazków i mówienie co robia na tych obrazkach. Teraz córa 2,5 roku i nadal jej nie czytam. sama mi zabiera książeczke zeby poogladac i opowiadac co robią na obrazkach.

z małą ilością tekstu i dużymi kolorowymi obrazkami;) takie w twardych oprawach , laminowane;) więcej zmyślam opowiadając co jest na obrazkach niż czytam:)

Gość uruella
kojarzycie książeczki z rerii:poczytaj mi mamo?te stare wydania,na brzydkim papierze,kwadratowe w miękkiej oprawie?rewelacja.do dziś moje dzieci są w stanie je wyrecytować.Książeczki dostałam od teściowej jak się urodziło nam pierwsze dziecko

Gość zonaKraka
Mój też głównie obrazki- przecież to normalne... czasami dla żartu siada w fotelu z moją książką i udaje że czyta :) Bardzo lubi książeczkę o ubierającym się misiu- na kolejnych obrazkach z krótkim tekstem misiu zakłąda koszulę, spodnie, buty, czapkę itd... bardzo mu się podoba, i nawet zaczął po tym ćwiczyć samodzielne ubieranie :) A poza tym takie które kojarzy z życia- o pociągu, o śmieciarce... Jedyną książeczką gdzie naprawdę podobał mu się tekst była "LOkomotywa" Tuwima, zaczytana już jakiś czas temu na strzępy, a niedawno kupiłam mu wierszyki Brzechwy o zwierzątkach w ZOO- miś, słoń, małpa i papuga. O słoniu zwłaszcza uwielbia, jak czytam zdanie "ten słoń nazywa się..." to sam dopowiada "Bombi!" :) Z obrazków lubi głównie takie wyraźne, pojedyncze- las i zwierzątka ze wsi. A ma książeczki których nie toleruje od początku, np. "Żaba i hipopotam" i "Małpa w kąpieli". Bardzo mnie cieszy że w ogóle tak chętnie sięga po książki, dziecko- rakieta i to chyba jedyne przy czym grzecznie i w miarę skupiony siada.