Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość s92f

Niewyraźne widzenie przez jedną soczewkę

Polecane posty

Gość s92f

Witam. Od tygodnia noszę soczewki kontaktowe Soflens59. Wada zarówno na lewe jak i prawe oko wynosi -3,75 dioptrii. Od początku jednak, po pierwszym zaaplikowaniu soczewek, zauważyłem, że na jedno oko widzę wyraźniej, niż na drugie. Pomyślałem, że może różnie oko reaguje. Drugi dzień to samo lecz w mniejszym stopniu, teraz oczy są już przyzwyczajone, jednak zauważyłem pewną dziwną rzecz. Czasem widzę wyraźnie zarówno na lewe jak i prawe oko, czasem widzę wyraźnie tylko na lewe a czasem tylko na prawe (najczęściej jednak jest tak, że wyraźnie widzę na prawe, gorzej na lewe - sprawdzałem zasłaniając jedno oko i patrząc tylko drugim). Czym to może być spowodowane? Czasem gdy palcem przesunę sobie soczewkę, widzę ok, ale zaraz mrugnę i znów pogarsza się widziany obraz. Wadę niby stwierdzono u mnie tę samą, ale wątpię, że to kwestia wady, bo czasem przecież widzę wyraźnie. Proszę o pomoc i odpowiedzi. Dziękuję i pozdrawiam.

Gość z herbatka w reku
tez tak czasem mam. nawet teraz.

Gość s92f
to dziwne, i nie byłaś z tym u specjalisty? bo mi to tak w sumie czasem tylko przeszkadza, że widzę jak przez mgłę lewym okiem, a prawym doskonale.

Gość z herbatka w reku
nie, nie bylam. na poczatku myslalam, ze to wina jednej soczewki ale teraz wiem, ze nie. nastepnym razem chyba wspomne o tym okulistce.

Gość s92f
u mnie to możliwe, że wina soczewki, zamieniłem soczewki i teraz prawym okiem widzę gorzej. strony soczewki na pewno są ok, wyjmowałem, sprawdzałem

Gość a astygmatyzmu
czasem nie masz?kto ci dobierał te soczewki? Pani w pasażu w tesco?

Gość tez tak miałam , poszłam
do optyka i okazało sie , ze jedną soczewke mialam przybrudzoną, jakos nie umyłam jej dokładnie czy cos takiego

Gość s92f
nie, astygmatyzmu nie mam, nosiłem wiele lat normalne okulary, nie mam żadnej wady poza krótkowzrocznością czy soczewke da się w jakiś sposób "bardziej" wyczyścić niż płynem? bo czyszcze sie codziennie po zdjęciu i po założeniu, po zdjęciu siedzą w pudełeczku z płynem, a od początku tak jest, czy mogła być fabrycznie "wybrakowana"?

Gość pomarańczowakredkaświecowa
też noszę soflens59 i mam czasem też takie zamglenie... dziwne to jest i bardzo denerwujące. ale jak kupiłam na próbę air optix, to było znacznie gorzej. widziałam źle właściwie non stop. może ktoś mógłby polecić dobre soczewki...

Gość wcale nie zdrówko
Tak polecam okulary ayurwedyjskie,do ćwiczen oka

Gość s92f
właśnie mi pasują te soflensy na razie, poza tą jedną wadą w jednej soczewce.. ale są dobrze nawodnione, oko się nie męczy, tylko ta mgła za jedną soczewką jest drażniąca, chodzę i tylko zasłaniam co raz to jedno oko i drugie by patrzeć jaka jest różnica :P

Gość z herbatka w reku
ja dzis w okularach, wiec nie narzekam na ten problem :P

Gość nikkc_lubię oral
najlepiej przepłukac w roztworze wody (mineralna lub przegotowana) z dodatkiem dużej ilości soli. wtedy już nie płucz w płynie do soczewek tylko od razu do oka włóż. ja zawsze tak robię i czuję się komfortowo ;)

Gość nikkc_lubię oral
a tak na poważnie to też czasem tak mam. przyczyna- oko nie jest dobrze przemyte, najczęściej dzieje się tak rano po spaniu albo gdy oko jest zmeczone, druga sprawa soczewka musi być dokładnie przepłukana pod bieżącą wodą a następnie włożona do pojemnika z płynem do soczewek. niekiedy jak zakładasz soczewkę i masz ją na palcu to niewodoczne zabrudzenia się pojawiają z powietrza, np włókna z ubrań itp. soczewka może być też pęknięta, czasem od razu po otwarciu jest uszkodzona mimo że termin ważności nie minął

Źle przemyjesz soczewkę to białko się osadza i nie masz komfortu widzenia. Chyba że to wada soczewki czasem też się zdarzają.

Gość s92f
no właśnie mam ten problem od pierwszego założenia je na oczy :( więc możliwe, że wada soczewki się trafiła :) dzięki za wszystkie odpowiedzi :) trochę się uspokoiłem bo myślałem, że coś z okiem już mam nie tak :P

Gość s92f
A obie soczewki pielęgnuje od początku tak samo :P i jedna ciągle jest OK, druga jak wspomniałem wyżej ;P no nic, kupić drugie i wymienić, sprawdzić jak będzie :P

Gość karolina k
hej! kupiłam niedawno soczewki EyeLove comfort ... niestety ciągle czuję dyskomfort jak je zakładam. ;/ tak jakbym coś miała. Jak wymieniłam soczewki, to teraz znów jest coś nie tak...lewe oko ok, prawe...wrażenie takie jakby chciała mi wypłynąć. Stwierdziłam, że dużo jest z tym kłopotu...jak nie oko lewe to prawe....chyba okulary są lepszym rozwiązaniem.

Gość Maggie867
Sama noszę soczewki Eyelove Comfort i jestem z nich bardzo zadowolona. Na początku musiałam się tylko przyzwyczaić do tego, że soczewki są bardzo miękkie i delikatne, ale już po kilku założeniach dawałam spokojnie radę i teraz jestem ich wierną użytkowniczką od prawie roku. :)