Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwizd

Okropne mdłości bez wymiotów

Polecane posty

Gość gwizd

Zaczynam właśnie 7 tydzień i od 1,5 mam straszne mdłości, jednak wcale nie wymiotuję. I tak praktycznie 24h/dobę. Potrafię o 23 lecieć do ubikacji, bo mnie "ciągnie", ale nic z tego. Czy to normalne?

Gość gwizd
Miało być 6 tydzień, ale to chyba bez znaczenia :)

Też tak miałam. Zwymiotowałam może z trzy razy... Pij dużo wody, niedługo przejdzie! :)

Gość gwizd
Cholercia, ale ja czasem aż chciałabym zwymiotować, bo cały czas czuję gdzieś w przełyku taki ucisk i mam wrażenie, że wymioty by mi ulżyły :o

Rozumiem, znam ten ból, ale lepiej nie wywołuj wymiotów. Nie używaj mocnych perfum, partnera też o to poproś. Tak samo jedzenie - mało intensywne smaki i zapachy. Trzeba przetrwać! Nagroda jest nie do opisania ;D.

Gość Icy Moon
Niestety mialam tak do konca 21 tygodnia. Mi pomagalo zucie gumy i picie zimnej wody z imbirem. ZDECYDOWANIE pogarszalo jedzenie i picie cieplych rzeczy

Gość kalafiorowa
ja 16 tydz i mam podobnie choc mnie pare razy udało sie zwrócic do kibelka. mi pomaga pepsi, dobre bekniecie i ulga niesamowita:)) a mowili ze po 12 tyg juz tylko lepiej eh....

Gość polecam imbir
na mdłości! mi bardzoo pomagał :) ja robiłam z niego napój tzn 2-3 plastry zalewałam wrzątkiem w dzbanku, po ostygnięciu dodawałam sporo cytryny i listki mięty

ja miałam mdłości + wymioty do 14 tyg ciąży, wymiotowałam po 16 razy dziennie! aż się odwadniałam.. masakra.. pomogła mi... ... ... coca cola! napiłam się łyk, siarczyście mi się bekło za przeproszeniem i poczułam ulgę na zołądku.. i tak sączyłam tą coca cole parę tygodni.. lekarz mi dał też torecan w czopkach ale mi nie pomógł.. ani imbir ani migdały mi nie pomogły..

mi pomaga tylko coca cola , unikaj zapachów jak już dziewczyny mówiły , pogryzaj często cokolwiek w małych ilościach - nie dopuszczaj do pustego żołądka

mam dokladnie to samo , jestem w 8 tyg od 2 tyg tak mam. Normalnie z checia bym sie porzygala ale ja z 'natury' z tych nierzygajacych (nawet jako dziecko nie 'umialam').

Gość Może dopowiem
Ja też tak miała, mdłości całą dobę a nie wymiotowałam. Czasem marzyłam żeby zwymiotować i prowokowałam wymioty wtedy czułam ulgę. Od 14 tc zaczęłam wymiotować rano i wtedy było już lepiej. W drugiej połowie wszystko minęło a mdłości wróciły w końcówce ciąży.

mi lekarka na takie mdłości poleciła wit B6. brałam 2 razy dziennie i było o niebo lepiej. co kilka dni kazała zrobić przerwę, tzn nie wziąć rano i sprawdzić czy mdłości będą nadal bardzo nasilone i do 13 tyg takie były, potem przeszły. do tego coca-cola i woda, ale jedynie gazowana. do 13 tygodnia ciaży nie miałam w ustach zwykłej wody, herbaty, soku, bo momentalnie do toalety biegłam.tylko gazowana mineralka wchodziła w grę.

Gość gwizd
Dzięki za wszystkie rady. Dziś trochę lepiej, mdliło mnie tylko 2 razy, akurat jak poszłam na zakupy :P Witaminę B6 biorę razem z magnezem (taki zestaw) - jest tam 100% zalecanego spożycia, więc chyba mi nie pomaga ;)