Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WrzesniowaMama

Czy to normalne? Noworodek.

Polecane posty

Gość WrzesniowaMama

Problem moze wyda wam sie dziwny, ale... moja 9 dniowa corka nie placze. Spi dajmy na to 3 h, budzi sie i zaczyna ciumkac, rusza jezyczkiem, ewidentnie szuka piersi, ale... nie sygnalizuje tego placzem. Daje jej piers, ladnie zjada. Podobnie jest ze zmiana pieluch. Jak wyczuje ze cos zrobila, to ok, a moze miec pelna pieluszke i nawet nie kweknie. Tylko wierzga nozkami i daje znaki, ze to juz. Plakac umie - gdy za dlugo nie dam piersi (dajmy na to 5 h) to podnosi krzyk. Podobnie jest gdy piers wypadnie jej w trakcie jedzenia. Ale... nie dopomina sie. Czy to normalne?

Gość WrzesniowaMama
Wyporoznia sie kilka razy na dobe, w kolorze zoltym lub jasno - zielonym. Wyglada to jak... jajecznica. Czy tak ma byc? Przepraszam za obrazowosc, ale dopiero sie wdrazam w opieke nam maluszkiem.

jajecznica- dokładnie tak ma wyglądać;-) Bez śluzu żółte. Moja córcia robiła tak samo. Tylko się kręciła i marszczyła że już czas jeść.

Gość wszystko ok z Twoją córeczką
:) nie doszukuj się problemów, bo dziecko funkcjonuje jak należy;)

Gość WrzesniowaMama
dzięki. :) Bo ja się nastawiałam na wisk, krzyk itp - obserwując córeczkę koleżanki gdy jest głodna. ;)

Gość nikkc_lubię oral
prowo:p

Gość AaliyahHaughton76
eee spokojnie :) moja córka tez była taka grzeczniutka:)

moja przez pierwsze 2 tyg zycia, to była tak cicha ze sie czułam jakbym dziecka nie miala, pozniej była bardzo grzeczna i kochana i tak do skonczenia roku. a po roku diabeł wcielony az do teraz, a ma ponad 2,5 :D

Gość ghjvvb
moj synek tez wogole nie płakał! wogole! nie było zadnych oznak,krzyku z reszta do dnia dzisiejszego a ma 11msc nie dopomina sie jedzenia-sama musze myslec kiedy głodny

Gość WrzesniowaMama
Moze to brzmi jak prowo, fakt. :) Ale to normalne pytanie. Bo znajomi opowiadali jak to bedzie krzyk i wisk itd. Moze jeszcze bedzie, ale poki co nie ma. Wiec pytam. :)

Oby, mój szkrab był równie spokojny hehe :) Gratuluję córeczki autorko, niech rośnie zdrowo! pozdrawiam :)

Gość fetafeta
Moja też była taka przez pierwsze 3 tygodnie, później się rozkręciła, bo zaczęły się kolki, mimo karmienia naturalnego,ale może Twoja córka będzie taka cały czas

Gość mamuska podwojna i happy
a mials zzo podczas porodu? wiele dizeci po zniecuzleniu jest nienauturalnie spokojnych przez 3 tygodnie po porodzie a potem dopiero sie rozkrecaja. a piers nowowrodkowi podaje sie na zadanie przy pierwszych objawach glodu: przebudzenie, i suzaknie ustami piersi, ew wsadzanie ^plasuzkow do buzi. nie czekaj az zacznie plakac tylko przytawiaj jak dziecko szuka.

Gość WrzesniowaMama
Przystawiam jak szuka. Mialam cc, chyba wiec i zzo. Corcia szuka przez minute, po czym zanim ja wezme juz znowu spi. I czasem nie wiem, wybudzac czy nie...

Gość mamuska podwojna i happy
skoro miala cc to zniecuzelnie tez mialas, a srodki znieczulajace dzialaj przez jakis czas na dziecko. NIe martw sie jeszcze bedize plakac. teraz przytsawiaj jak najczesciej do piersi. dziecko, nawte strasze nie musi plakac, zebys wiedziala, ze jest glodne albo ma vbrudna pieluszke. z tego co piszesz to bardzoe dobrze odczytujesz niewerbalne sygnaly dziecka i zaspokajasz jego potrzeby! tak trzymac!