Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AgataHa

Ile mam czasu na wysyłkę kupionego u mnie towaru na allegro?

Polecane posty

1,5 tygodni temu jedna pani kupiła u mnie na aukcji pewną rzecz. wszystko było by w porządku,gdyby nie fakt, że dopiero wczoraj wpłaciła pieniądze-bez żądnego meila, że zrobi to później, wtedy jak dla mnie byłoby ok. Wysłałam 2 wiadomości z zapytaniem, czy płaci, czy mam pisać o zwrot prowizji i CISZA. Teraz sobie myslę, skoro ona miała mnie totalnie w d**** nie odpisując na głupią wiadomość , to z jakiej racji ja mam od razu w poniedziałek lecieć na pocztę? nie wiem tylko, ile regulaminowo mam czasu na wysyłkę towaru jako sprzedający? bo nie mogę znaleźć tego w pomocy allegro :(

Gość Perw mobilna
Regulamin tego nie określa, Ty to określasz wystawiając produkt na sprzedaż.

to znaczy, jeśli nie uścisliłam tego w opisie przedmiotu, to czas mnie nie obowiązuje? to była dopiero czwarta sprzedana przeze mnie rzecz na allegro,dlatego jestem totalnie zielona i z góry przepraszam za głupie pytania ;)

Gość Perw mobilna
Wydaje mi się, że musisz to określić, bo inaczej allegro "nie przepuści" aukcji, ale może się mylę.

Gość Perw mobilna
Po prawej stronie obok zdjęcia masz napisane przybliżony czas realizacji. A tak w ogóle to ja wysyłam dość szybko po wpłacie, nawet jeśli wpłatę dostaję z opóźnieniem, ale ja wystawiam i wysyłam sporo i po prostu pomaga mi to uniknąć pomyłek. :)

weszłam właśnie w tą aukcję i w zakładkę " koszty dostawy", tam jest tylko informacja o kosztach wysyłki, lokalizacji i sposobie dostawy-no i oczywiście o sposobie płatności przez kupującego. wredna (zanadto:P) być nie zamierzam, ale o ile w normalnej sytuacji,tzn kiedy ktoś zapłaciły bo 3 dni roboczych po kupieniu czegoś u mnie, następnego roboczego poleciałabym na pocztę wysłać towar, o tyle tutaj mogę sobie to zrobić dopiero w środę/czwartek,co by panią uczulić na pewne zasady :)

przepraszam za moją upierdliwość:) ale czy mozliwe, że ta informacja zniknęła, bo aukcja jest już zakończona?

Gość Perw mobilna
Sprawdziłam u siebie i faktycznie w zakończonych aukcjach nie ma tej informacji. :)

no,to może babka nie pamięta,ile to było czasu :) dzięki, poczekam więc do środy :)

Gość Moje auto ...
Ja ci napiszę tak daj sobie spokój tym bardziej sama piszesz że jesteś początkująca wyślij towar najpóźniej we wtorek. Ona może później złośliwie wystawić Ci negatywa czy neutrala a po co Ci z początku złapać taki komentarz, ja zawsze patrze kto i ile ma złych komentarzy i to mnie zniechęca i kupuję u kogoś innego.